Dit zijn de meest reislustige mensen op de wereld!

In deze 15 landen wonen de meest reislustige mensen op de wereld


07 nov 2016 | Reisnieuws
Foto: Dit zijn de meest reislustige mensen op de wereld!

Gek op reizen? Dan wil je ook vast wel weten waar de meest reislustige mensen op de wereld wonen? Scandinavië doet het erg goed en staat met maar liefst 4 landen in deze top 15. Dat Scandinavië zo goed scoort heeft niets met het aantal vakantiedagen te maken, ze hebben namelijk, net als wij, ook 25 vakantiedagen per jaar. Ze maken wel vaker korte reizen in plaats van 3 weken achter elkaar, wat veel Nederlanders wel doen. Hier volgt de lijst met landen met de meest reislustige mensen op deze aardbol!

De top 15

1: Finland

2: Verenigde Staten

3: Zweden

4: Denemarken 

5: Noorwegen

6: Hongkong

7: Nieuw-Zeeland

8: Canada

9: Australië

10: Frankrijk

11: Spanje

12: Duitsland

13: Verenigd Koninkrijk 

14: Zwitserland

15: Oostenrijk 

Hoe zit het met de Nederlanders? 

Vorige week presenteerde het NBTC-NIPO de voorlopige statistieken van het lopende vakantiejaar. Hieruit blijkt dat Nederlanders weer meer op vakantie gaan dan de afgelopen jaren. Nederlanders gaan gemiddeld per persoon 2,77 keer per jaar op reis, dit is een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. De favoriete bestemmingen van Nederlanders zijn Duitsland en Frankrijk, maar ook een vakantie in eigen land is zeer populair. Als Nederland in deze lijst zou staan, dan zou Nederland op plek 16 staan. Had jij dit verwacht? Laat je reactie achter! 

Ben jij ook reislustig? En sta je open voor leuke reistips? 

Volg onze reizende reporters dan op Facebook!

 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.