Offline op reis, een uitdaging?

*pling* *e-mail* *facebook* *status update twitter* 

Ben jij iemand die als eerste controleert of er een WiFi-verbinding is op de camping waar je aankomt? Of schakel jij gelijk je buitenlandse internetbundel in?

Als we op reis gaan hebben we vrijwel allemaal ons mobieltje, ipad en/of computer bij ons. Hoe zou het zijn als je dit alleen mee zou brengen voor nood? Wat brengt het je meer en wat zou je missen? Ik zal mijn visie hierop proberen te geven.

Zelf houd ik ervan zo offline mogelijk te zijn als ik op reis ga. De eerste dagen merk je wel dat je graag wilt weten of mensen je mailen of appen, maar dit gevoel verdwijnt wel na een tijdje. Ik merk dat ik de onrust en de hectiek van de dagelijkse werkdag even loslaat en dat ik zoveel meer van mijn omgeving kan gaan genieten. Het is eigenlijk een raar idee dat we tegenwoordig niet meer zonder onze devices en internet kunnen… 

Alleen in de stilte van de natuur

Alleen in de stilte van de natuur

Wanneer je helemaal back2basic wil gaan moet je dat dus los kunnen laten om zo het ultieme gevoel te kunnen ervaren. Weet je de route niet? Pak de kaart of, nou vooruit, je gps systeem, maar laat het mobieltje in je zak! Op deze manier vind je het avontuur sneller, omdat je niet precies kan weten wat je te wachten staat. 

Wat ga je dus meer voelen en ervaren hoor ik je denken. Ik denk dat het gevoel van het zonder kunnen al heel prettig is, je staat meer open voor sociale contacten, voor de natuur en je ervaart alle prikkels om je heen. Jij de natuur, de personen om je heen en voor het ultieme gevoel een knerpend vuurtje. 

Offline op reis

Offline op reis

Offline op reis

Offline op reis

Verder onthaast je je lijf en je hoofd. En natuurlijk wil je af en toe eens een fotootje naar het thuisfront sturen en dat moet natuurlijk kunnen! Het is een grote zaak om niet meer 24 uur per dag op je telefoon te zitten, maar draai dit terug naar hooguit een kwartier per dag in je vakantie. En natuurlijk kom ik ook wel eens online op vakantie, vooral om mijn ervaringen met jullie te delen! 

Durf jij deze ervaring aan? Offline op vakantie? Of is vakantie voor jou juist 24 uur per dag online zijn? Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!