Canada of Namibië - Wat zou jij kiezen?

In de spotlights: Canada en Namibië


11 jul 2018 |
Foto: Canada of Namibië - Wat zou jij kiezen?

Heb jij ook weer last van vakantiekriebels?  Zin om die ene droomreis te maken, om uiteindelijk vol met mooie reisverhalen thuis te kunnen komen. De vraag is alleen: welk land ga je dit jaar bezoeken? Altijd lastig om weer die knoop door te hakken! Om je een handje te helpen hebben wij vandaag 2 totaal verschillende landen in de spotlights staan. Ga je voor het Noord-Amerikaanse Canada of reis je liever af naar het Afrikaanse Namibië? 

Wat heeft Canada te bieden?

Canada staat bekend om haar prachtige natuur. Het land kent vele beschermde provinciale en nationale Parken. Eén van de bekendste en volgens reizigers ook één van de mooiste is het Jasper National Park. Daarnaast heeft Canada ook veel mooie gebergten, waar je een onvergetelijke tijd kunt hebben. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Rocky Mountains nabij Calgary of ontdek de Mount Robson in Brits-Columbia. Allemaal gebieden waar je vol verbazing rond zult lopen en waar je foto’s van blijft schieten.

Ook heeft Canada diverse mooie steden zoals Toronto, Montreal en Vancouver, waar je een fijne tijd kunt hebben. Wie nog meer van Canada wil zien, kan er ook voor kiezen om richting de Niagara Falls te gaan, één van de mooiste watervallen ter wereld. Staat een vakantie in Canada op jouw bucketlist? 

Jasper National Park

Jasper National Park

5 x doen in Canada:

 • Breng een bezoek aan het Jasper National park, één van de mooiste parken van Canada.
 • Ga hiken en ontdek het prachtige Yoho National Park.
 • Breng een bezoek aan de Niagara Falls.
 • Laat je verassen door het bruisende Vancouver.
 • Ontdek Montreal, de grootste stad van de provincie Quebec.

Wat heeft Namibië te bieden? 

Namibië ligt in Afrika, een totaal ander continent en daarom ook een totaal andere vakantie, maar zeker niet minder leuk. Namibië staat bekend om een veelzijdig land, met veel mooie parken en heel veel leuke bezienswaardigheden. Zo zijn de meest bekende plekken in Namibië: Windhoek, Twijfelfontein, Etosha National Park en Fish River Canyon. Allemaal plekken die je niet mag overslaan tijdens een vakantie in Namibië.

Vergeet ook zeker niet om op safari te gaan, Namibië kent namelijk een prachtig wildlife. Tijdens zo’n safari ontmoet je o.a. olifanten, zebra’s, giraffen en leeuwen. Dat is toch te gek, oog in oog staan met deze wilde dieren. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke reiservaring.

Safari Namibië

Safari Namibië

5 x doen in Namibië:

 • Safari Namibië; sta oog in oog met wildlife.
 • Breng een bezoek aan de Sossusvlei, midden in de Namibwoestijn.
 • Maak kennis met de Himba’s, een bevolkingsgroep in Namibië.
 • Bezoek Walvisbaai; hier vind je groepen flamingo’s, zeehonden en andere mooie beesten. 
 • Ontdek Fish River Canyon, een enorm grote canyon gelegen in het zuiden van Namibië.

Welk land zou jij kiezen?

Ga jij voor Canada of Namibië? Laat je reactie achter!


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *