Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pinguïns spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Pinquins spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Pinguïns spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Pinquins spotten op het adembenemend mooie Phillip Island

Inhoudsopgave

Pinguin parade? Is dat een nieuw event in februari tijdens de Carnaval, hoor ik je denken. Welnee joh! Het is één van de schattigste dingen die ik ooit in mijn leven tijdens het reizen heb gezien. Op een kleine 2 uur rijden van Melbourne vind je het schiereiland Phillip Island. Een plek die mij enorm heeft verrast tijdens mijn rondreis door Australië. Met mijn camera in mijn handen liep ik rond met een grote glimlach en dacht: wat is het hier mooi!!!

De weg naar Phillip Island
De weg naar Phillip Island

Over Phillip Island 

Het eiland heeft een oppervlakte van zo’n 140 kilometer en is te bereiken via San Remo door middel van een houten brug. Het eiland oogt lekker groen en opvallend zijn de enorme bomen die regelmatig langs de weg en de kustlijn te vinden zijn. Deze bomen zie je ook regelmatig terugkomen in mijn reisfoto’s. 

Wat een prachtige natuur op Phillip Island
Wat een prachtige natuur op Phillip Island
Enorme bomen en een prachtige strand
Enorme bomen en een mooi strand

Wil je op het eiland de gezelligheid opzoeken, ga dan naar de Settlement road. Dit is een lange weg waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn en loopt tot aan de kust. Van unieke kledingwinkels tot aan leuke koffiebarretjes. In de avond is er soms ook livemuziek en kun je genieten van dansende aussies en toeristen. Lekker meezingen met oldtimers zoals ‘Don’t Look Back in Anger’ van Oasis, ik ben er gek op.  

Hele hippie achtige winkeltjes op Phillip Island
Hele hippie achtige winkeltjes op Phillip Island

Ik vond Phillip Island prachtig om haar kust, waarbij strand, kleurrijke bloemen en die enorme groenen bomen vooral bij mij de aandacht trokken. Uiteindelijk heb ik hier zelfs één van mijn favoriete reisfoto’s gemaakt. 

Één van mijn favoriete reisfoto's, gemaakt op Phillip Island
Één van mijn favoriete reisfoto’s, gemaakt op Phillip Island

Over de Penguin Parade

Phillip Island staat vooral bekend om de Penguin Parade, die wij ook zeker niet wilden overslaan, je bent er tenslotte maar 1 keer. Het bezoekje aan deze ‘zeer toeristisch attractie’, was er eentje om nooit meer te vergeten. Ten eerste omdat wij best lang moesten wachten totdat ‘de parade’ begon en het extreem koud was, ten tweede omdat het zeker de moeite waard was om deze bijzondere ‘penguin parade’ met eigen ogen te mogen aanschouwen.

Martin & Jesper bezoeken de Penguin Parade
Martin & Jesper bezoeken de Penguin Parade

Na een lange koude zit was het eindelijk zover: honderden kleine pinguïns kwamen vanuit de zee aan land om zich in de duinen te gaan nestelen. Ze kwamen niet allemaal tegelijk aan land, maar probeerden in groepjes van 10 het strand over te steken om veilig de duinen te kunnen halen. Ondanks dat het eigenlijk veel te druk was met toeristen, heb ik er wel volop van genoten en kan ik het zeker reizigers aanraden. Ik heb helaas géén eigen foto’s van de Penguin Parade kunnen maken, omdat dit niet toegestaan was. De pinguïns kunnen namelijk niet tegen de flitsen en dit werd ook goed gecontroleerd. 

Sfeervideo over de Pinguin Parade 

YouTube video

Wanneer moet je naar Phillip Island gaan? 

  • Als je in de buurt bent van Melbourne, je kunt er zelf met eigen auto heen reizen of een tour boeken vanuit Melbourne. 
  • Als je net zoals mij wilt genieten van een indrukwekkende kust
  • Als je gek bent op pinguïns, dan mag je deze Pinguin Parade sowieso niet missen
  • Als je even van het vaste land af wilt en andere Australische natuur wilt spotten 

 

ps: ga je binnenkort naar Australië? Dan hebben wij nog een hele goede tip voor je: ken jij deze handige backpackgids Australië al? 

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië