Noorwegen krijgt een spectaculair walvissenmuseum

Gepubliceerd: 18 nov 2019 | Foto: Walvissenmuseum in Noorwegen, open in 2022 - Foto: Dorte Mandrup

Noorwegen en walvis liefhebbers opgezet! Over een paar jaar is Noorwegen een spectaculaire attractie rijker. Maak kennis met: The Whale.

The Whale wordt een bijzondere plek waar alles zal draaien om de walvis. Een architectonisch hoogstandje, kun je wel zeggen, waarbij je als bezoeker kunt genieten van een museum en een grandioos uitzicht. Naast het museum zal het spectaculaire gebouw ook fungeren als een onderzoekscentrum, of een Arctisch Centrum, zoals de makers het zelf noemen.

The Whale

The Whale wordt gebouwd in Andenes op het Noorse eiland Andøya, een van de eilanden die behoren bij de Vesterålen, ook wel bekend als de noordelijke Lofoten. Noorwegen is al een land wat je absoluut niet mag missen als natuurliefhebber, maar met dit waanzinnig mooie walvissenmuseum wordt een bezoek aan Noorwegen alleen maar leuker.

Spectaculair design walvissenmuseum (ontworpen door Dorte Mandrup)

Vorm van een walvis

Het museum is ontworpen door een Deens architectenbureau. Het gave aan the Whale is het feit dat het gebouw de vorm van een staart van een walvis heeft wat boven het water uitkomt. Door de natuurlijke materialen en de ligging op een rost, lijkt het Arctisch Centrum weg te smelten in de natuur. Je hebt weinig fantasie nodig om er ook daadwerkelijk een walvis in te zien.

Museum in de vorm van een walvis
Museum in de vorm van een walvis – Foto: Dorte Mandrup

Meeste walvissen ter wereld

Dit staaltje architectuur wordt gebouwd in Andenes (300 kilometer ten noorden van de poolcirkel) en ligt dichtbij een voedselrijke plek voor walvissen. Wie in deze omgeving kiest voor een walvissafari heeft ook bij 100 procent zekerheid er walvissen te spotten. Nergens anders ter wereld vind je zoveel verschillende soorten walvissen. Dankzij de continentale aardplaat diep in de oceaan (op zo’n 10 kilometer hier vandaan), wordt er een ongewoon rijke fauna gecreëerd met veel verschillende soorten walvissen.

Op de rug van de walvis - bovenop het museum - The Whale
Op de rug van de walvis / bovenop het museum – Foto: Dorte Mandrup

Open in 2022

Wie dit spectaculaire museum in Noorwegen wil bezoeken, zal nog even geduld moeten hebben. The Whale wordt namelijk pas in 2022 geopend.

Ga jij dit mooie walvissenmuseum bezoeken als je in 2022 in Noorwegen bent? Laat jouw reactie achter!

Lees hier meer over The Whale.

Foto materiaal: © Dorte Mandrup

Meer Noorwegen tips

Rondreis door Zuid-Noorwegen: de mooiste plekken!

Reisverslag Noorwegen, mooie natuur zo dichtbij

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Noorwegen

Rondreis door Zuid-Noorwegen: de mooiste plekken!

Vorig jaar september hebben mijn man en ik een rondreis door Zuid-Noorwegen gemaakt. Het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland...

Svalbard (Spitsbergen): het einde van de wereld

Ik hou wel van aparte reizen naar plekken waar de gewone mens niet naartoe trekt. In 2015 ben ik zo...

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

Wintersporten in Trysil: het sneeuwparadijs in Noorwegen

Heb jij weer last van wintersportkriebels? En zin om een wintersportgebied te ontdekken waar je nog niet eerder bent geweest?...

LIVE meerijden met een Noorse trein door het indrukwekkende Noorwegen

Livestream Noorse trein - Noorwegen is een schitterend land, onze bloggers zijn er al regelmatig geweest. In welk seizoen je...

De Lofoten; Noord-Noorwegen

Een van mijn favoriete plekjes die ik tot nu toe heb bezocht: de Lofoten. Het moment dat je met de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy