Peru; zoveel meer dan Machu Picchu

Gepubliceerd: 08 aug 2016 | Foto: Peru, zoveel meer dan Machu Picchu

Wie Rome zegt, zegt het Vaticaan en wie Peru zegt Machu Picchu. Peru is groots en rijk aan een heleboel heerlijkheden voor vagebonden en vakantiegangers. Waarvoor ga jij op reis naar Peru?

1. Maak kennis met de oude beschavingen en ruïnes

Volg het Inca Trail om in de voetsporen te treden van de Inca’s. Ook diverse musea verspreidt over Peru laten je de oude Inca cultuur zien. Andere volkeren hebben ook hun sporen achter gelaten. Ga naar Chan Chan voor een kennismaking met de makers van tempel van de Maan – Huaca de la Luna. In het zuiden van Peru vind je de mysterieuze Nasca Lines, Titicaca meer en de stad Puno voor nog meer oude volkeren en ruïnes.

2. Ontdek de diversiteit van Pachamama

De schatten van de veelvuldig aanbeden Moeder Aarde bezoek je in het veelzijdige Peru. Ontdek de ongekende hoogtes van de Andes, met azuurblauwe meren, race door de woestijn met een buggy en bezoek de heuse oase Huachacina. Een vrolijke diversiteit aan fauna tref je aan op het eiland Paracas. Het hoogst gelegen meer ter wereld Titicaca vind je in het zuiden. Beklim een vulkaan en bezoek de roofvogels van de Kolka Canyon vlakbij de stad Arequipa. Sla onder geen geding het rijkste regenwoud op aarde over: de Amazone!

3. Hike onbegaanbare paden of bewandel de gebaande paden

Niet alleen een hike naar Machu Picchu over de Inca Trail behoort tot de mogelijkheden. Er zijn sowieso nog andere paden die je vanaf Cusco naar deze oude stad brengen. Elders in Peru vind je ook prachtige tracks voor uitdagende hikes. Vanaf de stad Huaraz, op 3200 meter hoogte gelegen, zijn er mogelijkheden voor langere en korte trackings te ondernemen, met of zonder gids. Laat je voorlichten en vertrek nooit op eigen gelegenheid.

4. Geniet van de nationale keuken en bar

Verse vis eet je het liefste in de kustgebieden. Probeer dan ook zeker de heerlijke gerechten Ceviche of Saltado. Peru staat bekend om de diversiteit van keukens, vanwege de verschillende klimaten die het kent. Van hooggelegen gebieden, naar woestijn tot jungle; elke plek kent zijn eigen heerlijkheden.

Lekker ontspannen na een intense dag? Dat doe je met de nationale, verfrissende cocktail Pisco Sour! Of wat dacht je van Inca Cola, een kauwgomballen cola?

5. Trotseer de golven en bak bruin op de vele stranden

Ook staat Peru bekend om de perfecte surf en de mooie zandstranden. In vele kleine surfdorpjes huur je met gemak een plank of neem je je eerste surfles. Ook voor de gevorderde surfer is er genoeg te beleven. Liever bakken? Dat kan zeker! De stranden van Peru lenen zich daar uitstekend voor.

6. Duik in de jungle en het diepe met een sjamaan

De medicijnmannen van de jungles van Zuid-Amerika weten alles over de geneeskrachtige werking van de planten. Ze nemen je mee op reis in je onderbewuste en geven je zelfinzicht. Let echter goed op dat je je niet zomaar met elke sjamaan inlaat! Vraag andere toeristen om ervaringen. Het sjamanisme is een bijzondere cultuur die je de ervaring van je leven kan bezorgen.

Ook zin in een rondreis door het mooie Peru?

Bekijk dan de mogelijkheden en ervaar het zelf! Ben jij een reis door Zuid-Amerika aan het voorbereiden? Haal het maximale uit je trip met de backpackgids Zuid-Amerika.

Meer leuke reistips over Peru

8x de leukste dingen om te doen in Peru!

Reisblog over Peru: reistips en reiservaringen

Sacred Valley: slapen op 400 feet in een doorzichtige capsule

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Peru

8x de leukste dingen om te doen in Peru!

Nicole heeft in 2012 rondgereisd door Zuid-Amerika en ook het land van de Inca’s bezocht; Peru. Ze ontdekte dit bijzondere...

Reisblog over Peru: reistips en reiservaringen

In deze reisblog over Peru neemt gastblogger Reni je mee naar de Colca Canyon, Puno, Agua Calientes, Machu Picchu, Regenboogberg...

Sacred Valley: slapen op 400 feet in een doorzichtige capsule

Ben jij een avonturier en heb je geen last van hoogtevrees? Dan is dit misschien wel wat voor jou. In Peru's...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy