Pinguïns spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Gepubliceerd: 07 feb 2018 | Foto: Pinquins spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Pinguin parade? Is dat een nieuw event in februari tijdens de Carnaval, hoor ik je denken. Welnee joh! Het is één van de schattigste dingen die ik ooit in mijn leven tijdens het reizen heb gezien. Op een kleine 2 uur rijden van Melbourne vind je het schiereiland Phillip Island. Een plek die mij enorm heeft verrast tijdens mijn rondreis door Australië. Met mijn camera in mijn handen liep ik rond met een grote glimlach en dacht: wat is het hier mooi!!!

De weg naar Phillip Island

De weg naar Phillip Island

Over Phillip Island 

Het eiland heeft een oppervlakte van zo’n 140 kilometer en is te bereiken via San Remo door middel van een houten brug. Het eiland oogt lekker groen en opvallend zijn de enorme bomen die regelmatig langs de weg en de kustlijn te vinden zijn. Deze bomen zie je ook regelmatig terugkomen in mijn reisfoto’s. 

Wat een prachtige natuur op Phillip Island

Wat een prachtige natuur op Phillip Island

Enorme bomen en een prachtige strand

Enorme bomen en een mooi strand

Wil je op het eiland de gezelligheid opzoeken, ga dan naar de Settlement road. Dit is een lange weg waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn en loopt tot aan de kust. Van unieke kledingwinkels tot aan leuke koffiebarretjes. In de avond is er soms ook livemuziek en kun je genieten van dansende aussies en toeristen. Lekker meezingen met oldtimers zoals ‘Don’t Look Back in Anger’ van Oasis, ik ben er gek op.  

Hele hippie achtige winkeltjes op Phillip Island

Hele hippie achtige winkeltjes op Phillip Island

Ik vond Phillip Island prachtig om haar kust, waarbij strand, kleurrijke bloemen en die enorme groenen bomen vooral bij mij de aandacht trokken. Uiteindelijk heb ik hier zelfs één van mijn favoriete reisfoto’s gemaakt. 

Één van mijn favoriete reisfoto's, gemaakt op Phillip Island

Één van mijn favoriete reisfoto’s, gemaakt op Phillip Island

Over de Penguin Parade

Phillip Island staat vooral bekend om de Penguin Parade, die wij ook zeker niet wilden overslaan, je bent er tenslotte maar 1 keer. Het bezoekje aan deze ‘zeer toeristisch attractie’, was er eentje om nooit meer te vergeten. Ten eerste omdat wij best lang moesten wachten totdat ‘de parade’ begon en het extreem koud was, ten tweede omdat het zeker de moeite waard was om deze bijzondere ‘penguin parade’ met eigen ogen te mogen aanschouwen.

Martin & Jesper bezoeken de Penguin Parade

Martin & Jesper bezoeken de Penguin Parade

Na een lange koude zit was het eindelijk zover: honderden kleine pinguïns kwamen vanuit de zee aan land om zich in de duinen te gaan nestelen. Ze kwamen niet allemaal tegelijk aan land, maar probeerden in groepjes van 10 het strand over te steken om veilig de duinen te kunnen halen. Ondanks dat het eigenlijk veel te druk was met toeristen, heb ik er wel volop van genoten en kan ik het zeker reizigers aanraden. Ik heb helaas géén eigen foto’s van de Penguin Parade kunnen maken, omdat dit niet toegestaan was. De pinguïns kunnen namelijk niet tegen de flitsen en dit werd ook goed gecontroleerd. 

Sfeervideo over de Pinguin Parade 

Wanneer moet je naar Phillip Island gaan? 

  • Als je in de buurt bent van Melbourne, je kunt er zelf met eigen auto heen reizen of een tour boeken vanuit Melbourne. 
  • Als je net zoals mij wilt genieten van een indrukwekkende kust
  • Als je gek bent op pinguïns, dan mag je deze Pinguin Parade sowieso niet missen
  • Als je even van het vaste land af wilt en andere Australische natuur wilt spotten 

 

ps: ga je binnenkort naar Australië? Dan hebben wij nog een hele goede tip voor je: ken jij deze handige backpackgids Australië al? 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy