5 keer doen tijdens pasen

5 leuke dingen om te doen tijdens deze Pasen!


17 apr 2019 | Reistips
Foto: 5 keer doen tijdens pasen

Komen die meubelboulevards je neus uit en heb je het bij de paasvuren ook wel gezien? Dan hebben wij een leuke Paas top 5 voor je. Deze 5 activiteiten kun je aankomend weekend doen en dat terwijl de temperatuur richting de 25 graden gaat. Als dat niet genieten wordt?!

1. Maak een bijzondere fietstocht

Wat dacht je van een heerlijke fietstocht? In Nederland zijn verschillende bijzondere fietstochten te maken. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over de Gulperberg en ontdek het mooie Zuid-Limburg, ontdek het buitengebied van Amstelveen tijdens een biologische fietsroute of geniet van de rust en natuur in Groningen tijdens 26 kilometer lange fietstocht. En zo zijn er nog veel meer fietsroutes te bedenken. Met 25 graden is dit toch een heel goed idee om te doen tijdens pasen? Bekijk meer mooie fietsroutes!

Maak een mooie fietstocht tijdens het Paasweekend
Maak een mooie fietstocht tijdens het Paasweekend

2. Huur een boot en geniet van de natuur

Op steeds meer plekken in Nederland kun je een boot huren. Trommel de meest gezellige mensen op, vul een koelbox met eten en drinken, neem je zonnebrand mee en geniet van de mooiste natuur in Nederland. Wij hebben zelf een paar jaar geleden in Friesland een motorboot gehuurd in de omgeving van Grou. Dat was erg genieten! Dit was ook meteen een leuk uitje voor de hond.

Heerlijk varen in Friesland!
Heerlijk varen in Friesland!

3. Ga naar het (stads)strand

Waarschijnlijk ben je tijdens dit paasweekend niet de enige die naar het strand wil. Door de hoge temperaturen zullen de stranden zeker drukbezocht worden. Maar wat dacht je van een stadsstrand? In steeds meer steden kun je tegenwoordig de gezelligheid opzoeken op een stadsstrand. Neem je handdoek mee, wat leesvoer en sluit de dag af met een heerlijk speciaalbiertje. Klinkt als een mooie dag, toch?

Sinds deze maand kun je ook in Deventer genieten van het stadsstrand. Met een leuke horecagelegenheid en uitzicht op de prachtige skyline van Deventer, wordt dit gegarandeerd genieten tijdens Pasen. Lees meer over het stadsstrand in Deventer.

4. Ga naar een leuk festival

Tijdens het Paasweekend kun je in heel Nederland genieten van leuke festivals. Zo is er o.a. in Rotterdam Motel Mozambique in Schijndel het bekende festival Paaspop en in Sevenum het festival Prilpop. Nieuwsgierig naar meer leuke festivals? Neem dan een kijkje op de agenda van Festivalinfo.

5. Bezoek een gratis evenement

Voor wie een festival tijdens Pasen te veel geld vindt, zijn er natuurlijk ook nog een tal aan gratis evenementen die je kunt bezoeken tijdens Pasen. Er worden dit weekend veel Paas- en voorjaarsmarkten georganiseerd. Zo is er o.a.:

Zoals je ziet is er genoeg te doen. Wat ga jij doen tijdens Pasen? Heb jij nog een leuke tips voor onze volgers, wat echt in dit rijtje thuishoort? Laat je reactie achter!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *