Caminito del Rey, het gevaarlijkste pad ter wereld

‘Gevaarlijkste wandelpad ter wereld’ na 15 jaar weer open


29 feb 2016 |
Foto: Caminito del Rey, het gevaarlijkste pad ter wereld

Voor wandelaars die wel van een spannende wandeling houden was er vorig jaar goed nieuws. Het meest angstaanjagende wandelpad ter wereld is namelijk in 2015 (officeel) heropend, meldt The Independent. Dit spannende pad van 3 kilometer lang ligt in Spanje en heet Caminito del Rey. Het pad ligt 100 meter hoog en is nergens breder dan een meter. Onder de kloven kronkelt een rivier in de Gorge of Gaitane.

15 jaar geleden ging dit extreme wandelpad officieel dicht nadat in 1999 en 2000 vijf mensen naar beneden zijn gestort en omkwamen. Zelfs toen het pad afgesloten was waren er durfallen die deze gevaarlijke tocht aflegden. Zo bewandelde onder andere avonturier en blogger Matthew Karsten het pad toen het er nog armoedig bij lag. Zou jij het durven nu het officieel weer geopend is? 

 

Om je een idee te geven, bekijk deze video over Caminito del Rey:


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *