Nourlangie Rock Walk in Kakadu National Park

Nourlangie Rock: must see in Kakadu National Park

Gepubliceerd: 13 aug 2020 | Foto: Nourlangie Rock Walk in Kakadu National Park

Vorige maand waren wij in het Kakadu National Park, het grootste en misschien wel mooiste nationale park van Australië. Een park van 19,804 km², gelegen in het noorden van Australië vol met enorme rotsen, watervallen, natuurlijke zwembaden en wetlands. Het Kakadu National Park is een natuurgebied dat je niet in 1 dag gezien kunt hebben en zelfs niet in 1 week.

Nourlangie Rock Walk

In mijn vorige blog nam ik je mee tijdens de Yellow Water Cruise en Air Kakadu Scenic Flight. In deze blog laat ik je zien waarom Nourlangie Rock (ook wel bekend als Burrungkuy) een absolute must see is wanneer je in Kakadu bent.

Onderweg naar Burrungkuy
Onderweg naar Burrungkuy

Praktische tips voordat je vertrekt:

  • Zorg dat je goed ingesmeerd bent met zonnebrand.
  • Doe goede wandelschoenen aan.
  • Neem voldoende water mee.
  • En doe een pet of hoed op.

Vanaf Cooinda Lodge Kakadu is het een half uur rijden naar Nourlangie Rock. De weg ernaartoe is goed begaanbaar, het is geen gravel road. Je hebt dus geen 4WD nodig.

Op de weg ernaartoe kun je het reusachtige Nourlangie Rock al snel zien liggen. De rit ernaartoe is daarom al prachtig. Net als door heel Australië is ook deze plek weer voorzien van een goede parkeerplaats en is er een openbare toilet aanwezig, iets wat wij in Nederland vaak misten.

Even genieten van het uitzicht - Burrungkuy
Even genieten van het uitzicht

Bij het vertrekpunt kun je meer lezen over Burrungkuy (Nourlangie Rock). Ook kun je zien welke mensen deze plek beheren en veilig houden.

De beheerders van de Burrungkuy
De beheerders van de Burrungkuy

De wandeling begint op een goed begaanbaar pad. Al na een klein stukje wandelen kom je terecht bij prachtige oude rotstekeningen. Verschillende figuren in verschillende kleuren zijn zichtbaar op de ruige rotsen.

Rock art

Deze rotstekeningen zijn waarschijnlijk in de laatste 1000 jaar gemaakt. Over de hele wand vind je verschillende art, leuk om een stukje geschiedenis te zien.

Aboriginal Art
Aboriginal Rock Art
Aboriginal Art - Nourlangie Rock
Aboriginal Rock Art

Wanneer we verder gaan met de wandeling komen we opeens deze prachtige kakatu tegen. Hangend op z’n kop, aan zijn poten, steelt hij even de show. Het is echt gaaf hoe dichtbij je deze beesten soms kunt spotten, ze zijn ook totaal niet bang.

Kakatu, hangend op z’n kop in de boom

We lopen een stuk verder en komen bij een open stuk aan, op dit moment zijn we ook een stukje verder weg van de Nourlangie Rock. Nu begrijp ik waarom mensen naar deze plek gaan. Een schitterend uitzicht komt ons tegemoet en we zien de zon schitteren op de Nourlangie Rock. De verschillende kleuren van het gesteente zijn steeds meer zichtbaar. Wauw, wat een mooie plek!

Verschillende kleuren sieren de Burrungkuy
Verschillende kleuren sieren de Burrungkuy
Nourlangie Rock Kakadu
Schitterend uitzicht op het landschap van Kakadu

Vanaf alle kanten is het prachtig om te zien, we schieten dan ook veel foto’s. Mijn oog wordt ook getrokken naar de kleine boompjes die er staan, vol met gele bloemen en vruchten eraan. Als je goed kijkt zie je ook grote mieren erop lopen. Welkom in de Northern Territory 🙂

Bomen met gele bloemen en vruchten eraan
Bomen met gele bloemen en vruchten eraan
Verschillende kleuren op de Nourlangie Rock
Verschillende kleuren op de Nourlangie Rock

Als we een stukje verder lopen hebben we weer een ander mooi uitkijkpunt. Nu zien we een veld vol met bomen en in de verte rotsen. De Nourlangie Rock staat nu achter ons. Na een kwartiertje genoten te hebben van het uitzicht, besluiten we weer terug te lopen.

Mooi vergezicht vanaf Nourlangie Rock
Mooi vergezicht vanaf Nourlangie Rock

De Nourlangie Rock Walk is een absolute must see als je in Kakadu National Park bent. Het is een vrij korte wandeling, over goede paden. Dus voor vrijwel iedereen goed te doen. Tijdens deze walk kun je genieten van Aboriginal Rock Art en heb je een schitterend uitzicht over het landschap van Kakadu en op Burrungkuy (Nourlangie Rock) zelf natuurlijk.

Doordat het niet veel tijd kost, kun je het prima in de ochtend plannen en daarna door naar een volgende mooie bezienswaardigheid in Kakadu.

Barkk Walk

Ben jij een echte hiker en vind je de Nourlangie Rock Walk te makkelijk? Dan heb ik een andere tip voor je: de Barkk Walk. De Barkk Walk is een 12 kilometer lange hike en absoluut eentje voor gevorderden. Volgens vrienden van ons is het een indrukwekkende hike, maar wel eentje waar je niet aan moet beginnen als je hoogtevrees hebt en geen avonturier bent. Je komt namelijk in situaties terecht waar je letterlijk langs rotsen moet klimmen met de afgrond direct naast je. Wees dus goed voorbereid als je aan de Barkk Walk gaat beginnen!

Barrk Walk een zeer avontuurlijke hike van 12 km
Barrk Walk: een zeer avontuurlijke hike van 12 km

Voor de Barkk Walk wordt geadviseerd om voor 10 uur in de ochtend te beginnen, je doet er namelijk 6 tot 8 uur over. Ook hiervoor geldt weer: doe goede wandelschoenen aan, neem voldoende water mee, smeer je goed in en draag een pet. Mocht je deze hike zelf gedaan hebben, laat mij dan jouw ervaringen weten, ik ben namelijk erg benieuwd.

Staat een bezoek aan Nourlangie Rock op jouw lijstje? Bekijk hieronder onze video en reis mee.

Video over Nourlangie Rock

Meer reistips over het noorden van Australië

Kakadu National Park: Ubirr, Yellow Water Cruise & Scenic Flight

Corroboree Billabong Wetland Cruise – Northern Territory, Australië

Fogg Dam Conservation Reserve: krokodillen en watervogels

Darwin: de mooiste plekjes langs de kust van Darwin

Cooinda Lodge Kakadu: slapen midden in de natuur!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy