Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste Portugese steden om een fiets te huren

De haven van Porto

De leukste Portugese steden om een fiets te huren

De haven van Porto

Inhoudsopgave

Portugal is een land met mooie steden, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en gastvrije mensen. Je kunt ervoor kiezen om Portugal te verkennen met een huurauto of het openbaar vervoer, maar je kunt gebieden in Portugal natuurlijk ook per fiets ontdekken. In verschillende steden is het namelijk mogelijk om een fiets te huren of een fietstour te boeken, waarbij je met een gids door idyllische straatjes rijdt en op de mooiste plekken komt. In deze blog lichten wij de mooiste Portugese steden en plekken uit om met de fiets te ontdekken.

Fietsen in Porto

Fietsen in Porto - De leukste Portugese steden om een fiets te huren

Porto is een stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Met een fiets kun je gemakkelijk door de smalle straatjes van deze mooie oude Portugese stad rijden en historische bezienswaardigheden bewonderen. Tijdens een fietstocht zie je veel van de stad en kun je stoppen wanneer je dat zelf wilt. Fiets langs de oever van de Douro-rivier en door de pittoreske Ribeira-wijk en geniet tijdens je tussenstops van leuke cafés, restaurants en winkeltjes. Wij zijn verliefd geworden op Porto en raden deze stad dan ook echt aan om met de fiets te ontdekken.

Bekijk hier de mogelijkheden om een fiets te huren in Porto

Fietsen in Faro

Het huren van een fiets in Faro is een geweldige manier om de stad en de omgeving te verkennen. Deze mooie Portugese oude stad kent veel smalle straatjes, historische gebouwen en charmante pleinen. Maar ook voor mooie stranden en kustlijnen zit je in Faro helemaal goed. Met de fiets ben je in no time bij de mooiste stranden van Portugal. Wie van natuur houdt kan ook met de fiets richting Ria Formosa Natuurpark gaan, dit beschermde natuurgebied is een prachtig park waar je o.a. watervogels kunt spotten en lekker kunt genieten van de rust en natuur.

Bekijk hier de mogelijkheden om een fiets te huren in Faro

Fietsen in Lissabon

Fietsen in Lissabon - De leukste Portugese steden om een fiets te huren

Het huren van een fiets in Lissabon geeft je de mogelijkheid om op een avontuurlijke en authentieke manier de stad te verkennen. Fiets met heerlijke zomerse temperaturen door schilderachtige straatjes, historische wijken en langs de rivier de Taag , terwijl je tegelijkertijd geniet van adembenemende uitzichten, lokale plekken ontdekt en de charme van deze levendige Portugese hoofdstad volop ervaart. Je kunt Lissabon op eigen gelegenheid verkennen met de fiets, maar je kunt ook een fietstour boeken waarbij je met een groep door kleurrijke Lissabon fietst en meer leert over deze bruisende Portugese stad.

Bekijk hier de mogelijkheden om een fiets te huren in Lissabon

Fietsen in Vilamoura

In het zonnige zuiden in de Algarve vind je het mooie Vilamoura. Deze Portugese badplaats staat bekend om zijn prachtige stranden, luxe jachthaven, uitstekende golfbanen en levendige sfeer. Het heerlijke weer zorgt ervoor dat je graag op de fiets stapt, en laat deze omgeving zich nou uitstekend lenen voor een heerlijke fietstocht. Geniet op de fiets van de prachtige kustlijn en de natuur en rust in de buurt van Vilamoura.

Bekijk hier de mogelijkheden om een fiets te huren in Vilamoura

Fietsen op Madeira

Fietsen op Madeira - De leukste Portugese steden om een fiets te huren
Madeira – Foto: gastblogger Valerie

Dat Madeira een prachtige bestemming is had je misschien al gehoord. Maar wist je dat het Portugese Madeira ook een fantastisch eiland is om met de fiets te ontdekken. Voor dit mooie bloemeneiland zijn verschillende fietsroutes te vinden, maar het is ook tof om een fietstocht te maken met een professionele gids. Zo zie je de meest adembenemende landschappen en leer je meteen ook meer over dit prachtige eiland. Een fietstocht over Madeira betekent adembenemende landschappen, pittoreske dorpen en veel mooie natuur.

Bekijk hier de mogelijkheden om een fiets te huren op Madeira

Staat jouw stad er niet tussen? Neem dan een kijkje bij het aanbod aan bestemmingen van BajaBikes en boek nu de onvergetelijke fietstocht. Of bekijk ons lijstje met leukste fietssteden van Europa

Plan je reis door Portugal
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Portugal