Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mossman Gorge: zwemmen en hiken in het regenwoud

Mossman Gorge

Mossman Gorge: zwemmen en hiken in het regenwoud

Mossman Gorge

Inhoudsopgave

Mossman Gorge stond ook op het programma tijdens onze Noord-Queensland trip. Dit gebied van 56.000 hectare ligt in het Daintree National Park, staat op de Werelderfgoedlijst en ligt op 20 minuten rijden van Port Douglas. Toeristen bezoeken Mossman Gorge vooral vanwege de betoverende schoonheid. Zo zijn er swimming holes en kun je er uren lang hiken dwars door het regenwoud. Mossman Gorge is de plek waar kristalhelder water over oude granieten rotsblokken tuimelt en de Kuku Yalanji hun verhaal en cultuur deelt tijdens inspirerende rondleidingen.

Onze route door Noord-Queensland

Video over Mossman Gorge

YouTube video

Wij waren erg nieuwsgierig aangezien het veel wordt getipt als bezienswaardigheid. Zo rond een uurtje of 10 zijn wij erheen gereden. De weg ernaar toe is al betoverend mooi. We passeerden schitterende langgerekte landschappen en voelde ons soms erg klein door al die bergen en grote tropische bomen.

Onderweg naar Mossman Gorge
Onderweg naar Mossman Gorge

Entree

Na zo’n 20 minuten arriveerden wij bij de ingang van Mossman Gorge. Aangezien er veel over gepraat wordt hadden wij al verwacht dat wij zeker niet de enige zouden zijn. Voor de entree betaal je een kleine bijdrage, maar dit is ook inclusief de bus die je brengt bij Mossman Gorge. Je kunt dit stuk ook lopen, maar gezien de temperaturen en hoge luchtvochtigheid vonden wij het toch fijner om de gratis bus te pakken. De route vanaf de entree naar Mossman Gorge is ook niet bijzonder.

Entree van Mossman Gorge
Entree van Mossman Gorge

Swimming hole

Na een kort busritje kwamen we aan bij het park. Door middel van mooie loopbruggen loop je zo het regenwoud in, waarna je na enkele meters al uitkomt bij een schitterende swimming hole. Hier is het dan ook aardig druk met zwemmers, Australiërs zijn hier gek op.

Swimming hole
Swimming hole

Wij hadden van te voren besloten om te gaan hiken en het zwemmen over te slaan, maar het bewonderen van de zwemplek vanaf de kant is ook prachtig.

Uitzicht op de rivier met vele rotsen
Uitzicht op de rivier met vele rotsen

Hike door het regenwoud

Wij vinden het altijd heerlijk om te hiken en zeker op plekken als het tropisch regenwoud is dit een feestje om te doen. Helemaal één met de natuur, we love it! De hike door het regenwoud is 2,4 kilometer, wat niet lang lijkt. Toch is het wel een flinke wandeling, gezien de weer condities en het telkens weer klimmen en dalen en je staat regelmatig stil om dieren te spotten, of van de natuur en uitzichten te genieten.

Rex Creek-hangbrug

De start van de hike begint bij de Rex Creek-hangbrug, een prachtige hangbrug over de rivier. Het begin van een avontuurlijke wandeling door het weelderige regenwoud. Bij de eerste meters zagen we meteen al een boskalkoen (Australian brushturkey) rondlopen. Deze is opvallend vanwege zijn felrode kop. We waren dan ook erg benieuwd wat voor beesten we zouden spotten.

Australian brushturkey
Australian brushturkey
Rex Creek-hangbrug
Rex Creek-hangbrug
Kabbelend water
Kabbelend water

Het beginstuk van de hike bestaat uit mooi aangelegde trappen, wat later overgaat in een verhard zandpad.

Mooie aangelegde trappen
Mooie aangelegde trappen

Tijdens onze wandeling was het gelukkig droog, wat het lopen op de paden een stuk aangenamer maakt. Bij regenachtig weer kunnen de paden glad zijn. Het is echt bizar hoe groot sommige bomen in het regenwoud zijn, en dan met name de wortels zijn indrukwekkend om van dichtbij te zien.

Enorme wortels en bomen
Enorme wortels en bomen
Een hele bijzondere boom
Een hele bijzondere boom

Tropische vogels hoor je overal om je heen, in het regenwoud is het wel altijd een stuk lastiger om ze te spotten. Ook hoor je regelmatig geritsel in de bosjes, dit zijn vaak hagedissen of salamanders die wegschieten.

Een groene oase - Mossman Gorge
Een groene oase

Cassowary

Ook op deze plek is er kans om de Cassowary te spotten, de gevaarlijkste vogel ter wereld. Hoewel het ons gaaf leek om hem in het wild te zien vonden we het ook wel spannend. Ik heb altijd in mijn achterhoofd: zolang je dieren maar niet irriteert of in de weg zit zullen ze weinig doen tegen mensen.

Paddenstoelen
Paddenstoelen
In het regenwoud voel je je erg klein - Mossman Gorge
In het regenwoud voel je je erg klein

Tropische vlinders

Hoewel de Cassowaries, slangen en andere reptielen zich deze dag verscholen houden, konden we wel genieten van de mooiste tropische vlinders. Felblauwe en felgroene vlinders vlogen boven ons hoofd, maar ook bruine exemplaren met mooie tekeningen op hun vleugels. Maar ook de libellen lieten zich regelmatig zien in deze groene oase.

Prachtige vlinder in het regenwoud - Mossman Gorge
Prachtige vlinder in het regenwoud

Terwijl het bij de swimming hole erg toeristisch was, kwamen we tijdens het hiken vrij weinig mensen tegen. Het leek erop of mensen alleen maar voor het zwemmen kwamen. Best zonde, want de hike hadden wij zelf niet willen missen.

Een bijzondere gevlochte boom
Een bijzondere gevlochte boom

Een bezoek waard

Hoewel de Mossman Gorge een bekende en daarom ook toeristische plek is, raad ik wel aan om het te bezoeken. Het is een mooie kennismaking met het regenwoud en zeker voor mensen die van wandelen houden een heerlijke plek om te zijn. Voor een bezoek aan Mossman Gorge moet je 2 a 3 uur rekenen.

Swimming hole
Swimming hole

Ik raad zelf aan om net als wij in de ochtend te gaan zodat het nog niet zo warm is. En als je van zwemmen in de natuur houdt kun je natuurlijk ook heerlijk afkoelen in de swimming holes. Zonnebrand, insect repellent en een hoofddeksel zijn zaken die je zeker mee moet nemen naar Mossman Gorge.

Video over Mossman Gorge

YouTube video

Lees meer over dit natuurgebied in Noord-Queensland

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië