4 indrukwekkende stedentrips

Gepubliceerd: 12 apr 2017 | Foto: 5 steden die je gezien moet hebben!

Wanneer je liefde hebt voor reizen, wil je het liefst elke week wel een nieuwe omgeving ontdekken. Stedentrips zijn een ideale manier om vaak en relatief goedkoop te reizen. Daarnaast zorgen stedentrips voor veel nieuwe indrukken in een korte tijd. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, heeft Bakreizen.nl een paar interessante steden opgesomd.

Lissabon 

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, geeft een uniek kijkje in de keuken van dit Zuid-Europese land. In zomermaanden is het mediterrane klimaat duidelijk aanwezig en is een vlucht naar het strand mogelijk. In de wintermaanden behoudt Lissabon haar zomerse charme met haar gekleurde huisjes, gezellige kronkelende straatjes en mooie gebouwen. 


Portugese stad Lissabon!

Portugese stad Lissabon!

Riga

Aan de andere kant van Europe ligt Riga, de hoofdstad van Letland. Deze stad heeft tot op zekere hoogte veel van Lissabon. Riga kenmerkt zich ook door gekleurde huisjes en is een stad met charme. Het kleine bruggetje in het parkje hangt vol hangslotjes, wat aangeeft dat het een stad is waar je verliefd kunt worden. Toch is de Oost-Europese cultuur totaal anders dan de Zuid-Europese cultuur. Een vergelijking die de moeite waard is om te maken.

Milaan

De Zuid-Europese cultuur is ook in Milaan sterk vertegenwoordigd, maar deze stad is niet te vergelijken met Lissabon. Waar Lissabon gemoedelijk is, is Milaan hectisch. Milaan is groots. Groots in de manier waarop de straten aangelegd zijn, maar nog grootser in hoe de gebouwen zijn gebouwd. Wanneer je van mode houdt, ben je hier helemaal op je plek.

Marrakech 

Een totaal ander voorbeeld van een unieke stedentrip is een stedentrip naar een nog meer bruisende stad, namelijk Marrakesh. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je zoveel kleuren op een hoop ziet en zoveel geluiden hoort. Marrakesh heeft een uniek geluid, waar in het geluid van de slangenbezweerders de boventoon voert. Marrakesh is zo’n andere wereld dan dat wij gewend zijn in Europa, dat het een must is om daar een keer een bezoek aan te brengen. Wanneer je genoeg hebt van de drukte in de stad, kun je een uitvlucht maken naar de woestijn. De rust, maar ook de schoonheid van het landschap zal je verwonderen.

Winkels in Marrakech!

Winkels in Marrakech!

Welke stad heeft jouw voorkeur? 

Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy