Mooie hiking routes in Europa

Gepubliceerd: 21 feb 2018 | Foto: Mooie hiking routes in Europa

Waarom zou je tientallen uren gaan vliegen om te hiken, terwijl je ook dichterbij huis een prachtige hiking kunt maken. Europa kent vele mooie gebieden waarbij je heerlijk die vrijheid kunt ervaren en de mooiste natuurgebieden kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ruige Wales of het zonnige Griekenland? In deze blog delen wij onze eigen hiking ervaringen. De volgende gebieden raden wij aan om te bezoeken voor een mooie hiking. 

Hiken in Wales 

Wie richting Wales op reis gaat en graag wil hiking kan zijn hikingtocht starten in Amroth, aan de zuidkust van Wales. Hier begint namelijk het 299 kilometer (186 miles) lange Pembrokeshire Coast Path en loopt tot het plaatsje St. Dogmaels aan de oostkust. Het pad bestaat uit ruige rotsen en een indrukwekkende kuststrook.

Steile rotswand in Wales

Pembrokeshire Coast Path

In het voorjaar kun je genieten van landschappen vol met vingerhoedskruid en Engels gras. Prachtig om van ver en dichtbij te aanschouwen en natuurlijk om te fotograferen. De regio is rijk aan vogels; veel vogels nestelen namelijk in de kliffen. Tijdens de hikingtocht kun je stops maken in typische Engelse plaatjes zoals Abereiddy dat ten Noorden ligt van St. Davids. Houd tijdens zo’n hiking tocht in Wales altijd rekening met het weer, het kunt namelijk echt typisch Engels weer treffen, waarbij veel regen en harde wind je niet bespaard blijven. Lees ook het reisverslag over Wales en kom meer te weten over deze schitterende omgeving. 

Sfeerfoto en sfeervideo vanuit Wales

Pembrokeshire Coast Path – Wales

Pembrokeshire Coast Path op de kaart

Wil jij deze kustroute in Wales ook eens bewandelen? Bekijk dan de mooiste routes van de Pembrokeshire Coast Path

Eilandwandeling Griekenland; ontdek Amorgos

Wie toch liever voor een zonnige (en warme) hikingtocht wil gaan, kan het beste naar Griekenland gaan. Op de Griekse eilanden kun je prachtige wandelingen maken en kennis maken met de Griekse natuur. Wij zijn zelf vorig jaar naar Amorgos geweest, een Grieks eiland met een oppervlakte 126,3 km² en een veelzijdig landschap. Wij begonnen aan onze wandeling vanuit Katapola en hebben het eiland in de breedte overgestoken, langs het plaatsje Chora en richting Agia Anna Beach.

Hiking tocht op Amorgos

Hiking tocht op Amorgos

Prachtig uitzicht vanuit Chora

Prachtig uitzicht vanuit Chora

Onze eindbestemming van de hike. Op deze plek zijn veel opnames gedaan voor de Franse filmhit 'Le Grand Bleu'

Onze eindbestemming van de hike. Op deze plek zijn veel opnames gedaan voor de Franse filmhit ‘Le Grand Bleu’

Hikingtocht van Katapola naar Agia Anna Beach

Begin deze wandeltocht vroeg in de ochtend, zodat je voor de ergste warmte in Chora of op de eindbestemming bent. Het kan namelijk in de middag erg warm worden, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de reisperiode en het weer. Samengevat: een mooie wandeling waarbij typische Griekse bergen en planten voorbij komen en je regelmatig te gekke vergezichten hebt. Het Griekse plaatsje Chora is zeker een bezoek waard, geniet van typisch Griekse straatjes en maak een praatje met de locals. Je zult trouwens zeker niet de enige toerist zijn, het is een populair plaatsje. Over de gehele hikingtocht doe je zo’n kleine 2 uur. Lees ook ons uitgebreide reisverslag over het Griekse Amorgos. 

Hikingtocht: Van Katapola naar Agia Anna Beach

Hikingtocht: Van Katapola naar Agia Anna Beach

Bekijk hier de mooiste wandelroutes op Amorgos

Hiken in het ruige Ierland 

Bij vele staat Ierland op hun bucketlist en zeker als het om hiken gaat. Ierland is namelijk mooi, héél mooi. Wij hebben zelf een paar jaar geleden voor het eerst Ierland bezocht en waren meteen verkocht. Naast het feit dat de Ieren ontzettende gastvrije mensen zijn is het land ook nog eens indrukwekkend mooi. Een natuurgebied waar wij heerlijk hebben gewandeld is Glendalough, een plek waar wij toevallig heen gingen, zonder echt vooronderzoek te hebben gedaan. Glendalough is een vallei in de Wicklow Mountains, wat ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Dublin ligt. Wat een verrassing was dit natuurgebied voor ons.  

Dublin - Glendalough

Glendalough vlakbij Dublin

Van prachtige groene bergen, idyllische huisjes tot aan watervallen, alles kwam voorbij. De Wicklow Mountains is een gebied wat je niet mag overslaan als je in de buurt bent van Dublin. Het is een echt paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook in Ierland moet je altijd rekening houden met regen, alhoewel wij wel altijd net geluk hebben gehad. Weer of geen weer, dit natuurgebied is een bezoek waard. Meer weten over Dublin en haar omgeving? Lees ons uitgebreide verslag over Dublin.

Wandelgebied Glendalough - Ierland

Wandelgebied Glendalough – Ierland

Ook zin gekregen om te gaan hiking bij Glendalough? Bekijk hier de mooiste routes van Glendalough. De Wicklow Way is overigens de beroemdste hike van Ierland, die je meeneemt door de Wicklow Mountains. 

Glendalough op de kaart

Welke hiking route in Europa kun jij iedereen aanraden? 

Welke route heeft jou positief verrast? Laat je reactie achter!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy