Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Mission Beach en omgeving

Mission Beach

Wat te doen in Mission Beach en omgeving

Mission Beach

Inhoudsopgave

Wat te doen in Mission Beach, Queensland. We hebben ondertussen 6 dagen gereisd door Noord-Queensland en al veel mooie plekken ontdekt. Na Fitzroy Island, Port Douglas, Cape Tribulation en Ellis Beach was het tijd om Mission Beach te gaan verkennen. Onze overnachting in Mission Beach hadden wij al van te voren geboekt, maar wat wij overdag zouden bezoeken hadden wij nog niet van te voren vastgelegd.

Onze route door Noord-Queensland

Video over Mission Beach

YouTube video

Australische landschappen

We lieten het fijne en zeer paradijselijke Ellis Beach achter ons en reden richting Mission Beach, wat ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is. Hoewel er geen buitenlandse toeristen zijn, merk je wel dat het vakantietijd is en dat veel Australiërs richting Noord-Queensland reizen. Op de weg is het redelijk druk (voor Australische begrippen). Zodra we de hoofdwegen verlieten, werd het weer rustig en kwamen we soms geen auto tegen.

De weg richting Mission Beach is weer een hele belevenis. Prachtige groene landschappen, bergen in de verte en hier en daar wat koeien die aan het grazen zijn. Je merkt meteen weer dat je aan het rondreizen bent door Australië.

Koeien grazen langs de weg
Koeien grazen langs de weg

Pandanus Holiday Apartments

Bij ons verblijf Pandanus Holiday Apartments werden we erg gastvrij ontvangen. De eigenaresse stond ons al op te wachten en maakte direct bij het uitladen van onze bagage een praatje. We konden meteen ons appartement in, waar we een kleine rondleiding kregen.

Pandanus Holiday Apartments
Pandanus Holiday Apartments

We hadden bij het boeken gekozen voor een appartement met zeezicht. Dit was een ruim appartement met een grote woonkamer, 2 slaapkamers, een ruime keuken, een wasruimte en een veranda met tuintje aan de voorkant.

Ons zitje aan de voorkant
Ons zitje aan de voorkant

Vanaf het appartement konden we zo naar de restaurants lopen die zo’n 250 meter verderop lagen. In de avond hebben wij bij Nana Thai Cafe gegeten, wat een aanrader is. Terwijl we in onze korte broek zaten, klonken de klanken van traditionele kerstliederen door de speakers, het blijft een gekke gewaarwording kerst in de tropen. Lees meer over Pandanus Holiday Apartments

Het pad langs het strand
Het pad langs het strand

Ook Mission Beach is een kleine plaats. Wij zaten zelf iets buiten het centrum van Mission Beach aan de kust. Een strandwandeling was zo gemaakt, we hoefden alleen de weg over te steken en dan waren we er al. Naast het strand heb je een lang pad lopen waar je een prachtige wandeling kunt maken.

Bootje langs de kant
Bootje langs de kant

Bij het strand troffen we bootjes aan en ook oude plastic stoeltjes, waar we even konden zitten om van het prachtige uitzicht te genieten.

Even genieten van het mooie uitzicht
Even genieten van het mooie uitzicht

Ook hier zijn de stranden weer schitterend en heb je kilometers om te wandelen. In vergelijking met Ellis Beach waren er nu geen netten in de zee, een duik zat er daarom helaas niet in. Waarschijnlijk zijn er op een andere plek in Mission Beach wel netten, maar hier zijn wij niet naar op zoek gegaan.

Langgestrekte stranden
Langgestrekte stranden

Na het wandelen hadden we even zin om te gaan relaxen bij ons appartement, die mooie voortuin hadden we niet voor niks. Terwijl we daar zitten vlogen er weer verschillende kleurrijke vogels langs. Zo ook de rainbow bee-eater (zie foto). What a beauty!

rainbow bee-eater
Rainbow bee-eater
Street art in Mission Beach
Street art in Mission Beach

Mission Beach Blues Bar and Cafe

De leukste café’s ontdek je spontaan. Zo kwamen wij per toeval in de ochtend terecht bij Mission Beach Blues Bar and Cafe. We waren op zoek naar een lekker ontbijtje en zagen veel Australiërs op het terras ontbijten. Daar moeten we zijn!

Mission Beach Blues Bar and Cafe
Mission Beach Blues Bar and Cafe

Het was er zo druk dat er helaas geen plek meer buiten was, maar binnen ontbijten was ook geen straf. Als muziekliefhebber kijk je hier je ogen uit. Overal langspeelplaten, lijsten met de grootste artiesten aller tijden en 2 poppen van de blues brothers. In de avond treden hier vaak lokale artiesten op. Ik denk dat je hier hele gezellige avondjes kan beleven.

Mission Beach Blues Bar and Cafe
Blues Bar and Cafe van binnen

Ben je muziekliefhebber en in de buurt van Mission Beach, dan is het zeker een bezoek waard. En ben je toevallig in de avond bij Mission Beach Blues Bar and Cafe? Laat mij dan even weten hoe het geweest is! 😉

Onderschatte plek

Mission Beach is een plek wat snel wordt overgeslagen. Veel reizigers kiezen eerder voor het bekende zoals Townsville en Cairns. Best zonde! Mission Beach sprak ons namelijk erg aan. De 14 kilometer lange stranden, de gezellige restaurantjes en de fijne sfeer die er hing, gaf ons echt het ultieme vakantiegevoel. En als je geluk hebt kom je ook nog net als wij een Cassowary tegen in het kleine, maar gezellige centrum van Mission Beach.

Cassowary in het wild
Cassowary in het wild

Bekijk onze video

YouTube video

Dit is leuk om te doen vanuit Mission Beach

Bekijk hier alle tours en activiteiten in de buurt van Mission Beach

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië