Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Met de ferry van Nederland naar Noorwegen

Met de ferry van Nederland naar Noorwegen

Met de ferry van Nederland naar Noorwegen

Met de ferry van Nederland naar Noorwegen

Inhoudsopgave

Wil je Noorwegen verkennen met je eigen auto, camper of caravan? Dit kan heel gemakkelijk wanneer je de oversteek maakt met de ferry. Er zijn vanuit Duitsland en Denemarken verschillende overtochten waarmee je jouw reis naar Noorwegen kan starten. Toch is er sinds april 2022 een overtocht die reizen naar Noorwegen veel makkelijker maakt, namelijk de overtocht van Eemshaven naar Kristiansand uitgevoerd door Holland Norway Lines.

De overtocht vanuit het Groningse Eemshaven naar het Noorse Kristiansand wordt meerdere keren per week gevaren. De duur van de overtocht is 18 tot 19 uur. Het schip de Romantika vertrekt in de middag en komt de volgende ochtend aan in Noorwegen.

Wanneer je er aan het eind van je reis door Noorwegen voor kiest om terug te varen naar Eemshaven vertrek je in de middag vanaf Kristiansand en stap je de volgende ochtend weer van boord in de Groningse haven.

Aan boord van de MS Romantika

De tocht van Nederland naar Noorwegen wordt gevaren met het schip de MS Romantika. Aan boord zijn een aantal restaurants en bars te vinden om tijdens de overtocht te kunnen genieten van een hapje en drankje. Gedurende de middag en avond is er verdeeld over verschillende bars live muziek die zorgt voor een ontzettend gezellige sfeer aan boord.

Gezien de duur van de overtocht is een maaltijd aan boord niet onbelangrijk. Er is de keuze voor de voor een ontbijt- en dinerbuffer in het Grande Buffet of een a la carte diner in het Grill House. Is een uitgebreide maaltijd voor jou niet nodig? Dan kan je terecht bij het fastfood restaurant de Fast Lane en bij de Koffiezaak Coffee & Co.

Na een lekkere maaltijd aan boord en een drankje onder het genot van live muziek, overnacht je in één van de comfortabele hutten aan boord. Hierin heb je de keuze uit een hut met óf zonder raam, een luxe hut of een suite. Er zijn zelfs hutten waarin je samen met jouw hond mag verblijven.

Voel die heerlijke rust!
De Lofoten

Eigen vervoer

De fijnste manier om Noorwegen te verkennen is natuurlijk met je eigen voertuig. Het fijne is aan deze overtocht vanuit Nederland is dat hij toegankelijk is voor alle vakantiegangers. Je kan namelijk aan boord met de camper, auto (+ caravan), motor, fiets, maar ook ter voet. Staat een reis naar Noorwegen met voertuig bij jou op de planning? Zorg dan dat je vroeg van te voren de overtocht reserveert. De overtocht is ontzettend populair onder reizigers die Noorwegen willen ontdekken en daarom vroeg van te voren volgeboekt.

Minicruise

Ontzettend leuk in het aanbod van Holland Norway Lines is de minicruise. Tijdens deze 3-daagse minicruise geniet je van de gezelligheid en boord en een bezoek je het leuke Noorse stadje Kristiansand. Dag één van de minicruise reis je naar Eemshaven en stap je aan boord van de ferry. Op dag twee kom je in de ochtend aan in Kristiansand. Vanuit de haven ben je binnen no-time in het gezellig centrum van Kristiansand. Je vindt hier verschillende leuke winkels om lekker te winkelen. Tussendoor kan je ontspannen in één van de vele bars en restaurants in het centrum. Buiten het centrum vind je een mooi park en een dierenpark die ook zeker een bezoek waard zijn.

Na een aantal uur in Kristiansand stap je in de middag van dag twee weer aan boord van de MS Romantika. Op dag drie kom je in de ochtend aan in Eemshaven. De minicruise is een leuke combinatie van ontspannen aan boord en het bezoeken van een gezellig Noors stadje.

Heb jij ook zin om met de boot op vakantie te gaan? Bij overtocht.nl boek je deze en nog 650+ andere overtochten eenvoudig en snel. Je wordt geholpen in het Nederlands en betaalt altijd dezelfde prijs als bij de rederij.

Dit leuke artikel over Noorwegen is geschreven door en in samenwerking met Overtocht.nl

Plan je reis door Noorwegen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Noorwegen