Ontdek de mooiste plekken van Madeira

Ontdek de mooiste plekken van Madeira met een huurauto


12 jul 2019 | Portugal (ADV)
Foto: Ontdek de mooiste plekken van Madeira

Madeira – het Portugese eiland van de eeuwige lente – staat bekend om haar unieke natuurschoon en zachte klimaat. Hierdoor is het eiland populair bij natuurliefhebbers en overwinteraars. Autorijden op Madeira is uitdagend, maar zeker niet onmogelijk.

Mooiste plekken van Madeira

Op het vliegveld bevinden zich verschillende autoverhuurbedrijven. Door het onherbergzame landschap en de veelal smalle, steile wegen is het raadzaam om een auto te huren met een wat groter vermogen. Een automaat is hier ook zeker geen overbodige luxe. Het huren van een auto, bijvoorbeeld online en veilig via EasyTerra, geeft je de vrijheid om de vele mooie plekken van het eiland te bezoeken. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Levada Wandelingen

Madeira staat bij wandelaars bekend als een zeer geliefde bestemming. Met de auto zijn de verschillende startpunten van zogenaamde Levada routes gemakkelijk te bereiken. Door het hele eiland loopt een netwerk van kleine kanaaltjes, ‘Levada’s’, oorspronkelijk om het drogere zuidelijke deel van het eiland te irrigeren. De wandelpaden langs deze Levada’s voeren door een paradijselijke wereld van laurierbossen, bloemen, rotskloven en watervallen. De routes staan overal duidelijk aangegeven.

Cabo Girao

Aan de zuidkust, tussen Funchal en Ribeira Brava, ligt de hoogste klif van Europa, Cabo Girao. Deze rots torent op imposante wijze boven de Atlantische Oceaan uit. Vanzelfsprekend is dit geen plek voor mensen met hoogtevrees. Als je op het glazen uitkijkpunt naar beneden kijkt, zie je bijna 600 meter onder je de oceaan liggen! Wie zijn zenuwen kan bedwingen, wordt echter beloond met een fantastisch uitzicht over de zuidkust van het eiland. Lees meer over Cabo Girao

 Cabo Girao op Madeira - Mooiste plekken van Madeira
Cabo Girao – Foto: Maciej Szczepańczyk

Pico do Ariero

Wil je nog verder de hoogte in? Dat kan! Madeira kent verschillende bergen boven de 1500 meter. De Pico do Ariero is het hoogste punt dat per auto bereikbaar is. De rit ernaartoe is spectaculair. Geniet bij aankomst van het adembenemende uitzicht en de schone lucht. Sportieve reizigers kunnen hier beginnen aan een wandeling over vulkanische rotsen naar het hoogste punt van het eiland, de Pico Ruivo op 1.862 meter.

Pico do Ariero – de mooiste plekken van Madeira

Roadtrip langs de noordkust

Het noorden van Madeira is zonder twijfel het meest onherbergzame gedeelte van het eiland. Hier vind je ruig vulkanisch gebergte dat zich recht in de zee lijkt te storten. Toch heeft men er een autoweg weten aan te leggen, de ER101. Deze weg staat bekend als één van de spectaculairste wegen van Europa. Vanwege de smalle weg en de steile afgronden is dit vooral een aanrader voor de wat ervarener chauffeurs. Maar, durf je het aan, dan zal deze route tussen Sao Jorge en Porto Moniz je nog lang bijblijven!

Ponta de São Lourenço

In het uiterste oosten van Madeira ligt het schiereiland Ponta de São Lourenço. Door het kale, vulkanische gesteente waan je je in een haast buitenaardse wereld. Vanaf de parkeerplaats op het schiereiland beginnen verschillende wandelroutes.

Staat Madeira op jouw bucketlist?

Laat jouw reactie achter!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

1 reactie

  • van Domburg schreef:

    Wij willen half mei tot half juni naar de Algarve of Madeira. Op de bonnefooi, dat wil zeggen: vliegreis naar Faro en daar een auto huren en dan overnachtingen zoeken: nachtje hier, twee of drie nachtjes daar. Kan een hotelletje zijn, een caravan op een camping of een glampingtent of een appartementje. Prijzen rond de 40 euro per nacht o.i.d. Is dat mogelijk? Hebben jullie ook een indruk van prijzen?

    Dank voor de info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *