Zo reizen wij in 2025

Gepubliceerd: 19 sep 2016 | Foto: Hoe reizen we in 2025?

Hoe reizen wij eigenlijk in de toekomst? Gaan er dingen veranderen of blijven we gewoon reizen zoals wij nu ook gewend zijn. Volgens het trendbureau Cherry LAB en ANVR gaan er toch wel wat dingen veranderen, blijkt uit het onderzoek wat zij hielden. Reizen gaat een steeds centralere rol spelen in ons leven. We hebben in 2025 al onze grenzen verlegd en kijken eigenlijk nergens meer van op: van fysieke en mentale uitdagingen to mysterieuze reizen. Over 10 jaar gaan we het liefst zo ver mogelijk buiten onze comfortzone en maken we van reizen ons leven!

1. Travel to challenge

In 2025 wordt de innerlijke drive om verder te komen in het leven ook op reis vervuld. We willen ontdekken, onszelf uitdagen en ons mentaal of fysiek overtreffen. Het draait op zo’n reis om persoonlijke ontwikkeling, het naar een hoger niveau tillen van hobby’s en passies, avonturen beleven, trofeeën behalen en tot het uiterste gaan. We ontlenen onze status aan die behaalde trofeeën en delen ze via lifelogging op blogs en social media. In 2025 is alleen op reis gaan om je angsten te overwinnen net als een nieuw record behalen met sport. Fysieke uitdaging vinden we in een trekking met de mudrace-club, een vulkaan beklimmen tijdens je vrijgezellenfeest of een paardrijdtocht door Mongolië. Controlfreaks laten alles aan het toeval over en maken een camper roadtrip op de bonnefooi. In 2025 gaan we op reis om onszelf en anderen iets te bewijzen.

2. Mystery travel

Ontsnappen uit het georganiseerde leven wordt ondanks ons streven naar balans een grote behoefte. Reizen is de manier om uit je comfortzone te komen en in het nu te leven. In 2025 gaan we de comfortzone verlaten tijdens ‘mystery travel’ belevingen. Niet de bestemming, maar de reis an sich staat voorop; de blokkade van het georganiseerde valt weg. ‘Waar ga je heen, met wie en wat moet je voorbereiden?’ is passé. Avontuur, alles aan het toeval overlaten en zelfontplooiing door te leren omgaan met het onverwachte komen daarvoor in de plaats. Onderzoeken op internet kan de boom in, de volledige aandacht is voor het hier en nu. De een kiest voor blind breaks waarbij je pas op het vliegveld hoort waar je naartoe reist. De ander gaat voor een under-the-radar bestemming die nog maar net toegankelijk is voor toeristen en daarom zo spannend, zoals Myanmar of Iran. Ook het regelen van slechts een element van de reis maakt een trip mysterieus: een ticket, de accommodatie, het vervoer of die ene ontmoeting met een local.

3. Lost in travel

Reizen: niet als vakantie of voor werk, maar als toegewijd onderdeel van het leven. In 2025 is ‘lost in travel’ zijn geen geintje meer. Werken, reizen, ontspannen, studeren, pensioneren: het kan in 2025 overal en nergens en is voor alle leeftijden. We zetten ons individu centraal en kiezen ervoor (fulltime) te reizen. We hebben behoefte aan inspiratie en zoeken service en tips van like-minded reizigers, locals en reisorganisaties. Flexibiliteit staat hierbij centraal, omdat de reisperiode niet van tevoren vast staat. In 2025 denken we niet langer in bucketlists, maar laten we ons leiden door netwerk, werk, klimaat en gevoel.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

AD


Meer inspirerende blogs

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Onderwatermuseum op Cyprus open voor duiktoeristen

Reizigers die van kunst en duiken houden, kunnen vanaf nu op Cyprus hun hart ophalen. Het Musan (museum of underwater...

Slapen in een panoramisch glazen tiny house omringd door 80 vulkanen

Slapen op een zeer unieke plek in Frankrijk? Via Airbnb kun je in een spectaculair tiny house overnachten met een...

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op...

Dit is de meest aangename stad ter wereld om in te wonen

De Nieuw-Zeelandse stad Auckland is uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare stad. Elk jaar wordt er door Economist Intelligence Unit...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy