Een wereldreis maken

Voor veel mensen is het een droom, voor sommige is het werkelijkheid, het maken van een wereldreis. Vooral veel studenten gaan na hun studie er een jaar tussenuit. Even leven in alle vrijheid en vooral veel cultuur opsnuiven. 

Een half jaar stagelopen in het buitenland

Ik heb dit zelf ook gedaan, maar dan tijdens mijn studie. Op het Grafisch Lyceum Rotterdam tijdens de studie Media & Technology Webmaster ben ik in mijn derde stagejaar een half jaar naar Australië gegaan. Dit is een bijzondere stap in mijn leven geweest. Ik heb hierdoor veel leuke nieuwe mensen leren kennen, maar ben ook vooral mezelf tegengekomen. Je wordt in een half jaar namelijk erg volwassen en gaat na zo’n bijzondere ervaring anders tegen dingen aan kijken. Het heeft vooral een positief effect. Naast het sociale karakter, zie je natuurlijk ook veel mooie dingen van zo’n land. Ik heb Australië nu echt in mijn hart zitten, wat een fantastisch land is dit. 

Met deze blog wil ik graag mensen overtuigen dat het even tijdelijk omgooien van je leven geen kwaad kan. Je wordt er namelijk alleen maar sterker van en het helpt je in je verdere leven. Natuurlijk zet je zo’n stap niet snel, maar ik zal er als ik jou was tenminste over nadenken om het te gaan doen. Nadenken kan nooit kwaad! 🙂

wereldreis-reporter-jesper-liefde-voor-reizen

Foto: Augustus 2008 – Reporter Jesper loopt stage in Sydney

Welk land past het beste bij jou?

Begin met het bedenken van een land waar je heel graag heen zou willen. Probeer je voor te stellen hoe het zou zijn om daar een half jaar te zijn. Ga op internet op zoek naar foto’s van de stad waar je komt te wonen en probeer je in te leven in de situaties die daar kunnen ontstaan. Heimwee wil je natuurlijk niet krijgen. Dit kun je ontwijken door een land te kiezen wat dicht bij je ligt. Je zult je waarschijnlijk sneller op je gemak voelen in een westers land, tenzij je natuurlijk bijvoorbeeld Aziatische roots hebt. 

Stel je bent bezig met plannen die nog ver in het vooruitzicht liggen, dan is het ook een optie om eerst een keer gewoon op vakantie te gaan naar het land waar je voor langere tijd heen wilt. Zo krijg je een goede indruk en weet je bij terugkomst zeker of het wat voor je is.  

Denk na over mogelijke situaties op reis

Denk eens na over de nadelen en zet alle mogelijke situaties op een rijtje. Probeer per situatie te bedenken hoe je dit probleem makkelijk kunt oplossen. Je zult zien dat voor elk probleem een goede en vaak makkelijke oplossing is. Als je de voor- en nadelen van zo’n wereldreis naast elkaar zet zul je zien dat je de lijst met voordelen een stuk langer is dan de lijst met nadelen. 

Je grootste problemen bij het maken van een wereldreis

Een veel voorkomend probleem is vaak geld. Probeer daarom al ver van te voren geld weg te zetten en boek zeker niet te laat je vliegticket. Op vliegtickets kun je namelijk enorm besparen als je op tijd boekt. Ook het kiezen van een bepaalde dag en buiten de dure periodes boeken kan veel geld schelen. Tip: Een goede website waarin je direct een overzicht krijgt van alle prijzen is Google Flights.  

Voor het regelen van je hostels kun je het beste de app van Booking.com gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig filteren op prijs en kwaliteit. Je kunt soms dan al voor 20 euro een kamer hebben per nacht. 

Voor veel mensen is het missen van dierbaren een groot probleem. Tegenwoordig heb je al je dierbaren dicht bij de hand en kun je op elk moment als je dat wilt ze spreken en zien met je smartphone. Én het is niet voor altijd, je komt natuurlijk na je bijzondere wereldreis weer terug! 

Eng om alleen rond te reizen

Stel je wilt heel graag ertussenuit maar je vindt het toch eng om alleen te gaan? Daar is ook een mooie oplossing voor. Probeer in je vriendenkring te pijlen om er mensen zijn met dezelfde plannen. Misschien kun je dan wel samen dit avontuur aangaan. Ook het aanmelden bij verschillende websites of het gebruik van social media kan hierbij helpen. Er zijn overigens ook meetings waarin je nieuwe mensen kunt ontmoeten met dezelfde ideeën. Wat je ook zeker niet moet vergeten is dat er in het land waar je heen wilt ook genoeg mensen zijn die alleen reizen. Deze kun je eenvoudig ontmoeten door overnachtingen te boeken bij hostels. 

Vragen over een wereldreis maken?

Ok, stel je bent nu overtuigd maar je hebt toch nog wel wat vragen. Stel ze gerust aan mij. Je kunt mij bereiken via: jesper@liefdevoorreizen.nl of via het reactieformulier onderaan deze pagina. Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?