Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Gepubliceerd: 13 apr 2022 | Foto: Reisdagboek bijhouden - dit zijn de beste apps om te gebruiken

Reisdagboek bijhouden - dit zijn de beste apps om te gebruiken
Reisblog Liefde voor Reizen

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn verschillende handige apps en websites waarmee je jouw droomreis per dag kunt bijhouden. Wij hebben speciaal voor jou de beste apps uitgelicht waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden wat je allemaal meemaakt tijdens het reizen. Ken jij deze apps en websites al?

Info: de volgende apps werken op vrijwel alle telefoons (iPhone, Samsung Galaxy, OPPO telefoon, etc.)

Polarsteps

Polarsteps is een hele handige app als je bijvoorbeeld een langere rondeis gaat maken waarbij je meerdere plekken bezoekt. Met deze gratis app kun je het thuisfront gemakkelijk op de hoogte houden over je avonturen en kunnen ze via een kaart precies volgen waar je op dat moment bent. Je kunt zelf telkens ‘steps’ toevoegen waarmee je een tekst en foto kunt plaatsen en waarbij je meer over deze plek kunt vertellen. Als je terug bent van je droomreis heb je een mooie tijdlijn gemaakt waarbij je eenvoudig kunt terugreizen en lezen wat je waar hebt meegemaakt. En een leuk feitje: van je tijdlijn kun je ook eenvoudig een fotoalbum laten drukken.

Foto: Polarsteps

Travel Diaries

Nog een handige app / website om je online reisdagboek bij te houden is Travel Diaries. Met de Travel Diaries web-applicatie kun je met behulp van een goed vormgegeven editor eenvoudig je reisdagboek bijhouden. Voeg verhalen, foto’s en kaarten toe van elke reisdag, zodat je bij thuiskomst direct weer kunt nagenieten en weet wat je op elke reisdag gedaan hebt. Bij het gebruik van Travel Diaries lijkt het alsof je in een echt boek aan het werk bent. En het mooie aan Travel Diaries is dat je jouw gemaakte reisdagboek bij thuiskomst direct kunt laten afdrukken, waardoor je een reisherinnering voor het leven hebt. Leuk om aan vrienden of familie te laten zien.

Foto: Travel Diaries

Evernote

Evernote is een ander soort app, maar minstens zo handig. Met Evernote werk je niet in een reisgerelateerde app, maar in een super handige notitie app waarmee je op een vrij eenvoudige manier je dagboek kunt bijhouden. Evernote is een zeer gebruiksvriendelijke app, waarmee je geen enkel detail van je reis meer mist bij thuiskomst. Het enige nadeel van Evernote ten opzichte van Polarsteps en Travel Diaries is dat je de notities niet direct kunt laten drukken als boek. Maar als dit geen wens is raad ik Evernote zeker aan voor notities.

Eigen reisdagboek opzetten

En daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een reisblog te beginnen, waarbij je al je online avonturen niet alleen met je familie en vrienden deelt, maar met de hele wereld. Het starten van een reisblog hoeft niet moeilijk te zijn, je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken bij Blogger.com, waarna je al binnen enkele minuten aan de slag kunt. Kies een leuke naam, schrijf je in en start met het delen van je reisavonturen.

En daarnaast is het voor gevorderden ook mogelijk om een hostingpakket aan te schaffen en een eigen WordPress blog te starten. Hiermee kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw online reisdagboek eruit moet zien. En wie weet vind je het zo leuk om mensen te inspireren, dat je het regelmatig bij gaat houden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TELE2

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy