Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura - Spanje

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura - Spanje

Inhoudsopgave

Tijdens mijn huwelijksreis naar Fuerteventura ben ik verliefd geworden op dit prachtige Spaanse eiland. De komende maanden vertel ik jullie graag waarom dit eiland absoluut een bezoek waard is. In deze eerste blogpost over Fuerteventura vind je nuttige informatie en tips voor een bezoek aan deze zonnige bestemming. 

Grootste Canarische eiland

Fuerteventura is het oudste en op één na grootste Canarische eiland. Op slechts vierenhalf uur vliegen vanaf Amsterdam arriveer je al op dit zonovergoten eiland. 

Vulkanisch landschap op Fuerteventura
Vulkanisch landschap op Fuerteventura

Het gehele jaar heb je hier een temperatuur van gemiddeld 23 graden. In de winter komt de temperatuur zelden onder de 20 graden en in de zomer bijna niet boven de 30 graden. Dat het hier niet snel te warm wordt komt door de sterke noordelijke wind.

Surfen

Deze sterke wind maakt Fuerteventura een geliefd eiland voor golfsurfers, windsurfers en kitesurfers. Helaas wordt Fuerteventura vaak afgeschilderd als een saai eiland met weinig natuur en cultuur.

Vulkanen en zandstranden

Veel groen zul je door de weinige regenval inderdaad niet vinden op Fuerteventura. Wat je hier echter wel vindt zijn prachtige vulkanen, zandstranden en zandduinen, een grote verscheidenheid aan cactussen, mooie palmbomen en heel veel aloë vera plantages.

Strand van Fuerteventura
Strand van Fuerteventura

Cultuur vindt je vooral in de vissersplaatsjes en in het binnenland. De oude hoofdstad van Fuerteventura, Betancura, is bijvoorbeeld een idyllische plaats met een mooie oude kerk, smalle straatjes en musea.

El Cotillo

In het vissersdorpje El Cotillo vindt je een nog in gebruik zijnde vuurtoren en zijn er nog oude vestingtorens uit de tijd dat Fuerteventura nog verdacht moest zijn op piraten. Ook zijn hier veel visrestaurants te vinden, waar je heerlijke verse vis kunt eten. 

De meest toeristische badplaatsen van het eiland zijn Corralejo, Caleta de Fuste en Jandia. Caleta de Fuste is vooral populair bij gezinnen, in Jandia vind je veel all inclusive resorts en Corralejo is vooral in trek bij Engelsen en (kite)surfers.

Auto huren

Als je optimaal van het eiland wilt genieten raad ik je aan om direct bij het vliegveld in Puerto del Rosario (de huidige hoofdstad van Fuerteventura) een auto te huren. Dit kun je van te voren online regelen, op het vliegveld kun je de sleutel ophalen en aan de overkant van het vliegveld staat je huurauto dan klaar om mee weg te rijden. Ideaal dus.

Auto huren op Fuerteventura
Auto huren op Fuerteventura

Nachtleven

Het nachtleven op Fuerteventura is vrij rustig, er zijn geen grote discotheken. De restaurants in de grotere plaatsen zijn wel tot laat open (ongeveer 24:00). Bij de all inclusive resorts wordt vaak voor (avond)entertainment gezorgd en een enkele club (bijvoorbeeld waikiki beach club in Corralejo) blijft tot in de vroege uurtjes geopend. Feit blijft dat je voor nachtelijk vertier tijdens je vakantie beter een andere bestemming kunt kiezen.

Tips voor een vakantie naar Fuerteventura: 

  • Huur een auto, zodat je een roadtrip over het eiland kunt maken 
  • Bezoek één van de leuke vissersplaatsjes Morro Jable, El Cotillo of Ajuy. 
  • Smeer je telkens goed in, door de wind voel je de zon niet zo erg branden, maar hij is zeer krachtig. 
  • Kies vooral met kinderen een plaats dichtbij een strand met rustiger water zoals een zwembaai. Caleta de Fuste is populair bij gezinnen vanwege de langzaam dieper wordende en enigszins beschutte ligging van de zee. Ook El Cotillo heeft een mooi strand met een rustige zwembaai.

Deze gastblog over Fuerteventura is geschreven door Michelle Bos. Neem ook een kijkje op haar eigen blog Fuertefeelings.com

Ook Fuerteventura bezoeken?

Zin gekregen in een vakantie op dit mooie Canarische eiland? Bekijk het aanbod en ervaar het ook zelf.

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje