Zoek
Sluit dit zoekvak.

Muzikale reis door Amerika: van Nashville naar Austin!

Van Nashville naar Austin - dé droomreis voor muziekliefhebbers!

Muzikale reis door Amerika: van Nashville naar Austin!

Van Nashville naar Austin - dé droomreis voor muziekliefhebbers!

Inhoudsopgave

Staat bij jou ook elke dag in het teken van muziek en gaat je hart sneller kloppen bij de klanken van Amerikaanse muziek? Dan heb ik dé droomreis voor jou gevonden. Reis dwars door de staten Tennessee, Mississippi, Louisiana en Texas, en ga op zoek naar de oorsprong van de Amerikaanse muziek. Als muziekliefhebber mag je deze muzikale reis door Amerika niet missen. Reis met mij mee door de Deep South!

Music City Nashville

Start je muzikale avontuur in Nashville, de op één na grootste stad in Tennessee en de hoofdstad van de country- en westernmuziek. Doordat de muziekscene zo groot is wordt Nashville ook wel Music City genoemd. In het hart van deze muzikale stad vind je het Ryman Auditorium (The Mother Church of Country Music), een kerk wat is omgetoverd tot muziektempel. Grote namen zoals Simon & Garfunkel, Dolly Parton en Neil Young hebben hier op het podium gestaan.

Ontdek het muzikale Nashville
Ontdek het muzikale Nashville – Foto: Tennessee Department of Tourism Development

Memphis & Elvis Presley

Vervolg je muzikale reis naar Memphis, de grootste stad van Tennessee, de stad die natuurlijk bekend is door Martin Luther King en superster Elvis Presley. Graceland, het vroegere landgoed van muziek legende Elvis Presley is hier ook te vinden. Memphis ligt langs de Mississippi-rivier en is de bakermat voor de bluesmuziek. Een stad vol met sfeervolle cafe’s, leuke restaurants en bruisende clubs, waaronder BB Kings Blues Club. Net als Nashville wordt Memphis ook gezien als de muziekstad van de wereld.

Beale Street in Memphis
Beale Street in Memphis – Foto: BruceEmmerling

Natchez aan de Mississippi

Na het wereldberoemde Memphis reis je verder naar Natchez, de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier, een plaats met veel historie. Naast veel geschiedenis staat Natchez ook bekend om haar natuur, een mooie wandeling mag hier dan ook niet uitblijven. Begin bij het Natchez Visitor Center, loop langs de waterkant en vervolg je wandeling door het historische Downtown. Maak als afsluiter nog een vaartocht met een radarboot over de Mississippi. Natchez is dan misschien wel een stuk onbekender dan Nashville en Memphis maar mag zeker niet ontbreken tijdens jouw muzikale reis door Amerika.

Enthousiast over deze muzikale reis? Meer informatie / reis boeken

Jazz-achtige sferen in New Orleans

Na het wat onbekendere Natchez kom je aan is New Orleans, de bakermat van de jazz muziek. Een stad met vele gezichten en een multicultureel karakter. Ook hier vind je weer veel gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs. Je kunt de stad zelf ontdekken, maar er zijn in de omgeving ook een hoop mooie bezienswaardigheden.

Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oude plantages en inzicht krijgen in de geschiedenis van Louisiana, genieten van muzikanten die live spelen op Jackson Square (het centrale plein van de wijk French Quarter) of een moerasboottocht maken en alligators spoten. Zoals je leest is er genoeg te beleven in New Orleans. En vergeet natuurlijk niet om te genieten van de vele jazzartiesten die optreden in cafés en restaurants.

Jackson Square - muzikale reis door Amerika
Jackson Square – Foto: USA-Reiseblogger

Galveston

Terwijl je de jazz klanken nog in je oren hebt vervolg je je reis naar Galveston, een stad aan de Golf van Mexico. Deze stad ligt op een schiereiland op ongeveer een uur rijden vanaf Houston. Ook deze stad bestaat uit veel historische bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld het Bishop’s Palace, een bouwwerk uit de Victoriaanse tijd. Galveston is als je het vergelijkt met eerder genoemde steden niet groot, maar wel een hele leuke tussenstop en absoluut een bezoek waard.

Austin: Live Musical Capital of the World

Je muzikale reis door Amerika eindigt in Austin, de hoofdstad van de staat Texas. Breng hier zeker een bezoek aan de historische Sixth Street, waar je qua muziek en gezelligheid helemaal goed zit. Austin staat ook niet voor niks bekend als de Live Musical Capital of the World. Zo is er in de Stubb’s Bar-B-Q vrijwel dagelijks livemuziek te beluisteren. Ook in het Cactus Cafe hangt een hele goede sfeer, hier kun je onder het genot van een drankje genieten van akoestische muziek.

Congress Avenue Bridge - muzikale reis door Amerika
Congress Avenue Bridge – Foto: Debannja

Naast het proeven van die heerlijke muzikale sfeer, kun je ook een bezoek brengen aan de Congress Avenue Bridge, waar je tussen maart en november veel bezoekers treft die het spectaculaire schouwspel van de guano-vleermuizen bewonderen. Tijdens zonsondergang verlaten de vleermuizen met honderdduizenden tegelijk deze brug. Ten westen van Austin vind je de beroemde Hamilton Pool: een natuurlijke waterbron, dat omringd is door kliffen en een mooie waterval. Ook in Austin is genoeg te beleven!

Staat deze muzikale reis door Amerika op jouw bucketlist?

Klinkt deze reis als muziek in de oren en heb jij meteen zin gekregen om in het vliegtuig te stappen richting Nashville? Ga het ook zelf ervaren met een rondreis van Tioga Tours door Tennessee, Mississippi, Louisiana en Texas. Bekijk nu jouw mogelijkheden voor deze autoreis Deep South.

Dit artikel over Deep South in Amerika is geschreven in samenwerking met Tioga Tours

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten