Reistips Australië!

Dit mag je niet missen als je in Australië bent!


01 jul 2016 | Reisinspiratie
Foto: Reistips Australië!

Ik kan er dagen over schrijven: Australië. Het land wat mij tot nu toe qua gevoel het meeste geraakt heeft. Ik bestempel het zelfs al als mijn tweede thuis. Gaat dat ver? Ver ga je zeker als je downunder gaat, maar wat mag je nou eigenlijk niet missen op dat grote eiland? Ik heb wat leuke tips voor je.

Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden op mijn volgende reis naar Australië, hiervoor gebruik ik een handig hulpmiddel, namelijk de Backpackgids Australië. Dit is een backpackgids vol onvergetelijke routes, fijne accommodaties, must-do’s en see’s en nog veel meer handige backpackers tips.

Cradle Mountain op Tasmanië

Een echte ’todo tip’ als je naar Tasmanië gaat. Beklim de prachtige Cradle Mountain. Een prachtige lange wandeling die je niet mag missen als je op het eiland bent. Ik heb zelf de wandeling gedaan met heel slecht weer en zelfs dan maakt het indruk op je. Bij mij waren de paden af en toe wel glad, maar dit maakte het extra avontuurlijk. Cradle Mountain kun je het beste combineren met een hotel overnachting in de buurt. Na de klim kun je namelijk lichamelijk wel moe zijn en dan is het fijn dat je zo op je hotelbed kunt neerploffen. Meer informatie over Cradle Mountain op Tasmanië!

Wandeling bij Cradle Mountain op Tasmanië
Wandeling bij Cradle Mountain op Tasmanië

Zeilen bij de Whitsundays

Naast de vele kangoeroes en koala’s, gevaarlijke spinnen en slangen staat Australië ook bekend om haar prachtige kusten. Er zijn zoveel verschillende mooie plekken langs de kust te ontdekken. Ik wil met jullie graag mijn favoriete plek delen. Dit zijn de Whitsundayeilanden. Als je in de buurt van Airlie Beach bent dan kun je heel gemakkelijk een tour boeken richting deze prachtige eilanden. Ik heb zelf in 2012 een zeiltocht gemaakt met een mooie catamaran. Zo’n zeilreis geeft je echt het ultieme vrije gevoel en laat je 1 van de mooiste gebieden van Australië zien. Tussendoor is er tijd om te snorkelen en er wordt regelmatig gestopt bij de eilanden om te genieten van de prachtige uitzichten.

Zeilen Whitsunday Islands
Zeilen Whitsunday Islands

Hotspots in Sydney

De wereldstad Sydney kent ontzettend veel restaurants en pubs. Maar welke moet je nou eigenlijk kiezen? Ik heb wat leuke tentjes speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Hou je van chocolade?

Dan zit je bij Max Brenner helemaal goed. Deze hotspot heeft werkelijk waar alles wat maar met chocolade te maken heeft! Max Brenner bevindt zich in het Westfield winkelcentrum van Bondi Junction.

De leukste backpackers ontmoeten? 

Wie graag wat contacten wil maken en leuke backpackers wil ontmoeten kan het beste naar de Sidebar gaan. Deze pub is onderdeel van het hostel WakeUp! waar jaarlijks duizenden backpackers overnachten. In de Sidebar kun je in de avond, mocht je dat willen, ook al een hapje eten. Na het eten gaan gegarandeerd de voetjes van de vloer. Met vaak op woensdagavond een geweldige liveband die de leukste nummers van vroeger en nu speelt. Lees meer over deze hotspot, de Sidebar!

Barangaroo

Het nieuwste visitekaartje van Sydney is Barangaroo. In 2012 toen ik er was werd er hard gebouwd en was het nog 1 grote bouwval. Nu 4 jaar later is Barangaroo, een nieuw gebied in Sydney met veel groen, restaurants en een prachtig uitzicht op de Harbour Bridge geopend. Ik ga dit jaar weer een kijkje nemen en ontdekken hoe leuk dit gebied is geworden. Hou daarom onze Liefde voor Australië Facebook pagina in de gaten!

Barangaroo in 2014 en in 2016!
Barangaroo in 2014 en in 2016! Foto: Barangaroo Facebook 

Meer Australië tips volgen heel snel! Cheers Jesper


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *