Leuke plekjes in het Sauerland, Duitsland

Leuke plekjes in het Sauerland, Duitsland


08 aug 2016 | Reisinspiratie
Foto: Leuke plekjes in het Sauerland, Duitsland

Het Sauerland is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Duitsland en dat is niet voor niets. Het is niet alleen aantrekkelijk omdat het dichtbij Nederland ligt, het is vooral het landschap dat het Sauerland zo aantrekkelijk maakt. Bovendien kun je in het Sauerland elk jaargetijde terecht en er is altijd wel een activiteit te ondernemen. Je kunt er dus het gehele jaar door prima je vakantie doorbrengen. Wat zijn nu leuke plekjes in het Sauerland en welke activiteiten mag je niet links laten liggen?

Het magische Winterberg

In het Sauerland is het niet moeilijk om interessante en leuke uitjes te maken. Iedereen die naar Sauerland toe gaat, reist door naar Winterberg. Het is het belangrijkste toeristische centrum van het Sauerland. In de winter kun je hier uitstekend skiën en in de zomer is Winterberg uitstekend geschikt om bijvoorbeeld te mountainbiken, fietsen, wandelen of te klimmen.

De Burcht van Altena

De Burcht van Altena is prachtig om te zien. Deze burcht is gebouwd op een heuvelrug en als je in het kasteel rondwandelt, voelt het alsof je weer even in de Middeleeuwen bent. In de burcht vind je eveneens een museum waarin je kennis kunt maken met de geschiedenis van de Burcht van Altena.

De Burcht van Altena

De Burcht van Altena

Biggesee Stuwmeer

Het stuwmeer van de Biggesee is het grootste stuwmeer in Sauerland en erg indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Als je wilt, kun je er een rondvaart maken of er je tent opslaan bij de Listersee.

De druipsteengrotten van Atta-höhle

De druipsteengrotten van Atta-höhle zijn misschien wel de belangrijkste attractie in Sauerland. Dit grottenstelsel is in 1907 per toeval ontdekt en heeft indrukwekkende stalagmieten en stalactieten die je niet over het hoofd kunt zien. Vergeet niet om je camera mee te nemen.

Bezoek de feengrotten

Bezoek de druipsteengrotten

Wandelen in Wildpark Arnsbergerwald

Houd je wel van een lange wandeling? Dan zit je in Sauerland uitstekend op je plek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wildpark Arnsbergerwald. Dit park staat bekend om de vele wandelroutes die je er kunt lopen. Het park beschikt over verschillende uitkijktorens waardoor je kunt genieten van prachtige panorama’s.

Ertsmijnen in Ramsbeck

Het Sauerland staat bekend om de talloze ertsmijnen. Zo kun je tijdens een trip naar Sauerland een bezoek brengen aan de ertsmijnen in Ramsbeck. Met een treintje daal je af tot 600 meter onder de grond. Ook kun je er een bezoek brengen aan het museum of een rondleiding krijgen van een gids.

Kortom, een vakantie naar het Sauerland is veelbelovend en laat je kennismaken met de mooiste plekjes uit Duitsland.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *