Zo reizen wij in 2025

Gepubliceerd: 19 sep 2016 | Foto: Hoe reizen we in 2025?

Hoe reizen we in 2025?
Reisblog Liefde voor Reizen

Hoe reizen wij eigenlijk in de toekomst? Gaan er dingen veranderen of blijven we gewoon reizen zoals wij nu ook gewend zijn. Volgens het trendbureau Cherry LAB en ANVR gaan er toch wel wat dingen veranderen, blijkt uit het onderzoek wat zij hielden. Reizen gaat een steeds centralere rol spelen in ons leven. We hebben in 2025 al onze grenzen verlegd en kijken eigenlijk nergens meer van op: van fysieke en mentale uitdagingen to mysterieuze reizen. Over 10 jaar gaan we het liefst zo ver mogelijk buiten onze comfortzone en maken we van reizen ons leven!

1. Travel to challenge

In 2025 wordt de innerlijke drive om verder te komen in het leven ook op reis vervuld. We willen ontdekken, onszelf uitdagen en ons mentaal of fysiek overtreffen. Het draait op zo’n reis om persoonlijke ontwikkeling, het naar een hoger niveau tillen van hobby’s en passies, avonturen beleven, trofeeën behalen en tot het uiterste gaan. We ontlenen onze status aan die behaalde trofeeën en delen ze via lifelogging op blogs en social media. In 2025 is alleen op reis gaan om je angsten te overwinnen net als een nieuw record behalen met sport. Fysieke uitdaging vinden we in een trekking met de mudrace-club, een vulkaan beklimmen tijdens je vrijgezellenfeest of een paardrijdtocht door Mongolië. Controlfreaks laten alles aan het toeval over en maken een camper roadtrip op de bonnefooi. In 2025 gaan we op reis om onszelf en anderen iets te bewijzen.

2. Mystery travel

Ontsnappen uit het georganiseerde leven wordt ondanks ons streven naar balans een grote behoefte. Reizen is de manier om uit je comfortzone te komen en in het nu te leven. In 2025 gaan we de comfortzone verlaten tijdens ‘mystery travel’ belevingen. Niet de bestemming, maar de reis an sich staat voorop; de blokkade van het georganiseerde valt weg. ‘Waar ga je heen, met wie en wat moet je voorbereiden?’ is passé. Avontuur, alles aan het toeval overlaten en zelfontplooiing door te leren omgaan met het onverwachte komen daarvoor in de plaats. Onderzoeken op internet kan de boom in, de volledige aandacht is voor het hier en nu. De een kiest voor blind breaks waarbij je pas op het vliegveld hoort waar je naartoe reist. De ander gaat voor een under-the-radar bestemming die nog maar net toegankelijk is voor toeristen en daarom zo spannend, zoals Myanmar of Iran. Ook het regelen van slechts een element van de reis maakt een trip mysterieus: een ticket, de accommodatie, het vervoer of die ene ontmoeting met een local.

3. Lost in travel

Reizen: niet als vakantie of voor werk, maar als toegewijd onderdeel van het leven. In 2025 is ‘lost in travel’ zijn geen geintje meer. Werken, reizen, ontspannen, studeren, pensioneren: het kan in 2025 overal en nergens en is voor alle leeftijden. We zetten ons individu centraal en kiezen ervoor (fulltime) te reizen. We hebben behoefte aan inspiratie en zoeken service en tips van like-minded reizigers, locals en reisorganisaties. Flexibiliteit staat hierbij centraal, omdat de reisperiode niet van tevoren vast staat. In 2025 denken we niet langer in bucketlists, maar laten we ons leiden door netwerk, werk, klimaat en gevoel.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

8 jaar liefde voor reizen
Reisnieuws

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van Australië. Met ons team hebben we al veel mooie plekken mogen bezoeken. Vandaag 1 september, blazen we precies 8 kaarsjes uit. Wat een zegen om dit al jaren te kunnen doen met elkaar en mensen 8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Reisnieuws

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam
Reisnieuws

A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door, vliegend tussen de duiven op de Dam en zigzaggen tussen de bootjes op de Amstel. Vanaf 23 juni kun jij vanuit een achtbaankarretje genieten van de mooiste plekken in Amsterdam. Bezoekers kunnen met de Amsterdam VR Ride, wat onderdeel is van A’DAM VR Game Park, plaatsnemen in deze A’DAM Toren opent achtbaan dwars door centrum Amsterdam

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy