In deze 15 landen wonen de meest reislustige mensen op de wereld

Gepubliceerd: 07 nov 2016 | Foto: Dit zijn de meest reislustige mensen op de wereld!

Gek op reizen? Dan wil je ook vast wel weten waar de meest reislustige mensen op de wereld wonen? Scandinavië doet het erg goed en staat met maar liefst 4 landen in deze top 15. Dat Scandinavië zo goed scoort heeft niets met het aantal vakantiedagen te maken, ze hebben namelijk, net als wij, ook 25 vakantiedagen per jaar. Ze maken wel vaker korte reizen in plaats van 3 weken achter elkaar, wat veel Nederlanders wel doen. Hier volgt de lijst met landen met de meest reislustige mensen op deze aardbol!

De top 15

1: Finland

2: Verenigde Staten

3: Zweden

4: Denemarken 

5: Noorwegen

6: Hongkong

7: Nieuw-Zeeland

8: Canada

9: Australië

10: Frankrijk

11: Spanje

12: Duitsland

13: Verenigd Koninkrijk 

14: Zwitserland

15: Oostenrijk 

Hoe zit het met de Nederlanders? 

Vorige week presenteerde het NBTC-NIPO de voorlopige statistieken van het lopende vakantiejaar. Hieruit blijkt dat Nederlanders weer meer op vakantie gaan dan de afgelopen jaren. Nederlanders gaan gemiddeld per persoon 2,77 keer per jaar op reis, dit is een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. De favoriete bestemmingen van Nederlanders zijn Duitsland en Frankrijk, maar ook een vakantie in eigen land is zeer populair. Als Nederland in deze lijst zou staan, dan zou Nederland op plek 16 staan. Had jij dit verwacht? Laat je reactie achter! 

Ben jij ook reislustig? En sta je open voor leuke reistips? 

Volg onze reizende reporters dan op Facebook!

 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Onderwatermuseum op Cyprus open voor duiktoeristen

Reizigers die van kunst en duiken houden, kunnen vanaf nu op Cyprus hun hart ophalen. Het Musan (museum of underwater...

Slapen in een panoramisch glazen tiny house omringd door 80 vulkanen

Slapen op een zeer unieke plek in Frankrijk? Via Airbnb kun je in een spectaculair tiny house overnachten met een...

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op...

Dit is de meest aangename stad ter wereld om in te wonen

De Nieuw-Zeelandse stad Auckland is uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare stad. Elk jaar wordt er door Economist Intelligence Unit...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy