5 dingen waar je op moet letten als je gaat snorkelen

5 dingen waar je op moet letten als je gaat snorkelen


26 jun 2018 | Reistips
Foto: 5 dingen waar je op moet letten als je gaat snorkelen

Snorkelen, ben jij er ook zo gek op? Ik kan het echt wel uren doen, heerlijk dobberend op het water genieten van het onderwaterleven. De laatste keer voor mij was in Griekenland, tijdens een boottocht langs de Cycladen. Ik ben dan ook regelmatig op het water te vinden als het even kan en ben ook steeds beter voorbereid als ik ga snorkelen. In deze blog deel ik 5 handige tips waar je op moet letten voordat je gaat snorkelen. 

1 – Zorg voor een goede snorkel

Iets wat misschien logisch klinkt, maar toch vaak wordt vergeten is het aanschaffen van een goede snorkel. Er zit namelijk behoorlijk wat verschil in snorkels en het is belangrijk dat deze een goede pasvorm heeft. Het is erg vervelend als de snorkel afzakt en niet goed aansluit of dat er telkens water in je pijpje komt. Als je met een tour meegaat, dan is de kans groot dat de organisatie goede snorkels bij zich heeft tijdens zo’n trip. 

2 – Neem waterschoenen of flippers mee

Neem altijd voor de zekerheid waterschoenen of flippers mee. Tijdens een snorkel trip ben je namelijk geneigd om zonder na te denken direct het water in te springen. Doe dit niet en vraag altijd aan de tourguide of aan Google (als je geen tour doet) of er in het water zee-egels aanwezig zijn of andere stekelachtige dieren. Als dit het geval is kun je namelijk voordat je gaat snorkelen voor de zekerheid waterschoenen of flippers aantrekken, zodat je niet per ongeluk in een zee-egel trapt. Dit kan namelijk je vakantie erg verpesten! 

3 – Zorg voor een wetsuit indien nodig

Helaas is het water niet overal lekker warm. In zulke gevallen kun je ervoor kiezen om een wetsuit mee te nemen, zodat het water niet ijskoud aanvoelt als je erin springt. Een wetsuit is ook erg handig als je gaat snorkelen in een gebied met gevaarlijke beesten zoals bijvoorbeeld stekende kwallen. 

4 – Lees je in over het water en het dierenrijk 

Iets waar je eigenlijk niet aan denkt, als je spontaan wilt gaan snorkelen, is het van te voren inlezen over het water waar je gaat snorkelen. Toch kan dit zeker geen kwaad, want op deze manier kom je erachter wat je te wachten kan staan. In elk water leven weer andere beesten en het is fijn om te weten of je tijdens het snorkelen ook met gevaarlijke beesten te maken gaat krijgen. Zo sta je niet onverwachts oog in oog met een gevaarlijke haai of pijlstaartrog. 

5 – Neem een onderwatercamera mee

Hoe leuk is het om je avonturen na je snorkeltrip te kunnen delen met het thuisfront? Neem daarom altijd een onderwatercamera mee, zodat je de mooiste snorkelmomenten voor altijd vast kunt leggen. Natuurlijk ook leuk om te kunnen delen op social media. 

Heb jij ook een goede snorkel tip? 

Laat jouw reactie achter!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?