De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Gepubliceerd: 14 nov 2022 | Foto: De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Ben jij even helemaal klaar met die geijkte tradities rond de jaarwisseling en zoek jij liever dit jaar met oudejaarsavond een nieuw avontuur op? Dan is deze blog voor jou. Dit zijn namelijk de leukste plekken om oud & nieuw in het buitenland te vieren. Voor welke mooie stad ga jij?

Oud en nieuw in Berlijn

De Duitse stad Berlijn heeft een goede reputatie wat betreft het vieren van oudjaarsdag. Zo kun je binnen 8 uurtjes vanaf Amsterdam met de trein in hartje Berlijn zijn en kan jouw feestje al snel beginnen. De hotspot van Berlijn tijdens oud & nieuw is het plein voor de Brandenburger Tor, waar je een onvergetelijke tijd kunt beleven. Geniet van prachtig vuurwerk en de Duitse gezelligheid en luidt samen met je vrienden in het mooie Berlijn het nieuwe jaar in. Een weekendje Berlijn hoeft niet duur te zijn, als je op tijd boekt kan een hotelovernachting zeer betaalbaar zijn. En dat geldt ook voor de treintickets. Staat oud & nieuw in Berlijn ook op jouw lijstje?

Brandenburger Tor in Berlijn
Brandenburger Tor in Berlijn

Treintickets

Reis met de trein richting Berlijn. Klik hier voor de goedkoopste treintickets

Accommodaties

De leukste en betaalbaarste hotels in hartje Berlijn vind je hier

Weekendje weg

Of boek een compleet weekendje Berlijn. Bekijk de mogelijkheden

Oud en nieuw in Londen

Londen is dé stad waar jij met oud & nieuw wilt zijn. Trommel je beste vrienden op en pak de trein richting hartje Londen. In deze bruisende Engelse stad beleef je een oudejaarsavond als nooit tevoren. Een van de mooiste vuurwerkshows is te zien in de buurt van het iconische Londen Eye. De geweldige sfeer en de prachtige stad met iconische gebouwen die een grote rol speelt op deze bijzondere avond zorgen voor een nooit te vergeten oud & nieuw. Wist je dat het ook mogelijk is om met een rondvaart op de Theems het vuurwerkspektakel te aanschouwen? Hoe vet is dat?!

Treintickets

Reis met de trein richting Londen. Klik hier voor de goedkoopste treintickets

Accommodaties

De leukste en betaalbaarste hotels in hartje Londen vind je hier

Weekendje weg

Of boek een compleet weekendje Londen. Bekijk de mogelijkheden

Oud en nieuw in Valencia

Zijn Berlijn en Londen je te koud en ga je liever voor iets hogere temperaturen dan is het Spaanse Valencia de ideale bestemming voor oud & nieuw. Naast het feit dat Valencia een hele mooie Spaanse stad is, kent de stad ook hele leuke tradities en zo ook met oudejaarsavond. Zo eten de locals traditiegetrouw 12 druiven om 12 uur ’s nachts, waarbij iedere druif gelijk staat aan een maand. Lukt het jou om alle 12 druiven tijdens de 12 klokslagen op te eten, dan zul je de komende 12 maanden van het nieuwe jaar geluk hebben.

Valencia - De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren
Valencia

Naast de bijzondere tradities kent Valencia ook veel leuke feesten waarbij de voetjes tijdens oud & nieuw gegarandeerd van de vloer gaan. Zo is er bijvoorbeeld een countdown met vuurwerk bij Plaza del Ayuntamiento wat gratis te bezoeken is. Oud & nieuw in Valencia is heel anders dan in Nederland, maar dat maakt het juist extra bijzonder.

Vliegtickets

Reis met het vliegtuig richting Valencia. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets

Accommodaties

De leukste en betaalbaarste hotels in hartje Valencia vind je hier

Weekendje weg

Of boek een compleet weekendje Valencia. Bekijk de mogelijkheden

Oud & nieuw in Dublin

Als er een stad gezellig is dan is het wel Dublin. En helemaal tijdens oud & nieuw, wanneer je kunt genieten van het New Year’s Festival. Geniet van diverse optredens tijdens het Countdown Concert en ga rond middernacht naar het iconische Custom House waar je o.a. een indrukwekkende lichtshow kunt bewonderen. Veel evenementen in Dublin zijn tijdens oudejaarsavond gratis te bezoeken, maar voor sommige heb je wel tickets nodig. In Dublin ben je niet snel uit-gefeest, op iedere hoek van de straat heb je wel een gezellige pub, waar je tot laat in de nacht kunt genieten van traditionele Ierse liederen. Staat Dublin dit jaar op jouw lijstje?

Gezelligheid in de pub in Dublin - De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren
Gezelligheid in de pub in Dublin

Vliegtickets

Reis met het vliegtuig richting Dublin. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets

Accommodaties

De leukste en betaalbaarste hotels in hartje Dublin vind je hier

Weekendje weg

Of boek een compleet weekendje Dublin. Bekijk de mogelijkheden

Oud & nieuw in New York

Kan het jou allemaal niet gek genoeg? Dan is New York de ultieme bestemming om oud & nieuw te vieren. Elk jaar verzamelen miljoenen mensen op Times Square voor de wereldberoemde New Year’s Eve Ball Drop. Tijdens oudejaarsavond daalt dan een gigantische bal vanaf het One Times Square gebouw neer. Eenmaal beneden barst de grote menigte los in gejuich. Oud & nieuw vieren in New York ga je nooit meer vergeten en is een herinnering voor het leven.

New York - De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren
New York

Vliegtickets

Reis met het vliegtuig richting new York. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets

Accommodaties

De leukste en betaalbaarste hotels in hartje New York vind je hier

Weekendje weg

Of boek een compleet weekendje New York. Bekijk de mogelijkheden

Waar ga jij dit jaar oud & nieuw vieren? Bekijk hier meer mooie plekken om oud & nieuw te vieren.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy