Giethoorn én Amsterdam op nieuwe wereldeditie Monopoly

nieuwe-monopoly-editie-met-giethoorn-en-amsterdam

nieuwe-monopoly-editie-met-giethoorn-en-amsterdam

Lennard de Boer, de organisator van de campagne voor Giethoorn kan het nog niet geloven: Giethoorn (Overijssel, met 2500 inwoners) komt op de wereldeditie van het nieuwe Monopoly te staan. Niet alleen de Gietersen zijn enthousiast, ook Amsterdam is in de wolken. Nederland is het land wat als enige maar liefst 2 vakjes op het nieuwe speelbord krijgt. 

 

Wanneer verschijnt de nieuwe wereldeditie Monopoly

Het spel verschijnt in september op de markt. Monopoly wordt al 80 jaar gespeeld en is nog steeds erg populair onder de bordspellen. Er is in totaal zo’n 4 miljoen keer gestemd waaruit de 22 populairste steden werden geselecteerd. Amsterdam wordt samen met de wereldsteden New York & Sydney de dieproze vakken op het bord. In het standaard spel is dit Haarlem. Giethoorn won een wildcard en krijgt locatie Dorpsstraat naast Madrid. 

 

Deze plaatsen zijn terug te vinden op het nieuwe bordspel

Volgens de Boer hebben all Gietersen zich achter ons initiatief geschaard en daarmee hebben we dit geweldige resultaat behaald. Alle inwoners van het dorp zouden hebben gestemd. “Het is daarom echt een succes van ons allemaal.”

Het nieuwe bord van Monopoly zal er als volgt uitzien: New York, Amsterdam, Sydney, Lima, Hong Kong, Riga, Lissabon, Istanboel. Warschau, Mexico City, Santiago de Chile, Belfast, Athene, Belgrado, Londen, Moskou, Tokio, Queenstown, Kaapstad, Taipei, Giethoorn, Madrid.Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?