5 hoogtepunten Mallorca

Gepubliceerd: 12 jun 2018 | Foto: Catedral de Santa Mariá

Ga jij op vakantie naar Mallorca? Dan mag je deze hoogtepunten absoluut niet missen! Dit zijn de meest bezochte toeristische plekken.

De makkelijkste manier om deze hoogtepunten te bezoeken

Als je naar Mallorca gaat, kun je met de auto en de boot gaan, maar dat is een paar dagen rijden. Het is veel makkelijker en sneller om met het vliegtuig te gaan, en dit zal niet eens zoveel duurder zijn. Als je dan geland bent kun je een auto huren bij TUI cars, hiermee kun je makkelijk overal komen en het kost niet veel. Bovendien kun je gratis annuleren als het nodig is.

Ontdek het mooie Mallorca
Ontdek het mooie Mallorca

1. Cuevas del Drach

Dicht bij het romantische plaatsje Porto Cristo zijn vier grotten van Cuevas del Drach. Deze markante grotten worden gevormd door het Mediterrane zeewater dat geforceerd een weg probeert te vinden. Aan de binnenkant zie je een schitterend kleurcontrast waardoor dit bijna magisch lijkt. Je kan door middel van een roeibootje door de grotten varen. Dus als je een natuurliefhebber bent, is deze hotspot voor jou!

2. Kasteel van Bellver

Het kasteel van Bellver is een oud kasteel uit de 14de eeuw. Het Bellver kasteel ligt op een heuvel, omgeven door de heerlijk geurende dennenbomen. Het kasteel staat bekend om zijn unieke ronde vorm. Bellver heeft drie grote torens en een centrale binnenplaats. De naam van het kasteel betekend in het Catalaans ’mooi uitzicht’, dit komt vanwege het indrukwekkende uitzicht op de baai van Palma, de stad en de bergen van Tramuntana.

3. Alcúdia

Alcúdia is een van de mooiste dorpjes van Mallorca. Binnen de muren van Alcúdia is het net alsof je teruggaat in de tijd. In dit dorp staan veel huizen en kerken die al jaren niet meer zijn vervangen. Dus als jij een geschiedenis liefhebber bent kun je dit dorpje absoluut niet overslaan!

4. Catedral de Santa Mariá

De Santa Mariá kathedraal is gebouwd in de 13de en 14de eeuw en staat ook wel bekend als La Seu. De kathedraal is gebouwd in veel verschillende soorten bouwstijlen. De kathedraal is 115 meter lang en 67 meter breed. Het grootste gedeelte van de kathedraal is ontworpen door de architect Diego de Siloé. Catedral de Santa Mariá is zeker de moeite waard op te zoeken, zeker als je een groot kunstfan bent!

Catedral de Santa Mariá
Catedral de Santa Mariá

5. Llotja

Dit gebouw is misschien wel een van de meest markante stadshuizen die je ooit in je leven zult zien. Het is ontworpen door Guillem Sagrera, als ruil van de stad toen Mallorca in de 15de eeuw een belangrijk handelscentrum was. De handel liep in de loop der eeuwen af, waardoor Palma niet meer van commercieel belang was en daardoor was het gebouw meer voor de behoefte van bezoekers. Het werd gebruikt als winkel voor goederen en wapens tijdens de onafhankelijkheidsoorlog en daarna aan het eind van de 19de eeuw werd dit een galerij voor veel waardevolle kunstwerken. Dus ook Llotja is voor grote kunstfans en geschiedenis liefhebbers! Ga dus vooral even langs.

Tot slot

Deze 5 hoogtepunten zijn eigenlijk te weinig. Mallorca is een eiland met nog veel meer hoogtepunten waar je ook naartoe kan. Maar met een bezoek aan deze 5 hotspots weet je zeker dat je in ieder geval de mooiste hebt gezien. Staat Mallorca op jouw lijstje?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Zit je eraan te denken om een vakantie naar Spanje te boeken, maar heb je nog geen idee waar naartoe?...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

Wanneer je denkt aan Spanje, komen de eilanden al snel in zicht. Want wat zijn dat mooie vakantieoorden met bijna...

Ibiza, zó veel meer dan een partyeiland

Vraag wat mensen op straat waar ze als eerste aan denken bij het horen van de naam Ibiza. Waarschijnlijk zul...

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Zoek je een land binnen Europa waar het gehele jaar warm is? Dan kan ik je aanraden op vakantie te...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy