Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste steden in België om te bezoeken met de trein

Gent

De leukste steden in België om te bezoeken met de trein

Gent

Inhoudsopgave

Als er een land goed te bereiken is met de trein dan is het wel België. En laat België nou ook als stedentrip bestemming goed scoren, want enkele van de mooiste en gezelligste steden vind je zonder twijfel in België. Stap in de trein vanaf Nederland en stap een aantal uur later uit in een sfeervolle stad zoals het mooie Gent, Brugge of Mechelen. Belgische steden hebben een mooie mix aan historie, culinaire hoogstandjes en leuke bezienswaardigheden. Of je nou in het najaar tijdens de kerst, in het voorjaar of in de zomer op stedentrip naar België gaat, goed vermaken doe je je sowieso. In deze blog delen wij de leukste steden in België om met de trein te bezoeken.

Gent

Gent is een van onze favoriete steden in België. Deze bruisende Belgische stad laat goed zien dat geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan. Het is de ideale mix voor iedereen die van cultuur, historie en bourgondisch genieten houden. Het stadscentrum van Gent is compact en heeft heel veel goede restaurants en gezellige café’s. De stad kent veel historische panden en gezellige pleinen, maar ook imposante bezienswaardigheden zoals het middeleeuwse kasteel het Gravensteen. Ga heerlijk relaxen op de historische Korenlei, dwaal rond door de historische straatjes van het Patershol of beklim het 14e-eeuwse Belfort.

Straat in Gent - leukste steden in België

Antwerpen

Het bruisende en veelzijdige Antwerpen is weer een hele andere stad dan Gent. Ook deze mooie Belgische stad is weer heel eenvoudig te bezoeken met de trein vanuit Nederland. Met een wereldberoemde haven, een opvallend mooi 19e-eeuws treinstation en diverse leuke musea, zoals het smakelijke chocolademuseum Chocolate Nation behoort Antwerpen absoluut bij de toppers als het gaat om stedentrips. Maak een mooie wandeling door de botanische tuin, drink een Belgische tripel op het sfeervolle plein de Grote Markt of ga shoppen in een van de vele mooie winkelstraten die Antwerpen kent. Maar ook op culinair gebied scoort Antwerpen heel goed. Niet voor niets hebben verschillende restaurants in deze mooie Belgische stad een Michelinster verdiend.

Het Rubenshuis - leukste steden in België

Leuven

Of wat dacht je van de studentenstad Leuven? Deze eeuwenoude Belgische stad is de ideale bestemming voor je stedentrip met de trein. Breng een bezoek aan de Grote- en Oude Markt of het Groot Begijnhof, een van de mooiste plekken van de stad waar je heerlijk doorheen kunt dwalen. Maak kennis met het pils van Stella Artois, een van de belangrijkste export producten van Leuven, ga heerlijk relaxen in de groene oase van Abdij van Park of bewonder de imposante Sint-Pieterskerk. Deze levendige studentenstad kent veel gezellige cafes en pubs, waar je kunt genieten van Belgische biertjes en lekkernijen. Leuven is een diverse stad wat bekend staat om haar historische pracht, culturele diversiteit en bruisende sfeer.

Brugge

Het mooie Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is de ideale stad om te bezoeken met de trein. In een kleine 3 uur ben je vanaf Amsterdam met de trein in het historische stadscentrum van Brugge. Brugge is een toeristische stad, druk kan het er zeker zijn. Maar het is ook een stad die je wat ons betreft niet mag missen. De mooie grachten, bruggetjes en oude kasseienstraten maken Brugge zo’n unieke stad en geven de stad een middeleeuwse sfeer. Ook Brugge is een stad waar je je niet hoeft te vervelen. Bezoek een van de vele musea, maak kennis met het brouwproces van de Brugse Zot bij brouwerij de Halve maan, doe een rondvaart door de grachten of ga op excursie bij Choco-Story en kom te weten hoe die lekkere Belgische bonbons worden gemaakt. Genoeg te ontdekken in het mooie Brugge!

Brugge in België - leukste steden in België

Meer leuke steden in België

België kent nog veel meer leuke steden om te bezoeken met de trein. Zo zijn Mechelen, Luik, Hasselt en Brussel ook de moeite waard voor een stedentrip met de trein. Welke Belgische stad ga jij dit jaar bezoeken?

Bekijk hier alle Belgische steden om te bezoeken met de trein

Plan je reis door België
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door België