Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Inhoudsopgave

“Mexico, is dat niet een gevaarlijk land om momenteel heen te gaan, met alle drugskartels en spanningen rondom Amerika? Vooral als vrouw alleen?” Dit waren voornamelijk reacties die ik (als vrouw zijnde) kreeg toen ik vertelde dat ik naar Mexico zou gaan. Een tip: laat je hier vooral niet door tegenhouden. Mexico is een prachtig land en heeft zoveel cultuur te bieden.

Leer Mexico kennen

Mijn originele plan was om voor studie naar Mexico te gaan, maar eenmaal aangekomen besefte ik hoeveel er in dit land te zien- en te doen is. Téveel eigenlijk om niet gewoon te gaan reizen. Wat ik wel supergaaf vond aan ongeveer vijf weken hier tussen de locals wonen, is dat je het land, de mensen en de cultuur écht leert kennen. Dus niet alleen door het bezoeken van toeristische trekpleisters.

Gastvrij

Het is dan ook zeker een aanrader, mocht je het overwegen om naar Mexico te gaan, om een tijdje in wat kleinere, minder toeristische steden te verblijven. In het algemeen zijn Mexicanen ontzettend gastvrij en behulpzaam: ze willen je overal bij helpen en hoe ik het ervaar vinden ze het ook erg leuk om je te vertellen over hun cultuur.

Kerk in Cholula
Kerk in Cholula

Mexicaanse barbecue

Probeer daarom vooral contact te leggen met Mexicanen. Laat ze je uitnodigen op een typische Mexicaanse barbecue (lees: taco’s, burrito’s etc.). Leer het leven kennen hoe zij het hier leven, want het is prachtig. Ik kan je daarbij wel adviseren om te zorgen dat je een basiswoordje Spaans spreekt.

Gebrekkig Engels

Het is namelijk super interessant om een gesprek met Mexicanen aan te gaan, maar helaas spreken zij meestal geen- of gebrekkig Engels. Wel vinden zij het vaak erg leuk om je Spaans te leren! Het spreken van een aardig woordje Spaans is bijna noodzakelijk om jezelf te kunnen redden hier. Je kunt natuurlijk altijd offline-translate apps gebruiken, maar in het algemeen wordt er door de bevolking nauwelijks Engels gesproken. Uiteraard is het niveau van Engels op de grote toeristische plekken wat beter, maar toch zou ik het je wel aanraden in ieder geval wat basis Spaans te beheren.

Cholula

Maar goed, nu de plaatsen. Zoals ik al zei, Mexico is een land met zóveel cultuur. In eerste instantie ben ik naar Cholula gegaan. Dit is de afgelopen 5 weken ook mijn thuisbasis geweest. Cholula is een supergezellige studentenstad. Men is hier dan ook erg gewend aan internationale mensen, want er komen ieder semester weer super veel internationale studenten naar Cholula. Het is zeker de moeite waard Cholula te bezoeken. Er zijn hier vlak bij de UDLAP (Universidad de Las Americas) veel eettentjes, cafés en clubs! Puebla ligt vlakbij Cholula, dus deze twee steden zijn te combineren.

Great Pyramids of Cholula

In Cholula kan je de Great Pyramids of Cholula bezoeken, waarop de kathedraal van Cholula staat. Het is sowieso erg leuk om door de straten van Cholula te wandelen: er zijn veel kleurrijke, schattige huisjes te vinden. Ik ben ook een keer met vriendinnen wezen picknicken op het grasveldje vlakbij de kathedraal van Cholula. Je zit hier super relaxed en je hebt een waanzinnig uitzicht!

Great Pyramids of Cholula
Great Pyramids of Cholula

Kerken

In Puebla kan je ontzettend veel kerken bezoeken, in Puebla en Cholula samen staan (zoals wordt gezegd) precies geteld 365 kerken. Voor elke dag van het jaar een andere kerk waarbij een andere heilige wordt aanbeden. In Puebla is de mogelijkheid om met een soort treinen/metrostelsel een heleboel kerken te bezoeken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij hier nog niet in heb verdiept.

Ik zal vast nog eens terugkomen in Cholula om de mensen hier te bezoeken, dus wie weet ga ik dan op kerkenjacht! Ook erg leuk in Puebla is de Parian markt. Mocht je souvenirs of andere typische Mexicaanse spulletjes willen kopen, ga vooral hier eens een kijkje nemen!

Mooie kerk in Puebla
Mooie kerk in Puebla

Puebla staat ook bekend om haar eten. Heel erg veel zoetigheden ook. Ik zelf ben niet zo’n fan van deze zoetigheden. We zijn een straatje ingelopen waar je veel soortgelijke winkeltjes hebt die allemaal zoetigheden verkopen. Wij zij hier naar binnen gegaan (ik was gelukkig met een aantal Duitse jongens die redelijk Spaans spraken) en hebben gevraagd naar de producten. Zoals de meeste Mexicanen zijn ze dan erg enthousiast: ze willen je meteen veel over de producten vertellen en de producten laten proeven.

Mercado el Parian
Mercado el Parian

Mexicaanse worstelwedstrijd

Ben je toevallig op een maandagavond in de buurt van Cholula/Puebla? Probeer het dan eens op een Mexicaanse worstelwedstrijd te bezoeken! In de Arena van Puebla is elke maandagavond een Mexicaanse worstelwedstrijd te zien, dit is echt ontzettend grappig om te kijken. Het is natuurlijk meer een soort “showworstelen”, maar af en toe was het voor mij toch echt de vraag of het alleen maar show was. Het is heel knap om te zien hoe er wordt geworsteld zonder dat de deelnemers daadwerkelijk pijn hebben.

Mexicaanse worstelwedstrijd
Mexicaanse worstelwedstrijd

Popocatépetl

Een absolute must die ik zelf helaas nog niet heb bezocht is de Popocatépetl. Ik heb deze vulkaan nog niet bezocht, omdat het nu het seizoen niet is. Maar als ik hier weer ben rond eind oktober ga ik deze vulkaan zeker bezoeken!

Je kunt de Popocatépetl zelf niet beklimmen, aangezien deze vulkaan actief is en gemiddeld een keer in de twee jaar uitbarst. Toen ik een keer langs de universiteit liep begon de vulkaan super erg te roken, dit was zo ontzettend gaaf om te zien. No worries, ik bevond mij op een veilige afstand van de vulkaan. De buurvulkaan Iztaccihuatl mag wel beklommen worden. Vanaf hier kan je op de Popocatépetl uitkijken! Lees meer over Popocatépetl

Een laatste algemene tip voor een bezoek aan Mexico: ze houden van pittig. Pittig eten, pittige drank, noem het maar op. Ik ben een grote liefhebber van pittig eten, dus voor mij is het prima te doen. Maar mocht je niet zo’n liefhebber van pittig eten en drinken zijn, let hier dan een beetje op. Zelfs wodka wordt hier verkocht in een pittige variant!

Deze leuke gastblog over Cholula in Mexico is geschreven door Reni van den Hurk.

Ook Cholula ontdekken?

Maak een rondreis door Mexico en ontdek dit prachtige Zuid-Amerikaanse land.

Meer reistips over Mexico

Mexico-Stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Tolantongo – enkel een toeristische trekpleister of meer dan dat?

Plan je reis door Mexico
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Mexico