In deze landen drink je het goedkoopste glaasje wijn

In deze steden drink je het goedkoopste glaasje rode wijn


30 aug 2015 |
Foto: In deze landen drink je het goedkoopste glaasje wijn

Jaarlijks onthult Hotels.com de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Dit jaar werd ook gekeken naar de prijs van een glas rode huiswijn. En wat blijkt? In Madrid betaal je het minste en Nederland staat op een mooie tweede plaats. In een hotel in Madrid betaal je namelijk een gemiddelde prijs van 4,14 euro wat volgens dit onderzoek het minste is.

Op de tweede plaats staat onze bruisende stad Amsterdam waar een glas rode huiswijn 5,42 euro kost. Op de derde plaats staat het zonnige Bogotá in Colombia. In Bogotá betaal je 5,71 euro voor een glaasje rode wijn. De top 3 wijn producerende landen bestaat uit Italië, Frankrijk en Spanje. Opvallend is dat alleen Spanje in deze top 10 staat. In Rome (8,16 euro) en Parijs (11,68 euro) is een hotelgast heel wat meer kwijt voor een rode vino. De duurste wijn wordt geschonken in Singapore. Hier betaal je maar liefst 12,74 euro per glas. Hier betaal je dus 3 keer zoveel als in Madrid.

Leuk feitje: voor het bedrag van een glas rode wijn in Singapore kun je op 19 andere locaties waaronder New York, Sydney en Berlijn, een hele club sandwich krijgen. 🙂

De 10 plaatsen met de goedkoopste rode huiswijn in hotels

1. Madrid, Spanje (4,14 euro)

2. Amsterdam, Nederland (5,42 euro)

3. Bogotá, Colombia (5,71 euro)

4. Mexico City, Mexico (5,97 euro)

5. Berlijn, Duitsland (6,03 euro)

6. Buenos Aires, Argentinië (6,31 euro)

7. Dublin, Ierland (6,62 euro)

8. Sydney, Australië (6,87 euro)

9. Helsinki, Finland (7,49 euro)

10. Rio de Janeiro, Brazilië (7,90 euro)


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *