5 reisapps die onmisbaar zijn tijdens het reizen

5 handige reisapps, die onmisbaar zijn tijdens het reizen!

Welke reisapp zijn onmisbaar tijdens het reizen?

We kunnen niet meer zonder: onze smartphones. Deze slimme apparaten verrijken ons leven, maar brengen ook helaas vervelende dingen met zich mee. Omdat wij graag de positieve kant belichten en jullie graag willen helpen om het maximale uit je reis te kunnen halen, hebben wij speciaal voor jou 5 reisapps op een rijtje gezet die onmisbaar zijn tijdens het reizen. Hier komen ze…

Wi-Fi finder

Dit is toch wel 1 van de handigste reisapps, want zonder wifi heb je niets aan de andere apps. Je kunt natuurlijk gaan internetten met je 4G, maar dat kan je peperdure rekeningen opleveren. Met deze Wi-Fi finder zoek je een gratis hotspot. Die hotspots kun je zelfs offline vinden met deze handige Wifi Finder. Met deze app kun je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Als je dan eenmaal op je bestemming bent kun je eenvoudig via GPS de dichtstbijzijnde gratis hotspot vinden. Handig toch? 

Download de Wi-Fi finder app: 
Voor: iPhone & iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: ja.

XE Currency

XE Currency is de meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app die er momenteel beschikbaar is. De app werkt snel en laat je in no-time de wisselkoers zien van een bepaalde valuta. Even schudden met de smartphone of iPad is voldoende om de bedragen te kunnen resetten voor een volgende zoekopdracht. Heb je even geen internetverbinding beschikbaar? Dan kiest de app XE Currency automatisch de laatst gebruikte koers. Heb jij deze handige app al gebruikt? 

Download de XE Currency app: 
Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Offline: ja.

Google Translate

Wie kent deze app eigenlijk niet? Met Google Translate kun je eenvoudig woorden vertalen en je zo verstaanbaar maken in het buitenland. Deze handige vertaalapp zorgt ervoor dat je je in meer dan 60 verschillende talen verstaanbaar kan maken. Of het nou Nederlands, Fins, Chinees, Spaans of Engels is. Google Translate vertaalt het voor jou. Perfecte app toch? 

Download Google Translate: 
Voor: iPad, iPhone & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Google Goggles

We blijven even in de apps van Google. Heb jij al kennis gemaakt met Google Goggles. Nee? Dat dat dan snel, want van deze handige app kun je nog wat leren. Richt de camera maar eens op een kunstwerk, je komt er snel achter wie het kunstwerk heeft gemaakt. Als je de app richt op een onbegrijpelijk bordje, dan zorgt Google Goggles ervoor dat je direct een vertaling krijgt. Richt je de camera op een logo, dan wordt je doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Google Goggles valt trouwens bij de iPhone en iPad onder de Google Search-app. 

Download Google Goggles:
Voor Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.

Share-a-bill

Wie vaak met vrienden of familie gaat reizen kent het wel: het splitsen van de rekening. Soms een vervelend momentje, vooral na 5 weken backpacken door Azië, waarbij je door het vele reizen wat vergeetachtiger wordt en ook de vermoeidheid een rol gaat spelen. Met deze Share-a-bill app heb je hier nooit meer last van en zal iedereen altijd eerlijk de helft betalen. Nooit meer een discussie, heerlijk toch? 

Download de app Share-a-bill: 
Voor: iPhone & iPad. Prijs: € 3,99. Offline: ja.

Handige reisapps volgens onze volgers:

 • Maps.me: Snelle, gedetailleerde, (offline) kaarten voor je mobiele telefoon 
 • Triposo: Makkelijk de beste restaurants, winkels en hotspots vinden
 • Polarsteps: Hou je droomreis bij en laat je familie en vrienden meegenieten

Welke reisapp kan jij iedereen aanraden? 

Laat je reactie achter!

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

  Reacties

  9 reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *