Monsoon Forest Walk: avontuurlijke wandeling door de wetlands

Gepubliceerd: 07 jun 2021 | Foto: Monsoon Forest Walk: avontuurlijke wandeling door de wetlands

Monsoon Forest Walk: avontuurlijke wandeling door de wetlands
Reisblog Liefde voor Reizen

Monsoon Forest Walk – Het was voor ons niet de eerste keer dat we naar Fogg Dam Conservation Reserve gingen. Eerder reden we al over de dam op zoek naar krokodillen en een paar maanden geleden genoten wij nog van de Woodlands to Water Lilies Walk. Gisteren was het tijd om de Monsoon Forest Walk te doen, een wandeling dwars door de natuur en wetlands van Australië. Een avontuurlijke wandeling waarbij vlinders, spinnen, kikkers en vogels in overvloed waren. Wat mij betreft een must do voor avonturiers die net als wij van natuur en wandelen houden.

Avontuurlijke wandeling door de Australische natuur - Monsoon Forest Walk
Avontuurlijke wandeling door de Australische natuur

Tip: Aangezien je bij de wandeling regelmatig stilstaand water passeert is het aan te raden om jezelf in te spuiten met DEET. Wij waren erg blij dat we het bij ons hadden want wij hadden een stuk minder last van muggen door het gebruik ervan.

Een ibis in de bomen
Een ibis in de bomen

Hoewel het gebied er niet om bekend staat viel het ons wel meteen op dat er onwijs veel vlinders te spotten zijn. Op sommige stukken waar we liepen hadden we wel 10 vlinders rond ons hoofd vliegen. En in allerlei kleuren, echt prachtig om te zien.

Mooie vlinder met een felblauw patroon - Monsoon Forest Walk
Mooie vlinder met een felblauw patroon
De Monsoon Forest Walk is een goede plek om vlinders te spotten
De Monsoon Forest Walk is een goede plek om vlinders te spotten

Ook was het opvallend hoeveel grote spinnen we tegenkwamen. Ik denk dat we welgeteld zo’n 30 grote spinnen zagen hangen boven en langs het pad. Kijk altijd goed waar je loopt. Soms moet je even bukken om een spinnenweb te ontwijken.

Grote spinnen tijdens de Monsoon Forest Walk
Grote spinnen tijdens de Monsoon Forest Walk
Grote spin hangt boven het looppad
Grote spin hangt boven het looppad

Het eerste stuk van de wandeling is een verhard pad door de bossen. Halverwege gaat het pad over in loopbruggen en kom je steeds meer water tegen. Persoonlijk vond ik het laatste stuk van de wandeling het mooist. Wanneer je de loopbruggen helemaal uitloopt kom je uiteindelijk terecht bij een prachtig uitkijkpunt over de wetlands. Als je hier goed om je heen kijkt kun je de mooiste dieren spotten.

Loopbruggen over het water tussen de wetlands - Monsoon Forest Walk
Loopbruggen over het water tussen de wetlands

Zo zagen wij bijvoorbeeld de red headed myzomela / roodkopdwerghoningeter (zie onderstaande foto’s).

De Roodkopdwerghoningeter (Red-headed myzomela) - Monsoon Forest Walk
De Roodkopdwerghoningeter (Red-headed myzomela)
Roodkopdwerghoningeter - Red-headed myzomela
De Roodkopdwerghoningeter (Red-headed myzomela)

Als je het water in kijkt zie je veel mooie waterlelies en wanneer je je ogen echt de kost geeft kun je veel kikkers spotten. Ze zitten vaak een beetje verscholen maar willen ook nog wel eens op een blad van een waterlelie zitten.

Prachtige waterlelie
Prachtige waterlelie
Tussen de waterlelies zagen wij verschillende kikkers
Tussen de waterlelies zagen wij verschillende kikkers

De Monsoon Forest Walk duurt ongeveer 1,5 uur (heen en weer) en is een makkelijke wandeling over goed begaanbare paden.

Fogg Dam Conservation Reserve

Wie nog tijd over heeft moet zeker even met de auto over de dam rijden. Deze 10 kilometer zone is een prachtig gebied waar je vanuit de auto veel verschillende watervogels kunt spotten. De vorige keer toen wij er waren viel het qua vogels wat tegen, maar deze keer kwamen wij echt ogen te kort. Aan beide kanten zagen wij honderden vogels, waarvan sommige aan het jagen waren op vis.

Tour vanuit je eigen auto.
Tour vanuit je eigen auto.
Grote verzameling watervogels in een boom
Grote verzameling watervogels in een boom
Grote watervogels hebben een onderonsje
Grote watervogels hebben een onderonsje
Fogg Damm is een zeer fotogenieke plek
Fogg Damm is een zeer fotogenieke plek
De Jacana bird
De Jacana bird
Vogels genieten van de dry season
Vogels genieten van de dry season
Waar je ook kijkt, overal zie je vogels
Waar je ook kijkt, overal zie je vogels

Krokodillen

Het is verboden om op de dam te gaan lopen i.v.m. de aanwezigheid van de krokodillen in het water. Wij dachten ook dat we een paar jongens zagen drijven. Het is lastig om te zien omdat krokodillen vaak op een tak met blubber lijken. Maar ze zitten er echt, dus je bent gewaarschuwd 😉

Over de Monsoon Forest Walk

Voor de Monsoon Forest Walk en tour over de dam zou ik zo’n 3 uur rekenen. Zorg voor voldoende water, smeer je in, draag een pet en neem DEET mee. Neem echt de tijd ervoor, hoe langer je namelijk blijft kijken hoe meer beesten je gaat zien. Staat de Monsoon Forest Walk in Northern Territory ook jouw lijstje?

Voor meer leuke tips over Northern Territory neem je een kijkje op de toerisme website van de NT.

Reisblogger Jesper

Geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Australië

Wonen in Australië
Australië

De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Ze zeggen wel eens time flies when you’re having fun en dat geldt zeker voor de afgelopen jaren. Het is namelijk alweer 4 jaar geleden dat wij ons leven in Nederland achter ons lieten en een compleet nieuw leven begonnen in Australië. Er is veel gebeurd en we hebben ook ontzettend veel geleerd in deze De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Fitzroy Island vlakbij Cairns
Australië

De leukste dagtours vanuit Cairns

Wie gaat rondreizen door Australië en de mooiste plekken wil bezichtigen mag een bezoek aan Cairns niet missen. Cairns is namelijk het ideale vertrekpunt om bijvoorbeeld een van de mooiste plekken ter wereld, de Great Barrier Reef, te kunnen bezoeken. Vanuit Cairns is het eenvoudig om met een dagtour de grootste collectie koraalriffen ter wereld De leukste dagtours vanuit Cairns

De Ubirr in Kakadu National Park
Australië

Avontuurlijke rondreis door de Top End & Outback van Australië

De Top End en Outback van Australië zijn misschien wel het meest authentieke deel van Australië. Overweldigende natuur, extreem weidse landschappen, nostalgische pubs en heel veel diversiteit aan wildlife. Een rondreis door de Outback is een te gekke ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Ontdek in deze blog de mooiste plekken om te Avontuurlijke rondreis door de Top End & Outback van Australië

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy