Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Gepubliceerd: 24 mei 2023 | Foto: Maak een vakantieglossy

Maak een vakantieglossy
Reisblog Liefde voor Reizen

Wie droomt er niet van om op de voorpagina van een magazine te staan. Met het maken van een vakantieglossy wordt dit realiteit. Verzamel je mooiste reiskiekjes, schiet een knallende portretfoto voor op de voorkant en beschrijf je mooiste reismomenten. Met de software van My glossy is dit in een handomdraai geregeld. Hoe het maken van een vakantieglossy werkt, vertellen wij in deze blog.

Order eerst de vakantiefoto’s

Een van de belangrijkste taken waarmee je tijd kunt winnen en het proces vereenvoudigt is het ordenen van je vakantiefoto’s. Kies van te voren de foto’s uit die je wilt gebruiken in je magazine. Geef de foto’s meteen de juiste naam, zodat je tijdens het maken niet telkens hoeft te zoeken naar de locatie. Ook is het slim om de foto’s waarvan de belichting niet helemaal mooi is nog even na te bewerken. Probeer ook eenheid te creëren in je foto’s, zodat het straks een mooie style wordt in je magazine.

Kies een thema

Als het ordenen van je vakantiefoto’s klaar is kun je een thema kiezen. Kies een gave style in je hoofd hoe de vakantieglossy eruit moet komen te zien. Ga je bijvoorbeeld voor een tropical style omdat de reis plaatsvond op een tropische bestemming. Of ga je een industriële style creëren omdat je een mooie wereldstad hebt bezocht. Bij het kiezen van een thema kun je helemaal losgaan en helemaal je eigen draai eraan geven. Uiteindelijk ga je het thema terugzien in het lettertype, de achtergronden en de elementen die je bij de foto’s ter versterking van het verhaal erbij plaatst.

Vakantieglossy maken

Ga voor een mooie layout

Nu je het thema hebt bepaald is het tijd om de layouts van de pagina’s te bepalen. Een goede layout is belangrijk voor een magazine, probeer hier ook zoveel mogelijk eenheid in te houden. Kies bijvoorbeeld een standaard grootte voor de foto’s die telkens terugkomt en hou je vast aan een vast lettertype. Ook de tussenruimtes zijn belangrijk bij het maken van een vakantieglossy. Plaats teksten bijvoorbeeld niet te dicht op de foto’s en kies voor goede contrasten. Gebruik bijvoorbeeld geen kleur die lastig te lezen is op een achtergrond.

Voeg teksten en leuke quotes toe

Een magazine zal geen magazine zijn zonder leuke teksten en quotes. Beschrijf je reisschema, geef extra informatie over een plek en beschrijf leuke vakantiemomentjes. Je zult merken dat elke pagina een feestje wordt om te lezen en helemaal wanneer je het magazine laat lezen aan je familie of vrienden. Teksten maken de vakantieglossy een herinnering voor het leven.

Kies het materiaal

De laatste stap is de afwerking van je vakantieglossy. Ga je bijvoorbeeld voor een hoogwaardige glossy coating voor de cover of een robuuste matte afwerking. Ook kun je kiezen om de binnenpagina’s mat af te drukken of juist een extra glans te geven. De prijs van het magazine ligt uiteindelijk aan het aantal gekozen pagina’s en het aantal magazines dat je laat drukken.

Kun jij ook niet meer wachten om lekker creatief aan de slag te gaan en je vakantiefoto’s om te turnen tot een indrukwekkende vakantieglossy? Kies hier jouw favoriete magazine ontwerp om mee aan de slag te gaan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MyGlossy

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Huur een camper in IJsland of Noorwegen
Reistips

Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Ben je op zoek naar een vakantie-ervaring die anders is dan anders? Overweeg dan eens om een camper te huren en de vrijheid te ervaren die deze manier van reizen met zich meebrengt. Of je nu kiest voor het prachtige IJsland of het adembenemende Noorwegen, een camperreis biedt je de mogelijkheid om op je eigen Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Overnachten in Nieuw-Zeeland
Reistips

Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Wat een droomreis was onze road trip door Nieuw-Zeeland. Van adembenemende gletsjers tot idyllische strandjes. We genieten nog steeds na. Tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland hebben wij op verschillende mooie plekken overnacht. Wil jij ook overnachten in Nieuw-Zeeland? Onze favoriete plekken en accommodaties vind je terug in deze blog. Lees nu onze ervaringen en waarom Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Doen in Amsterdam - Amsterdam door de ogen van een Vlaming
Reistips

Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Amsterdam is een heerlijke stad. Ik weet zeker dat reizigers van over heel de wereld dat zullen beamen. En zeker mijn landgenoten 😉. Onze noorderburen komen in deze blog voor Liefde voor Reizen te weten hoe wij als Belgen en Vlamingen Amsterdam zien. Prachtige grachten Wie kent de Amsterdamse grachten nu niet? De stad bulkt Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy