Natuurhuisje - heerlijk slapen middenin de natuur in Europa

Natuurhuisje: heerlijk slapen middenin de natuur in Europa

Gepubliceerd: 07 jan 2022 | Foto: Natuurhuisje.nl

De wereld is bezaaid met prachtige natuurgebieden. Alleen al Europa kent 80.000 beschermde natuurgebieden. Om te genieten van mooie natuur hoef je dus niet persé een verre reis te maken. Op steeds meer natuurplekken in Europa kun je overnachten, waardoor je helemaal één met de natuur bent. Omdat de behoefte aan rust, maar vooral ook de behoefte aan ruimte steeds belangrijker wordt in deze tijd, is het fijn dat er reisorganisaties zijn die je hierbij helpen. Zo kun je via het platform Natuurhuisje.nl binnen enkele minuten het perfecte vakantiehuis middenin de Europese natuur vinden. In deze blog delen wij dé voordelen van Natuurhuisje.nl en 5 mooie Europese plekken om een natuurhuisje te boeken.

Rust, ruimte en natuur

We hebben als mens niet eerder zoveel behoefte gehad aan rust, ruimte en natuur. Mede door de pandemie zoeken we steeds meer de ruimte op en vermijden we liever drukke plekken. Waar kun je dan beter zijn dan middenin de natuur? Wakker worden met fluitende vogels, de geur van dennenbomen en vooral ook adembenemende landschappen. Wie kiest voor een natuurhuisje komt helemaal tot rust en heeft echt het gevoel even helemaal weg te zijn geweest.

Natuurhuisje vinden

Natuurhuisje.nl is het ideale platform om de perfecte vakantiehuizen middenin de natuur te vinden. Op de website heb je keuze uit verschillende Europese bestemmingen zoals Duitsland, Zweden, Frankrijk, Italië, Spanje, maar kun je ook kiezen om te overnachten in de Nederlandse natuur. De natuurhuisjes zijn ideaal voor stellen, gezinnen en zelfs huisdieren zijn in bepaalde vakantiehuisjes meer dan welkom. Verwacht geen grootschalige vakantieparken, overnachten in een natuurhuisje betekent weg van de massa.

Lokale natuurprojecten

Naast de gebruiksvriendelijkheid van de website van Natuurhuisje.nl is er nog een groot voordeel bij het boeken van een natuurhuisje. Bij het boeken van je natuurhuisje draag je namelijk ook je steentje bij aan de natuur. Voor iedere boeking doneert het Natuurhuisje 1 euro aan een lokaal natuurproject in Nederland, waaronder projecten van de Vogelbescherming, Staatsbosbeheer en het Buitenfonds. Het geld wordt uiteindelijk gebruikt voor o.a. het verbeteren van biodiversiteit, leefgebieden en het verjongen van stukken bos. Zo kun je dus naast het genieten van de natuur ook zelf bijdragen aan een mooiere wereld.

Mooie plekken in Europa

De Dolomieten, Italië

Als je van adembenemende landschappen houdt zit je in de Dolomieten helemaal op je plek. In deze prachtige omgeving in Italië vind je diverse natuurhuisjes, waarbij je prachtige vergezichten hebt op de bergen en over de mooiste dallen. Een vakantie in de Dolomieten ga je nooit meer vergeten en is ideaal voor mensen die van wandelen houden, hiken kun je er als de beste. Bekijk hier het aanbod aan natuurhuisjes in de Dolomieten

Natuurhuisje in Tenna
Vakantiehuis in Tenna – Foto: Natuurhuisje.nl

Madeira, Portugal

Ook op Europese eilanden heb je natuur in overvloed, zo ook op het prachtige Portugese bloemeneiland Madeira. Ruige kusten, groene oases, idyllische dorpjes, Madeira heeft het allemaal. Met het huren van een natuurhuisje op Madeira krijg je een nog mooiere ervaring. Zie jij jezelf al overnachten in een authentiek Portugees vakantiehuisje midden in de natuur? Bekijk hier het aanbod aan natuurhuisjes op Madeira

Natuurhuisje in São vicente
Natuurhuisje in São vicente – Foto: Natuurhuisje.nl

Brandenburg, Duitsland

Vind je Italië en Portugal net iets te ver, dan is een vakantie bij onze oosterburen ook een uitstekend idee. Heb je wel eens gedacht aan de regio Brandenburg. Als er een regio in Duitsland ideaal is voor een vakantie middenin de natuur is het Brandenburg wel. Geniet van de mooiste meren, bossen en de leukste bezienswaardigheden. Bekijk het aanbod van de natuurhuisjes in Brandenburg

Natuurhuisje in Brandenburg
Vakantiehuisje in Brandenburg – Foto: Natuurhuisje.nl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Natuurhuisje.nl

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy