Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste plekken om oud en nieuw te vieren

Sydney

De mooiste plekken om oud en nieuw te vieren

Sydney

Inhoudsopgave

Oud en nieuw vieren in het buitenland? Hoe kun je het nieuwe jaar beter starten dan op een gave plek oud & nieuw te vieren. Er zijn veel mooie bestemmingen om het nieuwe jaar in te luiden, zowel binnen als buiten Europa. Wij hebben de mooiste plekken om oud en nieuw te vieren verzameld. Op welke mooie bestemming luid jij het nieuwe jaar in?

Mooiste plekken voor oud en nieuw binnen Europa

Om oud en nieuw te vieren hoeft je niet perse de hele wereld af te reizen. Er zijn binnen Europa veel mooie plekken om te bezoeken tijdens oud & nieuw. Zo kun je naar de eerst vermelde bestemmingen zelfs met de trein reizen, zodat je niet hoeft te vliegen en ook nog eens rekening houdt met het milieu.

Berlijn, Duitsland

Stap in de trein richting Berlijn en maak je klaar voor een onvergetelijke oudejaarsavond vol met gezelligheid. In Berlijn hoef je je niet te vervelen. Met een spectaculaire vuurwerkshow in de buurt van de Brandenburger Tor, de fijnste restaurants waarbij je die avond jezelf culinair kunt verwennen en diverse leuke feesten in de clubs en bars waarbij je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Berlijn bruist! En helemaal tijdens oud & nieuw. Onze oosterburen weten wel hoe je een goed feestje moet organiseren tijdens oud & nieuw. Waar wacht je nog op?

Highlights Berlijn

Trein naar Berlijn?

Met de trein ben je zo in het mooie Berlijn. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Berlijn?

De leukste en betaalbaarste hotels in Berlijn vind je hier

Weekendje Berlijn?

Boek een compleet verzorgd weekendje in Berlijn. Bekijk hier de mogelijkheden

Praag, Tsjechië

Heb je dit jaar zin in een magische oud en nieuw? Dan is Praag misschien wel jouw bestemming. Deze mooie Tsjechische hoofdstad biedt tijdens de jaarwisseling een unieke en sfeervolle omgeving, waarbij je naast het vieren van oud en nieuw ook kunt genieten van prachtige architectuur en mooie bezienswaardigheden. Geniet tijdens de jaarwisseling van een mooie vuurwerkshow die de lucht verlicht boven de Moldau en andere delen van de stad. In het centrum van Praag is op verschillende plekken livemuziek en ook veel bars en clubs organiseren feesten met livemuziek en dj’s. Het leuke aan Praag is ook dat je er eenvoudig met de trein heen kunt. Zo begint de voorpret al tijdens de reis ernaartoe.

Trein naar Praag?

Met de trein ben je zo in het mooie Praag. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Praag?

De leukste en betaalbaarste hotels in Praag vind je hier

Weekendje Praag?

Boek een compleet verzorgd weekendje in Praag. Bekijk hier de mogelijkheden

Londen, Verenigd Koninkrijk

Als er een stad nooit slaapt dan is het Londen wel. En zeker tijdens oud & nieuw is Londen echt de plek om te zijn. Al weken voor kerst wordt het centrum van Londen omgetoverd tot een sprookjesachtig decor waarbij warenhuizen tot in de kleinste details worden versierd en ook de straten krijgen veel licht en kleur. Rond de jaarwisseling is het extra feest, wanneer er groots wordt uitgepakt met een spectaculaire vuurwerkshow die je niet mag missen. Zoals je weet zijn de Engelsen graag in de pub te vinden en niet vies van een gezellig feestje. Tijdens de jaarwisseling zal het lastig kiezen worden, al die leuke feestjes. Genoeg te beleven dus in Londen tijdens oud & nieuw. Net als Berlijn en Praag is ook Londen goed te bereiken met de trein.

Trein naar Londen?

Met de trein ben je zo in het mooie Londen. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Londen?

De leukste en betaalbaarste hotels in Londen vind je hier

Weekendje Londen?

Boek een compleet verzorgd weekendje in Londen. Bekijk hier de mogelijkheden

Lissabon, Portugal

Wil je dit jaar voor een iets milder klimaat gaan rond de jaarwisseling? Dan is Lissabon de ideale bestemming rond oudejaarsavond. Deze kleurrijke en bruisende Portugese stad is de perfecte bestemming voor iedereen die graag feestjes wil combineren met een leuke stedentrip. Lissabon kent niet alleen vuurwerk, tijdens de jaarwisseling worden de smalle straatjes en pittoreske pleinen omgetoverd tot een feestelijk gebied vol live muziek en vermaak. Van straatmuzikanten, lokale artiesten die Fado zingen tot de beste DJ’s. En hoe heerlijk is het om op nieuwjaarsdag heerlijk te kunnen uitbrakken in het Portugese zonnetje.

Vliegen naar Lissabon?

Met het vliegtuig ben je zo in het mooie Lissabon. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Lissabon?

De leukste en betaalbaarste hotels in Lissabon vind je hier

Weekendje Lissabon?

Boek een compleet verzorgd weekendje in Lissabon. Bekijk hier de mogelijkheden

Mooiste plekken voor oud en nieuw buiten Europa

Of wil je dit jaar toch iets grootser uitpakken en mag het wel een bestemming buiten Europa worden? Dan hebben wij ook wat toffe bestemmingen voor je om oud & nieuw te vieren.

Sydney, Australië

Zeg je Sydney, dan zeg je Harbour Bridge en Opera house. Denk je aan die iconische gebouwen dan zie je al snel die prachtige skyline vol met siervuurwerk voor je. Voor de mooiste vuurwerkshow ter wereld moet je wel een eindje reizen, namelijk helemaal naar de andere kant van de wereld. Maar dan krijg je ook wel echt wat! Tijdens oud & nieuw in Sydney verzamelen mensen al vroeg in de ochtend langs de kust en in de buurt van de Harbour Bridge om in de avond dit spektakel mee te kunnen maken. Druk wordt het zeker, maar ook héél gezellig. Wij hebben dit zelf al 2 keer mogen meemaken en het blijft een geweldige ervaring. Ga je liever voor een georganiseerd feest tijdens oudejaarsavond, dan kun je het beste tickets ver van te voren regelen, want vol is vol. New Years Eve in Sydney ga je nooit meer vergeten en is een ervaring voor altijd.

Verlichte bootjes tijdens New Years Eve Sydney - Mooiste plekken oud en nieuw

Vliegen naar Sydney?

Als je op tijd boekt, kun je de betaalbaarste vliegtickets scoren. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Sydney?

De leukste en betaalbaarste hotels in Sydney vind je hier

Tours in Sydney

Boek een leuke tour in Sydney en ontdek meer van de stad. Bekijk hier de mogelijkheden

Bali, Indonesië

Waarom ga je dit jaar niet voor een tropische oud & nieuw? Bali heeft alle ingrediënten voor een geslaagde oud & nieuw. Het leuke aan Bali is dat je al snel een relaxte vibe hebt door het klimaat en de Balinese cultuur. De locals op Bali zijn meesters in de keuken, dus op culinair gebied kom je smaakpapillen te kort. En qua feestjes? Het is misschien niet helemaal wat je gewend bent in Nederland of een Europees land. Maar des te leuker het is, toch? Een jaarwisseling meemaken op Bali is iets wat je een keer in je leven doet en pakt niemand je meer af.

Vliegen naar Bali?

Als je op tijd boekt, kun je de betaalbaarste vliegtickets scoren. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten op Bali?

De leukste en betaalbaarste hotels op Bali vind je hier

Tours op Bali

Boek een leuke tour op Bali en ontdek meer van het eiland. Bekijk hier de mogelijkheden

Rio de Janeiro, Brazilië

Bij Rio de Janeiro denk je meteen aan Carnaval, maar heb je er wel eens over nagedacht om er oud en nieuw te vieren? Rio behoort tot een van de tofste plekken om oud en nieuw te vieren. Doe mee aan de locale traditie en ga wit gekleed naar de stranden van Copacabana toe, als teken van vrede en welvaart. Terwijl het op 31 december in Nederland kan vriezen en vaak nat en koud is, is het in Brazilië hartje zomer. In Brazilië en Rio de Janeiro weten ze wel wat een feestje is. Die heupen gaan sowieso los tot in de late uurtjes. Zie jij jezelf al op jouw slippertjes het nieuwe jaar inluiden met duizenden Brazilianen en toeristen?

Vliegen naar Rio?

Als je op tijd boekt, kun je de betaalbaarste vliegtickets scoren. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Rio?

De leukste en betaalbaarste hotels in Rio de Janeiro vind je hier

Tours in Rio

Boek een leuke tour in Rio en ontdek meer de stad en omgeving. Bekijk hier de mogelijkheden

New York, Verenigde Staten

Net als Sydney mag New York ook niet in dit mooie lijstje ontbreken. Op oudejaarsdag wordt het wereldberoemde Times Square omgetoverd tot een entertainment show waar je u tegen zegt. Een van de hoogtepunten tijdens de jaarwisseling in New York is de beroemde kristallen bal die op middernacht van de One Times Square Building naar beneden zakt. Hier verzamelen duizenden mensen zich om deze bijzondere traditie te mogen meemaken. Daarnaast is er natuurlijk een spectaculaire vuurwerkshow en zijn er door de hele stad verspreid leuke optredens. Ook in de clubs in New York gaat het tijdens de jaarwisseling nog héél lang door en kun je dansen tot in de vroege uurtjes. New Years Eve in New York is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

Oud en nieuw in New York - Mooiste plekken oud en nieuw

Vliegtickets New York?

Als je op tijd boekt, kun je de betaalbaarste vliegtickets scoren. Bekijk hier de mogelijkheden

Hotels in New York?

De leukste en betaalbaarste hotels in New York vind je hier

Weekendje New York?

Boek een compleet verzorgd weekendje in New York. Bekijk hier de mogelijkheden

En zo zijn er nog veel meer toffe bestemmingen wereldwijd om oud & nieuw te vieren. Volg ons voor meer leuke reistips en persoonlijke reiservaringen.

Wat wordt jouw bestemming tijdens oud en nieuw?

Op welke bestemming bij jij dit jaar met oudejaarsavond? Staat jouw stad of plek er nog steeds niet tussen, vraag dan nu de gratis reisgidsen aan en laat je inspireren door de bekende reisorganisaties.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis