Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo reizen wij in 2025

Hoe reizen we in 2025?

Zo reizen wij in 2025

Hoe reizen we in 2025?

Inhoudsopgave

Hoe reizen wij eigenlijk in de toekomst? Gaan er dingen veranderen of blijven we gewoon reizen zoals wij nu ook gewend zijn. Volgens het trendbureau Cherry LAB en ANVR gaan er toch wel wat dingen veranderen, blijkt uit het onderzoek wat zij hielden. Reizen gaat een steeds centralere rol spelen in ons leven. We hebben in 2025 al onze grenzen verlegd en kijken eigenlijk nergens meer van op: van fysieke en mentale uitdagingen to mysterieuze reizen. Over 10 jaar gaan we het liefst zo ver mogelijk buiten onze comfortzone en maken we van reizen ons leven!

1. Travel to challenge

In 2025 wordt de innerlijke drive om verder te komen in het leven ook op reis vervuld. We willen ontdekken, onszelf uitdagen en ons mentaal of fysiek overtreffen. Het draait op zo’n reis om persoonlijke ontwikkeling, het naar een hoger niveau tillen van hobby’s en passies, avonturen beleven, trofeeën behalen en tot het uiterste gaan. We ontlenen onze status aan die behaalde trofeeën en delen ze via lifelogging op blogs en social media. In 2025 is alleen op reis gaan om je angsten te overwinnen net als een nieuw record behalen met sport. Fysieke uitdaging vinden we in een trekking met de mudrace-club, een vulkaan beklimmen tijdens je vrijgezellenfeest of een paardrijdtocht door Mongolië. Controlfreaks laten alles aan het toeval over en maken een camper roadtrip op de bonnefooi. In 2025 gaan we op reis om onszelf en anderen iets te bewijzen.

2. Mystery travel

Ontsnappen uit het georganiseerde leven wordt ondanks ons streven naar balans een grote behoefte. Reizen is de manier om uit je comfortzone te komen en in het nu te leven. In 2025 gaan we de comfortzone verlaten tijdens ‘mystery travel’ belevingen. Niet de bestemming, maar de reis an sich staat voorop; de blokkade van het georganiseerde valt weg. ‘Waar ga je heen, met wie en wat moet je voorbereiden?’ is passé. Avontuur, alles aan het toeval overlaten en zelfontplooiing door te leren omgaan met het onverwachte komen daarvoor in de plaats. Onderzoeken op internet kan de boom in, de volledige aandacht is voor het hier en nu. De een kiest voor blind breaks waarbij je pas op het vliegveld hoort waar je naartoe reist. De ander gaat voor een under-the-radar bestemming die nog maar net toegankelijk is voor toeristen en daarom zo spannend, zoals Myanmar of Iran. Ook het regelen van slechts een element van de reis maakt een trip mysterieus: een ticket, de accommodatie, het vervoer of die ene ontmoeting met een local.

3. Lost in travel

Reizen: niet als vakantie of voor werk, maar als toegewijd onderdeel van het leven. In 2025 is ‘lost in travel’ zijn geen geintje meer. Werken, reizen, ontspannen, studeren, pensioneren: het kan in 2025 overal en nergens en is voor alle leeftijden. We zetten ons individu centraal en kiezen ervoor (fulltime) te reizen. We hebben behoefte aan inspiratie en zoeken service en tips van like-minded reizigers, locals en reisorganisaties. Flexibiliteit staat hierbij centraal, omdat de reisperiode niet van tevoren vast staat. In 2025 denken we niet langer in bucketlists, maar laten we ons leiden door netwerk, werk, klimaat en gevoel.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis