Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Gepubliceerd: 13 apr 2022 | Foto: Reisdagboek bijhouden - dit zijn de beste apps om te gebruiken

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn verschillende handige apps en websites waarmee je jouw droomreis per dag kunt bijhouden. Wij hebben speciaal voor jou de beste apps uitgelicht waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden wat je allemaal meemaakt tijdens het reizen. Ken jij deze apps en websites al?

Info: de volgende apps werken op vrijwel alle telefoons (iPhone, Samsung Galaxy, OPPO telefoon, etc.)

Polarsteps

Polarsteps is een hele handige app als je bijvoorbeeld een langere rondeis gaat maken waarbij je meerdere plekken bezoekt. Met deze gratis app kun je het thuisfront gemakkelijk op de hoogte houden over je avonturen en kunnen ze via een kaart precies volgen waar je op dat moment bent. Je kunt zelf telkens ‘steps’ toevoegen waarmee je een tekst en foto kunt plaatsen en waarbij je meer over deze plek kunt vertellen. Als je terug bent van je droomreis heb je een mooie tijdlijn gemaakt waarbij je eenvoudig kunt terugreizen en lezen wat je waar hebt meegemaakt. En een leuk feitje: van je tijdlijn kun je ook eenvoudig een fotoalbum laten drukken.

Polarsteps

Travel Diaries

Nog een handige app / website om je online reisdagboek bij te houden is Travel Diaries. Met de Travel Diaries web-applicatie kun je met behulp van een goed vormgegeven editor eenvoudig je reisdagboek bijhouden. Voeg verhalen, foto’s en kaarten toe van elke reisdag, zodat je bij thuiskomst direct weer kunt nagenieten en weet wat je op elke reisdag gedaan hebt. Bij het gebruik van Travel Diaries lijkt het alsof je in een echt boek aan het werk bent. En het mooie aan Travel Diaries is dat je jouw gemaakte reisdagboek bij thuiskomst direct kunt laten afdrukken, waardoor je een reisherinnering voor het leven hebt. Leuk om aan vrienden of familie te laten zien.

Travel Diaries

Evernote

Evernote is een ander soort app, maar minstens zo handig. Met Evernote werk je niet in een reisgerelateerde app, maar in een super handige notitie app waarmee je op een vrij eenvoudige manier je dagboek kunt bijhouden. Evernote is een zeer gebruiksvriendelijke app, waarmee je geen enkel detail van je reis meer mist bij thuiskomst. Het enige nadeel van Evernote ten opzichte van Polarsteps en Travel Diaries is dat je de notities niet direct kunt laten drukken als boek. Maar als dit geen wens is raad ik Evernote zeker aan voor notities.

Eigen reisdagboek opzetten

En daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een reisblog te beginnen, waarbij je al je online avonturen niet alleen met je familie en vrienden deelt, maar met de hele wereld. Het starten van een reisblog hoeft niet moeilijk te zijn, je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken bij Blogger.com, waarna je al binnen enkele minuten aan de slag kunt. Kies een leuke naam, schrijf je in en start met het delen van je reisavonturen.

En daarnaast is het voor gevorderden ook mogelijk om een hostingpakket aan te schaffen en een eigen WordPress blog te starten. Hiermee kun je helemaal zelf bepalen hoe jouw online reisdagboek eruit moet zien. En wie weet vind je het zo leuk om mensen te inspireren, dat je het regelmatig bij gaat houden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TELE2

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx