Dit zijn de meest reislustige mensen op de wereld!

In deze 15 landen wonen de meest reislustige mensen op de wereld


07 nov 2016 | Reisnieuws
Foto: Dit zijn de meest reislustige mensen op de wereld!

Gek op reizen? Dan wil je ook vast wel weten waar de meest reislustige mensen op de wereld wonen? Scandinavië doet het erg goed en staat met maar liefst 4 landen in deze top 15. Dat Scandinavië zo goed scoort heeft niets met het aantal vakantiedagen te maken, ze hebben namelijk, net als wij, ook 25 vakantiedagen per jaar. Ze maken wel vaker korte reizen in plaats van 3 weken achter elkaar, wat veel Nederlanders wel doen. Hier volgt de lijst met landen met de meest reislustige mensen op deze aardbol!

De top 15

1: Finland

2: Verenigde Staten

3: Zweden

4: Denemarken 

5: Noorwegen

6: Hongkong

7: Nieuw-Zeeland

8: Canada

9: Australië

10: Frankrijk

11: Spanje

12: Duitsland

13: Verenigd Koninkrijk 

14: Zwitserland

15: Oostenrijk 

Hoe zit het met de Nederlanders? 

Vorige week presenteerde het NBTC-NIPO de voorlopige statistieken van het lopende vakantiejaar. Hieruit blijkt dat Nederlanders weer meer op vakantie gaan dan de afgelopen jaren. Nederlanders gaan gemiddeld per persoon 2,77 keer per jaar op reis, dit is een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. De favoriete bestemmingen van Nederlanders zijn Duitsland en Frankrijk, maar ook een vakantie in eigen land is zeer populair. Als Nederland in deze lijst zou staan, dan zou Nederland op plek 16 staan. Had jij dit verwacht? Laat je reactie achter! 

Ben jij ook reislustig? En sta je open voor leuke reistips? 

Volg onze reizende reporters dan op Facebook!

 


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

3 reacties

 • LUCIE schreef:

  Nee niet verwacht,want overal waar we komen (door heel Europa)altijd komen we wel ergens Nederlanders tegen… vaak op de meest onverwachte plaatsen!!

 • Trudy schreef:

  Ik ben heel verbaasd over deze lijst. Inderdaad komen we – waar dan ook – altijd wel Nederlanders tegen. En ik mis in deze lijst de Chinezen, want die kom je – met bussen vol – tegenwoordig echt overal tegen, of het nu in Tsjechië is (en dan buiten Praag, he) of ergens in het Noorden van Ierland. En Finnen op de eerste plaats? Ik sta echt paf.

 • Echtannelies schreef:

  Wat wordt verstaan onder reislustig? Je verplaatsen een 25 km en daar overnachten? Een weekendje weg? Een Nederlander ziet dat niet als vakantie, maar als een uitje….een Zweed of een Fin wel.

  Ik heb heel veel landen van de wereld gezien en ik ben nog nooit, echt nog nooit een Fin tegen gekomen, ook geen Zweed of een Noor. Fransen vallen op vanwege hun verschrikkelijke accent als ze Engels praten, die dus wel…en mensen uit de VS hoor je van grote afstand…die schreeuwen als altijd ze praten.
  Nederlanders kom je daadwerkelijk, zoals beide anderen aangaven, overal op de wereld tegen, mensen uit de VS trouwens ook.

  Kortom, leg eerst uit wat je bedoeld met reislustig….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *