Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Maak een vakantieglossy

Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Maak een vakantieglossy

Inhoudsopgave

Wie droomt er niet van om op de voorpagina van een magazine te staan. Met het maken van een vakantieglossy wordt dit realiteit. Verzamel je mooiste reiskiekjes, schiet een knallende portretfoto voor op de voorkant en beschrijf je mooiste reismomenten. Met de software van My glossy is dit in een handomdraai geregeld. Hoe het maken van een vakantieglossy werkt, vertellen wij in deze blog.

Order eerst de vakantiefoto’s

Een van de belangrijkste taken waarmee je tijd kunt winnen en het proces vereenvoudigt is het ordenen van je vakantiefoto’s. Kies van te voren de foto’s uit die je wilt gebruiken in je magazine. Geef de foto’s meteen de juiste naam, zodat je tijdens het maken niet telkens hoeft te zoeken naar de locatie. Ook is het slim om de foto’s waarvan de belichting niet helemaal mooi is nog even na te bewerken. Probeer ook eenheid te creëren in je foto’s, zodat het straks een mooie style wordt in je magazine.

Kies een thema

Als het ordenen van je vakantiefoto’s klaar is kun je een thema kiezen. Kies een gave style in je hoofd hoe de vakantieglossy eruit moet komen te zien. Ga je bijvoorbeeld voor een tropical style omdat de reis plaatsvond op een tropische bestemming. Of ga je een industriële style creëren omdat je een mooie wereldstad hebt bezocht. Bij het kiezen van een thema kun je helemaal losgaan en helemaal je eigen draai eraan geven. Uiteindelijk ga je het thema terugzien in het lettertype, de achtergronden en de elementen die je bij de foto’s ter versterking van het verhaal erbij plaatst.

Vakantieglossy maken

Ga voor een mooie layout

Nu je het thema hebt bepaald is het tijd om de layouts van de pagina’s te bepalen. Een goede layout is belangrijk voor een magazine, probeer hier ook zoveel mogelijk eenheid in te houden. Kies bijvoorbeeld een standaard grootte voor de foto’s die telkens terugkomt en hou je vast aan een vast lettertype. Ook de tussenruimtes zijn belangrijk bij het maken van een vakantieglossy. Plaats teksten bijvoorbeeld niet te dicht op de foto’s en kies voor goede contrasten. Gebruik bijvoorbeeld geen kleur die lastig te lezen is op een achtergrond.

Voeg teksten en leuke quotes toe

Een magazine zal geen magazine zijn zonder leuke teksten en quotes. Beschrijf je reisschema, geef extra informatie over een plek en beschrijf leuke vakantiemomentjes. Je zult merken dat elke pagina een feestje wordt om te lezen en helemaal wanneer je het magazine laat lezen aan je familie of vrienden. Teksten maken de vakantieglossy een herinnering voor het leven.

Kies het materiaal

De laatste stap is de afwerking van je vakantieglossy. Ga je bijvoorbeeld voor een hoogwaardige glossy coating voor de cover of een robuuste matte afwerking. Ook kun je kiezen om de binnenpagina’s mat af te drukken of juist een extra glans te geven. De prijs van het magazine ligt uiteindelijk aan het aantal gekozen pagina’s en het aantal magazines dat je laat drukken.

Kun jij ook niet meer wachten om lekker creatief aan de slag te gaan en je vakantiefoto’s om te turnen tot een indrukwekkende vakantieglossy? Kies hier jouw favoriete magazine ontwerp om mee aan de slag te gaan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MyGlossy

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis