5 steden die je gezien moet hebben!

4 indrukwekkende stedentrips


12 apr 2017 | Reisinspiratie
Foto: 5 steden die je gezien moet hebben!

Wanneer je liefde hebt voor reizen, wil je het liefst elke week wel een nieuwe omgeving ontdekken. Stedentrips zijn een ideale manier om vaak en relatief goedkoop te reizen. Daarnaast zorgen stedentrips voor veel nieuwe indrukken in een korte tijd. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, heeft Bakreizen.nl een paar interessante steden opgesomd.

Lissabon 

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, geeft een uniek kijkje in de keuken van dit Zuid-Europese land. In zomermaanden is het mediterrane klimaat duidelijk aanwezig en is een vlucht naar het strand mogelijk. In de wintermaanden behoudt Lissabon haar zomerse charme met haar gekleurde huisjes, gezellige kronkelende straatjes en mooie gebouwen. 


Portugese stad Lissabon!

Portugese stad Lissabon!

Riga

Aan de andere kant van Europe ligt Riga, de hoofdstad van Letland. Deze stad heeft tot op zekere hoogte veel van Lissabon. Riga kenmerkt zich ook door gekleurde huisjes en is een stad met charme. Het kleine bruggetje in het parkje hangt vol hangslotjes, wat aangeeft dat het een stad is waar je verliefd kunt worden. Toch is de Oost-Europese cultuur totaal anders dan de Zuid-Europese cultuur. Een vergelijking die de moeite waard is om te maken.

Milaan

De Zuid-Europese cultuur is ook in Milaan sterk vertegenwoordigd, maar deze stad is niet te vergelijken met Lissabon. Waar Lissabon gemoedelijk is, is Milaan hectisch. Milaan is groots. Groots in de manier waarop de straten aangelegd zijn, maar nog grootser in hoe de gebouwen zijn gebouwd. Wanneer je van mode houdt, ben je hier helemaal op je plek.

Marrakech 

Een totaal ander voorbeeld van een unieke stedentrip is een stedentrip naar een nog meer bruisende stad, namelijk Marrakesh. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je zoveel kleuren op een hoop ziet en zoveel geluiden hoort. Marrakesh heeft een uniek geluid, waar in het geluid van de slangenbezweerders de boventoon voert. Marrakesh is zo’n andere wereld dan dat wij gewend zijn in Europa, dat het een must is om daar een keer een bezoek aan te brengen. Wanneer je genoeg hebt van de drukte in de stad, kun je een uitvlucht maken naar de woestijn. De rust, maar ook de schoonheid van het landschap zal je verwonderen.

Winkels in Marrakech!

Winkels in Marrakech!

Welke stad heeft jouw voorkeur? 

Laat je reactie achter!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *