Ontdek de mooiste plekjes van de regio Le Marche in Italië

Gepubliceerd: 01 jun 2017 | Foto: Ontdek de mooiste plekjes van de regio Le Marche in Italië

Als je over 1 land veel kunt schrijven dan is het over Italië wel. Italië is vooral bekend om  haar heerlijke ijs, pizza’s en prachtige steden. Maar Italië is veel meer. Heb je wel bijvoorbeeld wel eens gehoord van ‘Le Marche’? Deze prachtige regio gelegen in het midden van Italië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino. Ga je die kant op en heb je een vakantiehuis in Le Marche, dan is het ook wel fijn om te weten wat de leuke bezienswaardigheden in die regio zijn. Le Marche (ook wel De Marken genoemd) is een divers gebied waarbij je verschillende landschappen kunt aanschouwen. Zo zijn er bergen tot 1500 meter, mooie zandstranden en glooiende heuvels. Ga je richting deze Italiaanse regio vergeet dan niet om de volgende bezienswaardigheden te bezoeken: 

Sfeervolle steden in Le Marche

Bezoek Pesaro

Persaro is de grooste stad van de provincie Le Marche en is een sfeervolle stad wat is gelegen aan zee. Je kunt er voor kiezen om de mooie witte zandstranden te gaan bewonderen, een gezellige wandeling te maken over de boulevard of Romeinse opgravingen te gaan bezichtigen. Genoeg moois te ontdekken in Pesaro. 

Bezoek Pesaro Persaro is de grooste stad van de provincie Le Marche en is een sfeervolle stad wat is gelegen aan zee. Je kunt er voor kiezen om de mooie witte zandstranden te gaan bewonderen, een gezellige wandeling te maken over de boulevard of Romeinse opgravingen te gaan bezichtigen. Genoeg moois te ontdekken in Pesaro.

Bezoek Pesaro in Le Marche, Italië

Bezoek Fano 

Nog een andere mooie stad is Fano, dat ook aan zee gelegen is en een mooi historisch centrum heeft wat nog deels is ommuurd. Deze stad staat ook bekend om haar bedrijvige jacht-en vissershaven. Hou je van markten? Dan kun je het beste op zaterdag een bezoek brengen aan de zaterdagmarkt.  

Bezoek Ascoli Piceno Volgens veel Italië-kenners is Ascoli Piceno één van de mooiste steden van Le Marche. Het stadje heeft een bijzonder mooi plein, met een oude bar en nog originele inrichting. Één van de dingen die Ascoli Piceno bijzonder maakt is het geweldige zicht op de bergen vanuit de vele idyllische straatjes

Breng een bezoek aan de markt in Fano

Bezoek Ascoli Piceno

Volgens veel Italië-kenners is Ascoli Piceno één van de mooiste steden van Le Marche. Het stadje heeft een bijzonder mooi plein, met een oude bar en nog originele inrichting. Één van de dingen die Ascoli Piceno bijzonder maakt is het geweldige zicht op de bergen vanuit de vele idyllische straatjes. 

Bezoek Ascoli Piceno Volgens veel Italië-kenners is Ascoli Piceno één van de mooiste steden van Le Marche. Het stadje heeft een bijzonder mooi plein, met een oude bar en nog originele inrichting. Één van de dingen die Ascoli Piceno bijzonder maakt is het geweldige zicht op de bergen vanuit de vele idyllische straatjes.

Breng een bezoek aan Ascoli, Piceno

Andere leuke bezienswaardigheden

Grotte di Frasassi

Een bezienswaardigheid (ook wel fenomeen van de regio) wat niet onbenoemd mag blijven zijn de Grotte di Frasassi. Deze plek is ontdekt in 1948 en sinds 1974 beperkt open voor het publiek. Laat je rondleiden door een gids en ontdekt de labyrint vol met gangen en ‘zalen’. De tour biedt een indrukwekkend schouwspel aan kalksteenformaties die bestaan uit stalactieten en stalagmieten. Echt een aanrader om met eigen ogen te aanschouwen. 

De Monte Sibillini bergen

Voor de echte wandelaars is er ook een heel fijn gebied; maak kennis met de Monte Sibillini. Dit grote nationaal park wat zowel in de winter als zomer een geweldige locatie is voor wandelaars is zeker een bezoek waard. De hoogste top De Monte Vettore (2.476m) torent hoog boven dit nationaal park uit. Als je midden tussen de bergtoppen kijkt zie je de Piano Grande, ook wel letterlijk ‘de grote vlakte’ genoemd. Vooral in het voorjaar is dit een fantastisch gebied vanwege de vlakte die kleurt door de duizenden bloemen. 

Ontdek de mooiste plekjes van de regio Le Marche in Italië

Prachtige wandelgebieden in Le Marche!

Meer reistips over Italië?

Bekijk hier al onze reisblogs over Italië

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy