Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Gepubliceerd: 13 apr 2022 | Foto: Reisdagboek bijhouden - dit zijn de beste apps om te gebruiken

Reisdagboek bijhouden  - dit zijn de beste apps om te gebruiken
Reisblog Liefde voor Reizen

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn verschillende handige apps en websites waarmee je jouw droomreis per dag kunt bijhouden. Wij hebben speciaal voor jou de beste apps uitgelicht waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden wat je allemaal meemaakt tijdens het reizen. Ken jij deze apps en websites al?

Info: de volgende apps werken op vrijwel alle telefoons (iPhone, Samsung Galaxy, OPPO telefoon, etc.)

Polarsteps

Polarsteps is een hele handige app als je bijvoorbeeld een langere rondeis gaat maken waarbij je meerdere plekken bezoekt. Met deze gratis app kun je het thuisfront gemakkelijk op de hoogte houden over je avonturen en kunnen ze via een kaart precies volgen waar je op dat moment bent. Je kunt zelf telkens ‘steps’ toevoegen waarmee je een tekst en foto kunt plaatsen en waarbij je meer over deze plek kunt vertellen. Als je terug bent van je droomreis heb je een mooie tijdlijn gemaakt waarbij je eenvoudig kunt terugreizen en lezen wat je waar hebt meegemaakt. En een leuk feitje: van je tijdlijn kun je ook eenvoudig een fotoalbum laten drukken.

Foto: Polarsteps

Travel Diaries

Nog een handige app / website om je online reisdagboek bij te houden is Travel Diaries. Met de Travel Diaries web-applicatie kun je met behulp van een goed vormgegeven editor eenvoudig je reisdagboek bijhouden. Voeg verhalen, foto’s en kaarten toe van elke reisdag, zodat je bij thuiskomst direct weer kunt nagenieten en weet wat je op elke reisdag gedaan hebt. Bij het gebruik van Travel Diaries lijkt het alsof je in een echt boek aan het werk bent. En het mooie aan Travel Diaries is dat je jouw gemaakte reisdagboek bij thuiskomst direct kunt laten afdrukken, waardoor je een reisherinnering voor het leven hebt. Leuk om aan vrienden of familie te laten zien.

Foto: Travel Diaries

Evernote

Evernote is een ander soort app, maar minstens zo handig. Met Evernote werk je niet in een reisgerelateerde app, maar in een super handige notitie app waarmee je op een vrij eenvoudige manier je dagboek kunt bijhouden. Evernote is een zeer gebruiksvriendelijke app, waarmee je geen enkel detail van je reis meer mist bij thuiskomst. Het enige nadeel van Evernote ten opzichte van Polarsteps en Travel Diaries is dat je de notities niet direct kunt laten drukken als boek. Maar als dit geen wens is raad ik Evernote zeker aan voor notities.

Eigen reisdagboek opzetten

En daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een reisblog te beginnen, waarbij je al je online avonturen niet alleen met je familie en vrienden deelt, maar met de hele wereld. Het starten van een reisblog hoeft niet moeilijk te zijn, je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken bij Blogger.com, waarna je al binnen enkele minuten aan de slag kunt. Kies een leuke naam, schrijf je in en start met het delen van je reisavonturen.

En daarnaast is het voor gevorderden ook mogelijk om een hostingpakket aan te schaffen en een eigen WordPress blog te starten. Hiermee kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw online reisdagboek eruit moet zien. En wie weet vind je het zo leuk om mensen te inspireren, dat je het regelmatig bij gaat houden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TELE2

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Huur een camper in IJsland of Noorwegen
Reistips

Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Ben je op zoek naar een vakantie-ervaring die anders is dan anders? Overweeg dan eens om een camper te huren en de vrijheid te ervaren die deze manier van reizen met zich meebrengt. Of je nu kiest voor het prachtige IJsland of het adembenemende Noorwegen, een camperreis biedt je de mogelijkheid om op je eigen Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Overnachten in Nieuw-Zeeland
Reistips

Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Wat een droomreis was onze road trip door Nieuw-Zeeland. Van adembenemende gletsjers tot idyllische strandjes. We genieten nog steeds na. Tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland hebben wij op verschillende mooie plekken overnacht. Wil jij ook overnachten in Nieuw-Zeeland? Onze favoriete plekken en accommodaties vind je terug in deze blog. Lees nu onze ervaringen en waarom Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Maak een vakantieglossy
Reistips

Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Wie droomt er niet van om op de voorpagina van een magazine te staan. Met het maken van een vakantieglossy wordt dit realiteit. Verzamel je mooiste reiskiekjes, schiet een knallende portretfoto voor op de voorkant en beschrijf je mooiste reismomenten. Met de software van My glossy is dit in een handomdraai geregeld. Hoe het maken van een Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy