Noorwegen krijgt een spectaculair walvissenmuseum

Noorwegen krijgt een spectaculair walvissenmuseum

Walvissenmuseum in Noorwegen, open in 2022 - Foto: Dorte Mandrup

Noorwegen en walvis liefhebbers opgezet! Over een paar jaar is Noorwegen een spectaculaire attractie rijker. Maak kennis met: The Whale.

The Whale wordt een bijzondere plek waar alles zal draaien om de walvis. Een architectonisch hoogstandje, kun je wel zeggen, waarbij je als bezoeker kunt genieten van een museum en een grandioos uitzicht. Naast het museum zal het spectaculaire gebouw ook fungeren als een onderzoekscentrum, of een Arctisch Centrum, zoals de makers het zelf noemen.

The Whale

The Whale wordt gebouwd in Andenes op het Noorse eiland Andøya, een van de eilanden die behoren bij de Vesterålen, ook wel bekend als de noordelijke Lofoten. Noorwegen is al een land wat je absoluut niet mag missen als natuurliefhebber, maar met dit waanzinnig mooie walvissenmuseum wordt een bezoek aan Noorwegen alleen maar leuker.

Spectaculair design walvissenmuseum (ontworpen door Dorte Mandrup)

Vorm van een walvis

Het museum is ontworpen door een Deens architectenbureau. Het gave aan the Whale is het feit dat het gebouw de vorm van een staart van een walvis heeft wat boven het water uitkomt. Door de natuurlijke materialen en de ligging op een rost, lijkt het Arctisch Centrum weg te smelten in de natuur. Je hebt weinig fantasie nodig om er ook daadwerkelijk een walvis in te zien.

Museum in de vorm van een walvis
Museum in de vorm van een walvis – Foto: Dorte Mandrup

Meeste walvissen ter wereld

Dit staaltje architectuur wordt gebouwd in Andenes (300 kilometer ten noorden van de poolcirkel) en ligt dichtbij een voedselrijke plek voor walvissen. Wie in deze omgeving kiest voor een walvissafari heeft ook bij 100 procent zekerheid er walvissen te spotten. Nergens anders ter wereld vind je zoveel verschillende soorten walvissen. Dankzij de continentale aardplaat diep in de oceaan (op zo’n 10 kilometer hier vandaan), wordt er een ongewoon rijke fauna gecreëerd met veel verschillende soorten walvissen.

Op de rug van de walvis - bovenop het museum - The Whale
Op de rug van de walvis / bovenop het museum – Foto: Dorte Mandrup

Open in 2022

Wie dit spectaculaire museum in Noorwegen wil bezoeken, zal nog even geduld moeten hebben. The Whale wordt namelijk pas in 2022 geopend.

Ga jij dit mooie walvissenmuseum bezoeken als je in 2022 in Noorwegen bent? Laat jouw reactie achter!

Lees hier meer over The Whale.

Foto materiaal: © Dorte Mandrup

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *