Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland

Meest indrukwekkende panorama’s in Nieuw Zeeland

Meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland

Meest indrukwekkende panorama’s in Nieuw Zeeland

Inhoudsopgave

10 meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland Wat is het eerste waar je aan denkt als je aan Nieuw Zeeland denkt? Voor mij was en is dat nog steeds de natuur. Ik denk aan de ruige bergen, mooie meren, prachtige stranden, hoge kliffen, het fjord Milford Sound en ga zo maar door.

Indrukwekkende uitzichten

Nieuw Zeeland heeft qua natuur zo veel te bieden. Maar wat zijn nou de mooiste of meest indrukwekkende plekken? Ik heb een jaar in Nieuw Zeeland doorgebracht en dat heeft geresulteerd in deze top 10 die ik graag met jullie deel. Ik kan niet kiezen welke op nummer één moet staan, dus ze staan in willekeurige volgorde.

Lake Pukaki/ Lake Tekapo

Lake Pukaki en Lake Tekapo, je hebt ze waarschijnlijk al eens op foto’s voorbij zien komen, het zijn de onwijs mooie blauwe meren op het Zuidereiland! Ik ben bij beide meren meerdere keren geweest, omdat ik gewoon niet genoeg krijg van het prachtige uitzicht.

Lake Pukaki
Lake Pukaki

Beide meren zijn omringd door bergen, die ik het liefst met een laagje sneeuw zie. Daarnaast is dit gebied ook nog eens een heel donker gebied waardoor je ’s nachts heel veel sterren kunt zien. Om die redenen hebben deze plekken een plaats in de top 10 verdiend.

Lake Tekapo
Lake Tekapo

Roy’s Peak

Roy’s Peak is een berg met een gelijknamige wandeltocht die je kan doen in Wanaka op het Zuidereiland. Dit is een vermoeiende hike van maar liefst 5 uur, waarvan ongeveer 3 uur stijl naar boven gaat. Maar wat is het het waard! Bovenaan wordt je beloond met een prachtig uitzicht over Lake Wanaka, Mount Aspiring National Park en de omringende bergtoppen. Wat ik nog het mooist vind aan deze hike is dat je de hele weg uitzicht hebt over het meer en de bergen en je ze steeds weer vanuit een andere hoek ziet.

Roy’s Peak - Meest indrukwekkende plekken Nieuw Zeeland
Roy’s Peak

Milford Sound

Milford Sound is één van de bekendste plekken van Nieuw Zeeland en niet zonder reden! Er zijn meerdere fjorden in Nieuw Zeeland, maar dit is de enige waar je heen kan rijden. Geniet hier van de ruige natuur met hoge bergen en regenwouden.

Milford Sound
Milford Sound

De populairste manier om het fjord te bewonderen is door een boottocht te maken. Tijdens deze boottocht kom je langs watervallen en steile kliffen en ook is er een grote kans dat je zeedieren ziet. De route naar Milford Sound is ook fantastisch, kijk hier voor de 11 leukste stops op weg naar Milford Sound.

Mount Cook

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland en is daarom vanaf meerdere plekken te bewonderen. Bij sommige stops langs Lake Pukaki is hij te zien, maar je kan ook een stuk dichterbij komen. Bijvoorbeeld door naar Mount Cook Village te gaan, maar daar is verder niet veel te beleven. Ook kan je hem zien tijdens een paar hikes.

Mijn persoonlijke favoriet is de Hooker Valley Track. Dit is een hike over vlak gebied waardoor hij niet zo vermoeiend is, maar de hele weg is zo indrukwekkend! Als je een langere, intensievere hike wilt doen is de Mueller Hut Hike een aanrader. Deze hike duurt 6-8 uur en geeft je nog meer prachtige panorama’s op Mt Cook en de rest van het gebied.

Mount Cook
Mount Cook

Arthur’s Pass

Arthur’s Pass is ook weer een heel ruig gebied met bergen, valleien, rotsige landschappen en watervallen. Er zijn erg veel hikes in Arthur’s Pass die naar allemaal mooie uitzichtpunten leiden. Persoonlijk heb ik de Bealey Spur Track gelopen. Deze hike was best zwaar aangezien het veel bergopwaarts gaat, maar ook zo de moeite waard! Het landschap veranderde erg veel tijdens de hike. Zo liepen we door bossen, open weides, rotsige landschappen en hadden we uitzicht over prachtige valleien. Hoe je ook Arthur’s Pass gaat bekijken, het is er onwijs mooi!

Arthur's Pass - panorama's in Nieuw Zeeland
Arthur’s Pass

Tongariro National Park

Tongariro National Park is de enige locatie in deze lijst die op het Noordereiland ligt. Maar wat een prachtige locatie! Veel mensen zullen het Tongariro National Park ontdekken tijdens de bekende Tongariro Crossing. Dit is een geweldige daghike waarmee je veel moois van het park kan zien. Zo zie je Mt Doom uit the Lord of the Rings films, meerdere vulkaankraters, prachtig gekleurde meren en een mooi uitzicht over het park. Dat alles terwijl je door een maanachtig landschap loopt. Zeker de moeite waard! Als je niet de 7 uur durende hike wilt doen zijn er veel meer mooie plekjes in het park te vinden die wel te bereiken zijn met de auto.

 Tongariro Crossing
Tongariro Crossing (meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland)

Godley Head (Christchurch)

Godley Head is niet één van de plekken waar je vaak mensen over hoort praten, maar het is één van mijn favorieten. Godley Head is een gebied in Christchurch dat aan het water ligt, boven op een klif. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de kustlijn (waar je zeedieren kunt spotten) en over een inham in de kustlijn. Je kan hier leuk wandelen maar ik ging hier vaak heen om de zonsopgang te bewonderen, ik kreeg er gewoon niet genoeg van!

Godley Head - De meest indrukwekkende plekken Nieuw Zeeland
Godley Head

Bob’s Peak (Queenstown)

Het uitzicht van Bob’s Peak zie je veel op foto’s en ik snap ook heel goed waarom! Naast het uitzicht over Queenstown kan je ook nog genieten van Lake Wakitapu en de omringende bergen. Dit uitzichtpunt is makkelijk te bereiken met de Queenstown Gondola. Een leuke manier om nog langer van dit mooie plekje te genieten is om iets te gaan eten in het restaurant boven op de berg! Behalve Bob’s Peak raad ik je ook aan aan om de weg naar Glenorchy te rijden. Deze route loopt geheel langs Lake Wakitapu waardoor je de hele tijd een waanzinnig uitzicht hebt!

Bob's Peak - De meest indrukwekkende plekken Nieuw Zeeland
Bob’s Peak (meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland)

Curio Bay (Catlins)

The Catlins is een gebied in het zuidoosten van het Zuidereiland. Het heeft veel mooie plekken waar je kan genieten van de ruige kliffen, mooie stranden, prachtige watervallen en je kan hier op zoek gaan naar zeedieren. Maar de mooiste plek waar ik ben geweest in dit gebied is Curio Bay. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over een baai, waar ik heel lang van kon genieten!

Curio Bay (Catlins) - De meest indrukwekkende plekken Nieuw Zeeland
Curio Bay (Catlins)

Abel Tasman

Abel Tasman heeft juist een heel ander soort natuur dan de plekken hierboven. Abel Tasman is één van de zonnigste plekken in Nieuw Zeeland. Hier ga je heen voor het warme weer maar ook voor het helder blauwe water en de goudkleurige stranden, wat er prachtig uitziet! Een goeie manier om hier van te genieten is door middel van een kajaktocht.

Abel Tasman - de meest indrukwekkende plekken Nieuw Zeeland
Abel Tasman (meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland)

Dit zijn mijn persoonlijke favoriete plekken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekjes in Nieuw Zeeland!

Deze leuke gastblog over Nieuw Zeeland is geschreven door Nadeche

Meer reistips over Nieuw Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland: stranden, lichtgevende wormen en Maori

Praktische tips over Nieuw Zeeland

10 must do’s in Nieuw Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland – Ontdek het mooie Auckland

Reisverslag: pech en geluk in Nieuw-Zeeland

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland