3 x mooiste autoroutes ter wereld!

3 x mooiste autoroutes ter wereld


05 okt 2017 | Reistips
Foto: Mooiste autoroutes ter wereld!

Er is niets lekkerder dan de vrijheid van het reizen te kunnen ervaren. Met een roadtrip kun je helemaal zelf bepalen welke route je gaat afleggen en waar je gaat stoppen. Een ideale manier van reizen, als je graag zelf de touwtjes in handen wilt hebben. Het is ook de perfecte manier als je graag veel van een omgeving wilt zien. Op de wereld zijn ontzettend veel mooie routes die je kunt afleggen, de één nog mooier dan de andere. Om jou een beetje te helpen hebben wij speciaal een top 5 gemaakt van de mooiste autoroutes. Welke autoroute heeft jouw voorkeur? 

1 – Great Ocean Road, Australië

Lengte: 243 kilometer

Als je in Australië bent, mag je deze kustroute zeker niet overslaan. Op veel reisblogs en in reisbladen wordt deze betoverende kustroute omschreven als 1 van de mooiste ter wereld. Reporter Jesper heeft ‘Great Ocean Road‘ 2 keer gedaan en kan er dus over mee praten. Het is fantastisch om te ontdekken hoe mooi de kust van Australië is. De witte stranden, de ruige rotsen en niet te vergeten de bekende objecten zoals ‘London Bridge’ en de ‘Twelve Apostles’ hebben zeker indruk gemaakt. Deze autoroute zorgt voor een onvergetelijke tijd in het onvergetelijke Australië.

Adembenemende landschappen tijdens de Great Ocean Road
Adembenemende landschappen tijdens de Great Ocean Road

2 – Trollstigen, Noorwegen

Lengte: 55 kilometer

Een autoroute die zeker niet mag ontbreken en echt in het rijtje thuishoort is de Trollstigen in Noorwegen. De route bestaat uit 11 haarspeldbochten en is een interessante uitdaging voor iedereen die graag achter het stuur kruipt. Tijdens deze route passeren adembenemende landschappen en de autoroute brengt je langs de 320 meter hoge Stigflossen waterval, waar je met een bruggetje over rijdt. Reporters Bert en Marloes waren in 2014 in Noorwegen en reden ook deze adembenemende route. Lees ook hun reisblog over Noorwegen.

Reporters Bert en Marloes tijdens hun tocht bij Trollstigen in Noorwegen
Reporters Bert en Marloes tijdens de trip bij de Trollstigen in Noorwegen

3 – Ring of Kerry, Ierland

Lengte: 180 kilometer

Wie in Ierland is, mag de Ring of Kerry eigenlijk niet overslaan. Deze zeer beroemde autoroute in het Zuid-westen van Ierland heeft veel wat Ierland zo bijzonder maakt. Indrukwekkende bergpassen, ruige eilanden, aantrekkelijke dorpen: je passeert het allemaal. Deze autoroute zou je in 1 dag kunnen afleggen, de route is ongeveer 180 kilometer. Ons advies en ook het advies van de Ieren zelf: neem de tijd! Het is namelijk zonde als deze prachtige Ierse landschappen snel aan je voorbij gaan tijdens één van de populairste routes van Ierland.

Geniet van de bezienswaardigheden en verlaat ook eens de gebaande paden om te ontdekken waarom dit 1 van de mooiste routes van Ierland is. Reporter Jesper heeft in 2009 samen met zijn familie zelf ervaren hoe bijzonder mooi deze route is. Hij is fan!

De Ring of Kerry in Ierland
De Ring of Kerry in Ierland

Reistips voor een roadtrip met eigen auto

Als je een roadtrip gaat maken, let er dan op dat je de juiste papieren bij je hebt, op de juiste manier verzekerd bent en natuurlijk de verkeersregels kent. Zorg ook voor een degelijke auto, zodat je niet opeens onderweg pech krijgt en auto onderdelen nodig hebt. Dat zou echt zonde zijn van zo’n mooie roadtrip!

Ga je met je eigen auto roadtrippen, zorg dan ook dat alles goed werkt. Is je auto toe aan vervanging, dan kun je natuurlijk je auto verkopen of in het ergste geval je sloopauto verkopen. Een goede auto is heel belangrijk, zeker tijdens het maken van een roadtrip.

Lees hier meer tips over ‘het maken van een roadtrip‘.

Welke van deze autoroutes heb jij al afgelegd?

Laat je reactie achter!


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

2 reacties

 • Marie-Lise schreef:

  Inspirerend bericht!
  Van deze 3 heb ik enkel de Ring of Kerry al gedaan, en ik kan alleen maar beamen: ontzettend mooi! 🙂
  Ik zou er nog Highway 1 in California aan toevoegen (nu wel gedeeltelijk onderbroken), en de bochtige kustroute langs de Amalfikust in Italië 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *