Midzomernacht boven de poolcirkel: Scandinavië op haar best!

Gepubliceerd: 14 dec 2020 | Foto: Midzomernacht boven de poolcirkel - Scandinavië op haar best - Foto: Buro Scanbrit

Veel reizigers dromen van een reis naar de Noordkaap, en zeker Scandinavië liefhebbers. Terwijl je tijdens de winter van sprookjesachtige landschappen kunt genieten, kun je tussen april en september dankzij de Middernachtzon extra lang genieten van geweldige landschappen. De avonden zijn lang en licht en geven je de mogelijkheden om zoveel mogelijk uit je reis te halen. Het avontuur lonkt in Noord-Scandinavië. Waar wacht je nog op? Reis mee en ontdek deze schitterende omgeving.

Noordkaap

Tijdens een rondreis boven de poolcirkel mag een bezoek aan de Noordkaap niet ontbreken. De Noordkaap wordt traditioneel gezien als het noordelijkste punt van Europa en is een zeer bijzonder plek om te bezoeken, helemaal als je op 307 meter hoogte een prachtig uitzicht hebt op de Barentszzee. Bij de rondreizen boven de Poolcirkel van Buro Scanbrit wordt deze speciale plek altijd aangedaan.

De Noordkaap - het noordelijkste puntje van Europa
De Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa – Foto: Buro Scanbrit

Terwijl in de winter sneeuwruimers nodig zijn om de kaap te bereiken, heb je in de zomer temperaturen van 0 tot 15 graden en is alles er opvallend groen. Een heel contrast, maar minstens zo gaaf.

Abisko Nationaal Park

In Scandinavië ben je al snel één met de natuur, daarom houden mensen ook zo van Scandinavië. Een van de bekendste parken van Zweden is Abisko Nationaal Park, een 7.700 hectare groot nationaal park, wat ten zuiden van het meer van Torneträsk in de gemeente Kiruna ligt. Een plek die ook bekendstaat om het Noorderlicht goed te kunnen spotten, wat al vanaf september mogelijk is.

Wandelen in Nationaal Park Abisko
Wandelen in Abisko Nationaal Park – Foto: Buro Scanbrit

In de zomer leent dit nationale park zich perfect voor wandelaars die willen genieten van natuur, wildlife en indrukwekkende Scandinavische landschappen. Abisko Nationaal Park heeft ook veel mooie watervallen, rivieren en bergen. Een gebied waar je echt even de tijd voor moet nemen, en een echte must see tijdens je rondreis.

Nationaal Park Abisko
Abisko Nationaal Park – Foto: Buro Scanbrit

Flora en Fauna

Het grootste gedeelte van het Abisko Nationaal Park bestaat uit berkenbos, wat zo’n 3.900 hectare is. Als je hier rondwandelt vind je veel verschillende bloemen en planten. Het Abisko Nationaal Park vormt de thuisbasis van vele soorten dieren en planten, waaronder de marter, eekhoorn, hermelijn en lemming.

Daarnaast heb je een grote kans om oog in oog te staan met rendieren en elanden. Ook dieren zoals de wolf, poolvos en lynx kunnen worden gespot, hoewel de kans hiervoor iets kleiner is omdat ze vrij zeldzaam zijn.

Rendieren in het wild
Rendieren in het wild

Vergeet ook niet om te zoeken naar de Lappfela-orchidee, de plant waar het Abisko Nationaal Park o.a. om bekend staat. Het zien van deze plant is bijzonder, want hij groeit namelijk nergens anders in Zweden. Geef je ogen daarom altijd de kost tijdens een bezoek aan dit schitterende natuurgebied.

Midzomernacht(en)

Een van de redenen dat je in de zomer richting het noorden wilt gaan is natuurlijk de Midzomernacht. Dit fenomeen is uniek en moet je een keer meegemaakt hebben. Wanneer je tijdens de Midzomernacht in het noorden van Scandinavië bent, is het vanaf april t/m september, 24 uur per dag licht. De zon gaat dus niet onder en dat levert hele mooie avonden op!

Genieten tijdens de Midzomernacht
Genieten tijdens de Midzomernacht – Foto: Buro Scanbrit

De zon blijft in de avond en nacht net boven de horizon hangen, waardoor je dus midden in de nacht kunt fotograferen. Door het zachte zonlicht wat dan schijnt kun je de mooiste foto’s maken, wat een hele gave ervaring is!

Senja

Het prachtige Senja in Noord-Scandinavië is het op één na grootste eiland van Noorwegen, ver boven de poolcirkel. Wie hier naartoe gaat kan genieten van een mix van zee, stranden, bergen en vissersdorpen. Aan de kustzijde van het eiland bevinden zich bijzondere rotsen en kleurrijke vissersdorpjes in mooie beschutte baaien. Het binnenland van Senja bestaat uit bergen, meren en bossen. Vanaf het uitkijkpunt Bergsbotn heb je een adembenemend uitzicht over een deel van het eiland.

Uitkijkpunt Bergsbotn Senja - Midzomernacht
Uitkijkpunt Bergsbotn (Senja) – Foto: Buro Scanbrit

Watervallen

Noord-Scandinavië kenmerkt zich door de rust en ruimte. Deze rust wordt soms verstoord door het klaterende geluid van watervallen en het zacht ruisen van stromend water langs de stenen en kiezels. Wanneer je het krachtige stromende water van de Målselvfossen, Mollisfossen of Røykfossen ziet, weet je weer dat je op een zeer mooi stukje aarde bent beland.

(Sami) cultuur

De gastvrijheid van Scandinavië wordt weer bevestigd bij een bezoek aan een Sami stam. Cultuurliefhebbers zullen hier hun hart ophalen. De Sami, ook wel Samen genoemd, die in zowel Noorwegen, Zweden en Finland leven, is een volk wat zeer trots is op hun eigen cultuur.

Maak kennis met de Sami - Midzomernacht
Maak kennis met de Sami – Foto: Buro Scanbrit

Vroeger leefde een deel van de Samen traditioneel als nomaden. Hierbij volgden zij rendierkudden in hun jaarlijkse voedseltrek, deze rendieren leverden de Sami melk, vlees en huiden. Tijdens een bezoek aan een Sami stam leer je veel over hun cultuur, hun eetgewoonten en hoe zij in de hedendaagse maatschappij staan.

De Lofoten

Last but not least: de Lofoten! Deze eilandengroep vormt misschien wel de meest fotogenieke plek van je reis. De Lofoten, bestaande uit honderden eilanden, waarvan Røst, Værøy, Gimsøya, Moskenesøya, Vestvågøy, Austvågøy, Flakstadøya de bekendste zijn wordt bij veel reizigers gezien als een hoogtepunt van hun reis. De Lofoten zijn zo puur en prachtig. De vele vissershuisjes (rorbuer), de frisse zeelucht en die landschappen waar je even helemaal stil van wordt. Je mag eigenlijk niet naar huis gaan zonder bij de Lofoten te zijn geweest.

Uitzicht op Svolvær (Lofoten) – Foto: Buro Scanbrit

En zo kunnen we nog wel even doorgaan over Scandinavië. Wij hebben dan ook niet voor niets zoveel liefde voor Scandinavië!

Lees ook:

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Wil jij ook het echte Scandinavië boven de poolcirkel ontdekken?

Krijg je bij het lezen van deze blog een grote glimlach op je gezicht? En kun je niet wachten om zelf die Midzomernacht mee te maken? Boek dan een complete rondreis van Buro Scanbrit – zij maken van jouw vakantie een droomreis. De reisspecialisten kennen de bestemmingen meter voor meter en geven je graag een persoonlijk advies. Ook ga je met Buro Scanbrit verantwoord op reis, want de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Buro Scanbrit

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy