3 geluksmomenten tijdens het reizen

Terrasje pakken in Pythagorion - Samos

Terrasje pakken in Pythagorion - Samos

3 geluksmomenten tijdens het reizen – Wie veel reist heeft het waarschijnlijk regelmatig meegemaakt: Een moment dat je zo gelukkig bent dat je gewoon even de hele wereld om je heen vergeet. Vaak gebeuren zulke moment opeens uit het niets. Het is op zo’n moment een combinatie van verschillende factoren. Je hebt een lange rit erop zitten en hebt opeens een rustmomentje gevonden, waardoor je eindelijk beseft waar je eigenlijk bent. Ik wil graag 3 van zulke momenten die ik meemaakte tijdens 3 verschillende reizen met jullie delen. 

1. Oud & Nieuw vieren in Sydney

Na maanden stage gelopen te hebben in Sydney was het in december 2008 eindelijk tijd om met elkaar Oud & Nieuw te gaan vieren. Iets wat je eigenlijk in Nederland al wist dat je dat ging meemaken, maar het besef komt pas op de dag zelf. Met een hele grote groep zijn we met de ferry naar een prachtig plekje gevaren in Noord-Sydney. Daar hebben we genoten van ons zelf meegebrachte bier, wijn en eten. Vanaf 7.00 uur waren we al op en moesten daarom nog een hele poos wachten. Maar dit was het zeker waard. Wat een fantastisch moment was dit. Iets om echt nooit meer te vergeten. De mensen waarmee ik die avond Oud & Nieuw heb gevierd zie ik nog maandelijks in Nederland. We hebben het er nog wel regelmatig met elkaar over, hoe mooi dat ene moment was. 

Oud & Nieuw vieren in Sydney

Oud & Nieuw vieren in Sydney

2. Optreden met Indonesische band in Jogjakarta 

In 2010 heb ik samen met mijn broer een rondreis gemaakt door Indonesië. Tijdens deze groepsreis heb ik ook de reporters Marloes & Bert ontmoet. Het was een bijzondere reis met heel veel hoogtepunten. Een mooi moment wat ik nooit meer zal vergeten is het volgende. Wij hadden al flink wat afgereisd met de groep en kwamen terecht in het plaatsje Jogjakarta. Onze tourguide vertelde ons dat we de volgende dag een lang zit zouden hebben in de bus. Ons plan was dus om flink door te halen die avond zodat wij de volgende dag lekker konden gaan slapen in de bus. Nou, dat is zeker gelukt, haha.

In het hotel waar wij zaten trad namelijk een fantastische Indonesische band op. De band die optrad was Retrofeelband. Na het spelen van veel leuke nummers en veel gedanst te hebben, vroeg de band aan ons om mee te doen. Dat klonk voor mij als muziek in de oren. Ik meteen naar het podium en aangeven wat mijn favoriete bands waren. Mijn favoriete nummer allertijden is Mr. Brightside van The Killers. Laten ze die nou net ook kunnen spelen. Ik op het podium met de band op mijn allerbest meeblerren en genieten dat het was. Wat een mooie avond was dit. Okee, voorruit we doen ook nog even met z’n allen Guns ‘n Roses. 

Optreden met de band in Jogjakarta.

Optreden met de band in Jogjakarta.

Het optreden in Jogjakarta: 

3. Terrasje pakken in Pythagorion op Samos

Tijdens mijn vakantie op Samos ging ik regelmatig met reporter Martin op een terrasje zitten in het gezellige havenstadje Pythagorion. Dit plaatsje was absoluut niet groot maar had een geweldige sfeer. Er waren vele tentjes langs het water waar de aardige Grieken je altijd welkom heten. Op een avond was het weer tijd om even een lekkere Ouzo te drinken en te genieten van de gezellige sfeer. Kijkend naar het haventje waar regelmatig Amerikanen, Nieuw-Zeelanders en Australiers lagen met hun prachtige boten, bedacht ik me telkens van wat kan het leven toch mooi zijn. 

Terrasje pakken in Pythagorion - Samos

Terrasje pakken in Pythagorion – Samos

Heb jij nou ook zo’n moment? 

Stuur je verhaal dan op voor onze ‘Shortstory’ rubriek. Meedoen? Klik dan hier!Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?