Ontdek het mooie Moldavië

Gepubliceerd: 17 okt 2014 | Foto: Ontdek het mooie Moldavië

Ontdek het mooie Moldavië
Reisblog Liefde voor Reizen

We blijven deze week iets dichter bij huis. Sterker nog, dichter bij Nederland zullen we in de toekomst van deze reeks waarschijnlijk zelden komen. We gaan deze week naar, volgens Traveler’s Digest, het op vier na minst bezochte land ter wereld: Moldavië.

Vanaf Utrecht rijd je er in 24 uur naar toe, zo’n 2200 kilometer. Dwars door Duitsland, Polen en Oekraïne. Wanneer je in Oekraïne Dyakivtsi passeert sla je rechtsaf en rijd je richting de grens met Moldavië. Maar natuurlijk is vliegen in 4 uur een veel aantrekkelijkere optie.

Bestemming Onbekend - Moldavië
Bestemming Onbekend – Moldavië

11.000 toeristen op jaarbasis

Hoewel Moldavië dus vrij dicht bij Nederland ligt, en op het oog gewoon onderdeel uitmaakt van Europa, is het toerisme in het land nooit echt op gang gekomen. Traveler’s Digest kwam vorig jaar met het roemruchte cijfer van 11.000 toeristen op jaarbasis. Dat is ongeveer net zoveel als het aantal bezoekers dat vanmorgen tussen 9 en 11 in de Nederlandse vestigingen van het grote Zweedse woonwarenhuis rondliepen. Het land staat nog in kinderschoenen wat toerisme betreft. De slechte economie en de verhouding met Rusland ligt hieraan ten grondslag. Wie daar even doorheen kijkt zal het massatoerisme hier zeker niet missen.

Chisinau ademt nog dat echte rauwe oostblok

Ook de afgelegen ligging van het land speelt hierin mee. Onder Oekraïne en aan de andere kant van Roemenië, dat niet bekend staat om een goed wegennet. Moldavië is een van de overblijfselen van de voormalige Sovjet-Unie. Waar we eerder in Armenië waren, waar het Sovjet-karakter langzaam plaats maakt voor een moderner land, blijft dat in Moldavië nog iets achter. Hoofdstad Chisinau ademt nog dat echte rauwe oostblok. Grauwe hoogbouw afgewisseld met pleinen en karakteristieke gebouwen en parken.

In Chisniau vind je diverse mooie parken. Het Riscani park vormt een mooi decor voor een wandeling en vol staat met prachtige, oude bomen. Het Parcul Valea Morilor is een park dat zich kenmerkt door de diverse architectonische bouwwerken en het grote meer. Dit is een park dat je bij een bezoek aan Chisniau niet over kan slaan.

Naast de parken vind je in Chisniau ook het Nationaal Historisch Museum, de Nationale Opera, het presidentieel paleis en het Museumhuis van Poesjkin. Je kan je in Chisniau het beste per bus verplaatsen, dat is de snelste en goedkoopste optie.

Bestemming Onbekend - Moldavië
Bestemming Onbekend – Moldavië

Architectuur, geschiedenis en natuurlijk schoon

Moldavië is een land dat het naast de architectuur en geschiedenis moet hebben van het natuurlijke schoon. Een heuvelig landschap met begroeiing. Voor de wijnliefhebber levert dit mooie tripjes op. Wijn is voor Moldavië een van de belangrijkste exportproducten, je komt dan ook door heel het land wijngaarden tegen. Je moet daarvoor wel in het goede seizoen reizen natuurlijk. Een van de grootste producenten is Bostavan. Enkele wijnen van Bostavan zijn, bij goed zoeken, ook in Nederland te verkrijgen. Het bezoeken van zo’n wijnproducent is daarbij een leuke excursie.

Bestemming Onbekend - Moldavië
Bestemming Onbekend – Moldavië

Tipova

Naast de hoofdstad trekt een ‘groot’ deel van de toeristen naar Tipova. Het dorpje, 100 kilometer van Chisniau, staat bekend om zijn grotkloosters die hier eeuwen geleden zijn gemaakt. Het klooster in Tipova is het oudste en grootste klooster van Oost-Europa. Aan de oever van de Nistru is dit een prachtige plek om te bezoeken. Omringd door een mooie natuur met bospaden en de rivier de Dnjestr nodigt dit uit tot mooie wandelingen. Onderweg kom je tevens een aantal mooie watervallen tegen. Een mooie plek om even bij stil te staan en genieten van een af te strepen bestemming op je lijstje.

Enthousiast geworden over Moldavië?

Bekijk de mogelijkheden en ervaar het ook zelf!

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Meer reistips over Moldavië


Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy