Een onvergetelijke reis door Tanzania en Kenia

Gepubliceerd: 27 jun 2017 | Foto: Een onvergetelijke reis door Tanzania en Kenia!

Een onvergetelijke reis door Tanzania en Kenia!
Reisblog Liefde voor Reizen

Een paar maanden geleden vertrokken we met een groep jongeren naar Tanzania en Kenia. Het werd een onvergetelijke reis waar we veel mooie dingen hebben mogen meemaken! Ik zal ze proberen te omschrijven zoals ze op me over zijn gekomen.

De reisgroep

De reis maakten we in totaal met 12 personen, waarvan 10 jongeren en 2 (jonge) begeleiders. Voordat we op reis gingen hadden we elkaar al leren kennen, wat erg fijn was! Tijdens zo’n reis leer je elkaar steeds beter kennen, want je maakt allerlei dingen samen mee. Aan het einde van de reis is het dan toch gek om weer uit elkaar te gaan!

De reisgroep!

De reisgroep!

De gastgezinnen 

Tijdens de reis overnachtten we bij gastgezinnen. Met zijn 2en sliepen we bij een lieve vrouw, die een kleine kippenboerderij had in haar tuin en waar veel kinderen rond liepen. Tijdens de reis verbleven we ook een hele ochtend bij het gastgezin, waarin we het lokale leven goed konden leren kennen. Ze leerde ons om af te wassen met een soort stuk zeep en een stuk stof. Ook hakten we bladeren van de bananenbomen om de geiten mee te voeren, en hingen we de was op!

De gastgezinnen!

De gastgezinnen!

De lokale school

Op een van de dagen bezochten we een lokale school. Hier stonden honderden (geen grap) kinderen ons al op te wachten; ze zijn het niet gewend om vaak blanke mensen te zien. Toen we uitstapten werden ze allemaal super enthousiast en wilden ze allemaal stiekem vlak bij ons lopen. Eerst mochten we in de school kijken: geen fancy digi-borden maar mooie tekeningen van plaatjes met de woorden eronder geschreven. Ook leerden we dat er tot wel 70 kinderen in één lokaal kunnen zitten! Na onze rondleiding gingen we nog een potje voetballen met de leerlingen. Dit waren jongentjes van een jaar of 8. Maar alsnog werden we keihard ingemaakt! Gelukkig kon iedereen er hard om lachen.

De lokale school!

De lokale school!

De lokale school!

De lokale school!

De lokale school!

De lokale school!

De lokale kliniek

Ook brachten we een bezoek aan een lokale kliniek. De wachtkamer is gewoon buiten en de zwangere vrouwen liggen met vele op een kamer. We kregen een rondleiding van de dokter en mochten hem alles vragen. Het was bijzonder hoe anders hij in sommige dingen stond, bijvoorbeeld homoseksualiteit en kunstmatige inseminatie. In Nederland zijn we zo gewend aan dit soort zaken, het was apart om te zien dat de mensen hier een heel ander beeld hebben van zulke zaken.

De lokale markt

Op donderdag is het marktdag in Tarakea, het dorpje van de gastgezinnen. Geen kraampjes vol schreeuwende mensen, maar kleurrijke doeken op de grond met de etenswaren erop. Op de markt deden we een leuke speurtocht om de omgeving beter te leren kennen, en om ingrediënten te scoren op de markt.

De lokale markt!

De lokale markt!

Een sloppenwijk bezoeken

Onze gastgezinnen hebben het relatief goed; ze hebben een huisje en vaak een eigen bedrijfje. Nu was het tijd om eens een kijkje te nemen in het leven van mensen die het minder gesteld hebben. We bezochten een sloppenwijk in Nairobi; Kibera. Met lokale gidsen deden we hier een tour en kregen we veel te zien. Zo bezochten we een souvenirwinkel waar de spullen gemaakt worden van dierlijke botten, en hadden ze een biogas centrum opgezet om de ontlasting van mensen te verwerken. We namen ook een kijkje in een schooltje, dit maakte nog wel het meeste indruk. Kindjes waarvan de kleding bijna uit elkaar viel en waarvan je wist dat ze in krotten woonden, lachten en zongen liedjes. Wat een positiviteit, wat indrukwekkend!

Op safari

Een reis naar Afrika is natuurlijk niet compleet tot je op safari bent geweest. Dit deden we in Amboseli National Park, in Kenia. Dit ligt aan de voet van de Kilimanjaro en heeft dus een prachtig uitzicht! Veel mooie dieren hebben we hier mogen zien.

Een onvergetelijke reis door Tanzania en Kenia!

Op safari!

Leren van de locals

Tijdens de reis hebben we veel mogen leren van de locals. Niet alleen hebben we wat Swahili (de lokale taal) geleerd, lokaal eten leren bereiden en de lokale dans (de Qwaito) geleerd, maar nog veel meer: we hebben geleerd te genieten van de kleine dingen in het leven en dat hoe slecht je situatie ook is of lijkt, je altijd positief moet proberen te blijven. Wat een bijzondere reis!

Dit verhaal is geschreven door een reisdeelnemer van de jongerenreizen van Fairaway. Fairaway is onderdeel van de non-profit organisatie Cross Your Borders. Zij willen jongeren de kans geven om over hun grenzen te laten kijken. Kijk voor meer informatie op www.fairaway.nl.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Afrika ook leuk:

Overland truck safari in Afrika
Afrika

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort terug ik was op een safari door Afrika in een overland truck, in mijn vorige blog heb ik beschreven hoe Tanzania mij bevallen was. Zoals beloofd zou ik jullie nu mee de grens overnemen naar Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Wat te doen in El Gouna, Egypte? 10 leukste bezienswaardigheden
Afrika

Wat te doen in El Gouna, Egypte? 10 leukste bezienswaardigheden

Hoewel Hurghada, Marsa Alam en Sharm-el-Sheikh de harten van de Nederlandse vakantiegangers al lang veroverd hebben, is El Gouna nog vrij onbekend. Deze moderne badplaats in de buurt van Hurghada is de perfecte plek voor een ontspannen all inclusive vakantie. Zin om eropuit te gaan? Geen probleem, er is meer dan genoeg te doen. Hieronder Wat te doen in El Gouna, Egypte? 10 leukste bezienswaardigheden

Reisblog over Ghana - steden, nationale parken en de locals
Afrika

Ghana: steden, safari, nationale parken en locals

Als je denkt aan Afrika, denk je misschien niet gelijk aan Ghana, maar waarom is dit land de moeite waard om te bezoeken? Daar ga ik je meer over vertellen in deze blog. Ghana is eigenlijk een wat kleinere versie van Zuid-Afrika, als je de big five wilt spotten moet je hier niet zijn, ze Ghana: steden, safari, nationale parken en locals

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy