Mundaka - Surfen in Spanje

5 goede surfspots in het noorden van Spanje


05 apr 2018 | Spanje
Foto: Mundaka - Surfen in Spanje

Surfen wordt in Nederland steeds populairder en dat juichen wij hier hard toe! Surfen is een fantastische sport en je bent voor even één met de natuur. Dat weten ze in het zuiden van Europa al heel lang en daar vindt je dus ook een aantal mooie en goede surfspots voor zowel beginners als gevorderden. Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt met vijf toffe surf spots in het noorden van Spanje!

Razo

Razo Beach is gelegen ten westen van de Spaanse stad A Coruña in het noordwesten van Spanje. Het uitgestrekte strand met vele zandbanken zorgt er voor dat er A-frame golven worden geproduceerd. Dit is ideaal voor surfers van alle niveaus! Wat het allemaal nog mooier maakt is het feit dat het een open strand is. Dit zorgt er voor dat er een constante toevoer is van goede golven, zelfs tijdens de kleinste swells. Doordat de golven er niet gigantisch zijn is dit een goede plek om te leren surfen of om je techniek te verfijnen.

Zarautz

Zarautz is een klein stadje dat ligt op ongeveer 20 minuten van San Sebastian. De stad heeft een lange uitgestrekte baai met ongeveer 3km aan strand en beach breaks. Ook hier vind je door het uitgestrekte strand een constant aanbod aan golven. En dat de golven hier goed zijn kun je afleiden van het feit dat in Zarautz jaarlijks het San Miguel Pro Surfing Event plaatsvindt. Ook leren surfen hier is geen probleem, er zijn namelijk verschillende surfscholen die graag hun passie met je delen.

Zarautz

Zarautz

Playa Somo

Somo Beach is een goudgeel strand dat 2km doorloopt tot aan het dorp Loredo. Het strand wordt omringt door zandduinen en dennenbossen. De vibe is er erg surf georiënteerd en je vindt er een variatie aan goede peaks om tussen te kiezen. Bij hoog water is dit een goede plek om te leren surfen. Bij laag en middelhoog water is Somo Beach meer een plek voor de wat gevorderde surfers onder ons. Doordat het strand direct aan zee gelegen is vind je hier het gehele jaar door goede golven!

Playa Somo

Playa Somo

Mundaka

Mundaka is gelegen op ongeveer 40km van het centrum van Bilbao is wordt door velen beschouwd als één van de beste golven in Spanje. Deze left hander kan golven van 200m+ produceren die tegen perfectie aan zitten bij een Z-ZW wind en een sterke NW swell. Combineer dit met de driehoekige zandbank en het levert fantastische golven met diepe barrels op. Deze golf is dus niet voor beginners weggelegd maar eerder voor de gevorderde surfer die zichzelf naar het volgende niveau wil tillen!

Mundaka - Surfen in Spanje

Mundaka, 40km van het centrum van Bilbao

Zumaia

Dit stadje ligt iets ten westen van Zarautz en heeft een beach break van goede kwaliteit en consistentie. Je vindt hier veel golven bij een kleine tot medium swell in zowel de linker als rechter richting. Bij dit strand vind je golven tot 1,5 meter, goed voor beginners en gevorderden dus. Als je de kust een eindje volgt dan kom je bij Playa Gris van Zumaia uit. Deze plek is voor de experts onder ons met golven tot zes meter dicht bij de rotsen. Zo biedt dit plekje dus surf plezier voor iedereen!

Ook een keer op surf trip? 

Lijkt het je leuk om meerdere van deze surfspots te bezoeken in één surf trip? Dan hebben onze vrienden van Stoke Travel de Van Surfari voor je klaarstaan. Hierbij pak je niet alleen de beste golven in het noorden van Spanje mee, maar ook die in het zuidwesten van Frankrijk! Als je bij het boeken onze code ‘LVR’ gebruikt dan krijg je ook nog eens onbeperkt bier & sangria bij je boeking!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *