Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek het mooie en historische Betancuria op Fuerteventura

Reis mee naar Betancuria op Fuerteventura

Ontdek het mooie en historische Betancuria op Fuerteventura

Reis mee naar Betancuria op Fuerteventura

Inhoudsopgave

Ongeveer in het midden van het verder vrij dorre Fuerteventura bevindt zich in een dal een oase. Op dit moment is Betancuria eerder een dorp dan een stad, maar tot 1834 was Betancuria de hoofdstad van Fuerteventura. Tegenwoordig is Puerto del Rosario de hoofdstad.

Betancuria

Betancuria is door zijn amper 1000 inwoners van hoofdstad verandert in een dorp. Toch is dit een plek die veel toeristen bezoeken en dat is zeer logisch, aangezien dit de culturele plaats van Fuerteventura is.

Historische plekken in Betancuria
Historische plekken in Betancuria

Huurauto op Fuerteventura

Alleen de reis naar Betancuria toe is al prachtig. Vooral als je er zelf met een huurauto naartoe rijdt. Neem wel rustig de tijd voor de heen en terug reis, want je zult langs een aantal smalle en steile wegen komen, maar hard rijden was al geen optie omdat je wilt genieten van het uitzicht en mooie foto’s wilt maken.

Natuur op Fuerteventura

De beelden van de oorspronkelijke bewoners van Fuerteventura zijn ook een plek om even te stoppen. Al is het niet voor de beelden, dan wel voor het adembenemende uitzicht. Helaas staat deze plek wel vaak vol met toeristenbussen.

Parkeren in Betancuria is over het algemeen geen probleem. Er zijn ruime gratis parkeerplaatsen, waar je via bewegwijzering naartoe wordt gewezen.

Groener dan de rest

Doordat Betancuria zich bevindt in een beschut dal is hier een oase ontstaan, dit maakt het veel groener dan de rest van het eiland. In de schaduw van diverse planten staan picknickbankjes met overkapping, waar je fijn kunt picknicken. Een van de picknickplekken heeft ook een leuke speeltuin voor de kinderen.

Leuke picknick plek op Fuerteventura
Leuke picknick plek op Fuerteventura

Het stralende middelpunt van Betancuria is de prachtige kerk. Rondom de kerk vindt je verscheidene toeristische winkeltjes. Vaak zit er iemand prachtige muziek te spelen op een accordeon en soms kun je een foto laten maken in Canarische klederdracht. Ook is er in Betancuria een museum over de geschiedenis van Fuerteventura, ‘Arqueológico Betancuria’.

Kerk in Betancuria

Casa Santa Maria

Geen eten meegebracht om te picknicken? Maak dan een keuze uit het restaurant Casa Santa Maria, al geruime tijd is dit een populair restaurant om authentieke gerechten waaronder tapas te eten, of ga voor het nieuwe ernaast gelegen restaurant La Sombra.

Restaurant Casa Santa Maria

La Sombra

Bij La Sombra kun je ook tapas eten, maar wat vooral een aanrader is bij dit restaurant zijn de heerlijke hamburgers. Er is bijvoorbeeld een hamburger met saus gemaakt van cactus en Majorero kaas (De specialiteit van Fuerteventura). Ook heeft La Sombra vegetarische en veganistische opties.

Een bezoek aan Betancuria

Als je van plan bent Betancuria te bezoeken houdt er dan wel rekening mee dat er veel hoogte verschillen zijn en dat deze plaats daardoor minder makkelijk begaanbaar is als je slecht ter been bent. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Betancuria.

Reistijd naar Betancura vanaf een aantal populaire badplaatsen:

Corralejo – Betancuria: 1 uur
Caleta de Fuste – Betancuria: 45 minuten
Jandia – Betancuria: 1 uur en 15 minuten

Deze gastblog over Betancuria op Fuerteventura is geschreven door Michelle Bos. Neem ook een kijkje op haar eigen blog Fuertefeelings.com

Enthousiast geworden?

Wil jij ook graag een keer Fuerteventura bezoeken.  Bekijk de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Meer blogs over Fuerteventura

Ontdek het Canarische eiland Fuerteventura

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis