Handbagage Standaardmaat luchtvaartmaatschappijen

Handbagage afmetingen: nu wel of geen standaardmaat?


02 aug 2015 |
Foto: Handbagage Standaardmaat luchtvaartmaatschappijen

Een aantal weken geleden is er belangrijk nieuws gekomen in de media omtrent handbagage afmetingen. De internationale luchtvaartorganisatie IATA vindt dat de onduidelijkheid en irritatie bij incheckbalies moet worden weggenomen. Standaard afmetingen voor handbagage is hierbij de oplossing. De maat 55x35x20 moet worden ingesteld voor alle luchtvaartmaatschappijen aldus het IATA. Er zijn echter twijfels over dit plan. Dit komt o.a. door weerstand bij prijsvechters als Ryanair en Easyjet.

Ophef in vakantieland

Dit nieuws werd 10 juni bekend en zorgde voor aardig wat ophef in vakantieland. Een weekje later werd de hoop op een standaardmaat voor handbagage alweer de grond ingedrukt. De IATA maakte namelijk bekend dat het plan voorlopig niet doorgaat. Het zijn niet de eerder genoemde prijsvechters die het meeste moeite hebben met de wijzigingen. Nee, de meeste weerstand komt namelijk uit Amerika. Delta Airlines en American Airlines zagen niks in het plan, omdat de nieuwe standaard afmetingen veel kleiner zijn dan de huidige standaarden van deze maatschappijen.

Handbagage Standaardmaat Handbagage Standaardmaat

Overleg tussen de luchtvaartmaatschappijen

Er is vervolgens veel ongenoegen en verwarring ontstaan over dit nieuws bij het grote publiek. Passagiers zien nog steeds door de bomen het bos niet wanneer het op handbagage afmetingen aankomt. Overigens waren de Nederlandse maatschappijen KLM en ArkeFly wel positief over het plan. Draagvlak creëren is dus het devies, de IATA zegt in de aankomende tijd beter met luchtvaartmaatschappijen te overleggen om zodoende tot een nieuw plan te komen. Hoop is er daarom nog steeds op een standaard afmeting voor handbagage. Tot die tijd moeten we het echter doen met de huidige verwarrende regels.

Handbagage afmetingen

Twijfels vullen daarom nog steeds de geest wanneer er wordt gevlogen. Spanning op weg naar het vliegveld; is mijn koffer niet te zwaar? Of is hij juist te groot? Zoals bleek uit dit bericht is het in de toekomst nog steeds dezelfde ‘rompslomp’. Er is online gelukkig informatie beschikbaar over handbagage afmetingen per luchtvaartmaatschappij om de pijn enigszins te verzachten. Check dit dan ook even voordat de reis begint, zeker wanneer er voor de eerste keer met een bepaalde luchtvaartmaatschappij wordt gevlogen.

 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *