Het mooiste aan reisblogger zijn: het inspireren van mensen

Gepubliceerd: 31 mei 2017 | Foto: Het mooiste aan reisblogger zijn is het inspireren van mensen

Het mooiste aan reisblogger zijn is het inspireren van mensen
Reisblog Liefde voor Reizen

Heel soms denk ik nog wel eens terug aan een paar jaar geleden: het leven zonder reisblog. Ik moest het op dat moment puur hebben van mijn privé Facebook account, waarop ik heel af en toe leuke reisplekken deelde. Maar al snel kreeg ik het gevoel dat ‘vrienden’ hier niet op zaten te wachten.

De knoop doorhakken 

Na wat opmerkingen van mensen om mij heen (die mij aan het denken zetten) had ik de knoop doorgehakt en ging ik op zoek naar een andere manier om mijn enthousiasme voor reizen te kunnen delen en mensen te kunnen inspireren. In september 2014 kwam opeens de naam ‘Liefde voor Reizen’ in mij op en ben ik meteen begonnen met het opstarten van de reisblog. Samen met Marloes, Bert en Martin heb ik de blog opgestart en hebben wij bedacht om met z’n vieren over verschillende specialismen te gaan bloggen. Na het registreren van de domeinnaam en het schrijven van de eerste reisblogs, kon de reisblog eindelijk online. In het begin was dit best eng, aangezien ik eigenlijk niet heel graag dingen over mezelf online plaats. Gelukkig kun je als blogger wel er bewust voor kiezen wat volgers te zien krijgen.

Het reporters team van reisblog Liefde voor Reizen!

Het reporters team (v.l.n.r: Bert, Jesper, Marloes en Martin)

Dagelijkse groei

Na het lanceren kregen wij bijna alleen maar positieve reacties en zagen wij ook dat wij per dag groeiden. Deze groei zorgde weer voor extra motivatie en inspireerde ons weer voor nieuwe reisblogs. Het mooie aan reisblogger zijn is echt het kunnen inspireren van mensen. Gisteren publiceerden wij bijvoorbeeld onze tweede blog over ‘reizen met een hond’, over onze vakantie in Noord-Duitsland. Voor ons was deze plek niet meteen het eerste waar je aan denkt bij een vakantie met je trouwe viervoeter, toch kwamen wij erg enthousiast terug. Deze blog werd al in 1 dag door meer dan 1500 mensen gelezen, waardoor we ook veel leuke vragen en mooie reacties ontvingen. 

Reporter Jesper met muzikant John Lennon in Havana.

In Havana met John Lennon! 😉

Passie = succes 

Er is misschien al duizend keer over geschreven, maar met passie en enthousiasme kom je echt heel ver in het leven. Kies voor het werk wat je het liefste doet en sta iedere dag met een glimlach op, dat is echt heel belangrijk. Dat onze website veel wordt bekeken hebben wij niet alleen aan onszelf te danken. Om te beginnen is een goede webhosting echt een must. Ik heb vorig jaar ervoor gekozen om de overstap te maken naar Vimexx en dit blijkt nu echt een hele goede stap geweest te zijn. De website is lekker snel en de service van Vimexx is echt fantastisch. Een echte aanrader! Naast het volgen van je passie is het ook belangrijk om altijd jezelf te blijven. Mensen willen jouw eerlijke verhaal horen, willen enthousiast worden en uiteindelijk ook zelf naar die plek reizen. 

In mijn favoriete land Australië!

Toekomst Liefde voor Reizen

De komende tijd ga ik mij focussen om nog meer inspirerende blogs te kunnen schrijven. Hoe meer mensen ik kan inspireren, hoe gelukkiger ik ben. Heb jij zelf een vraag of misschien wel een reistip voor mij, laat dan zeker even je reactie hieronder achter. Ohja…en wat ik je graag nog wil meegeven: volg je hart!!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Wat te doen in Edinburgh
Reisinspiratie

Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Edinburgh is de ideale stad voor een stedentrip. Tijdens onze rondreis door Schotland maakte ik voor het eerst kennis met deze prachtige Schotse stad. Een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen tussen de historische gebouwen, maar waar het ook geen straf is om een gezellige pub binnen te stappen. De hoofdstad van Schotland heeft namelijk Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Wat is het mooiste deel van Australië?
Reisinspiratie

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy