In de spotlights: Canada en Namibië

Gepubliceerd: 11 jul 2018 | Foto: Canada of Namibië - Wat zou jij kiezen?

Heb jij ook weer last van vakantiekriebels?  Zin om die ene droomreis te maken, om uiteindelijk vol met mooie reisverhalen thuis te kunnen komen. De vraag is alleen: welk land ga je dit jaar bezoeken? Altijd lastig om weer die knoop door te hakken! Om je een handje te helpen hebben wij vandaag 2 totaal verschillende landen in de spotlights staan. Ga je voor het Noord-Amerikaanse Canada of reis je liever af naar het Afrikaanse Namibië? 

Wat heeft Canada te bieden?

Canada staat bekend om haar prachtige natuur. Het land kent vele beschermde provinciale en nationale Parken. Eén van de bekendste en volgens reizigers ook één van de mooiste is het Jasper National Park. Daarnaast heeft Canada ook veel mooie gebergten, waar je een onvergetelijke tijd kunt hebben. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Rocky Mountains nabij Calgary of ontdek de Mount Robson in Brits-Columbia. Allemaal gebieden waar je vol verbazing rond zult lopen en waar je foto’s van blijft schieten.

Ook heeft Canada diverse mooie steden zoals Toronto, Montreal en Vancouver, waar je een fijne tijd kunt hebben. Wie nog meer van Canada wil zien, kan er ook voor kiezen om richting de Niagara Falls te gaan, één van de mooiste watervallen ter wereld. Staat een vakantie in Canada op jouw bucketlist? 

Jasper National Park

Jasper National Park

5 x doen in Canada:

  • Breng een bezoek aan het Jasper National park, één van de mooiste parken van Canada.
  • Ga hiken en ontdek het prachtige Yoho National Park.
  • Breng een bezoek aan de Niagara Falls.
  • Laat je verassen door het bruisende Vancouver.
  • Ontdek Montreal, de grootste stad van de provincie Quebec.

Wat heeft Namibië te bieden? 

Namibië ligt in Afrika, een totaal ander continent en daarom ook een totaal andere vakantie, maar zeker niet minder leuk. Namibië staat bekend om een veelzijdig land, met veel mooie parken en heel veel leuke bezienswaardigheden. Zo zijn de meest bekende plekken in Namibië: Windhoek, Twijfelfontein, Etosha National Park en Fish River Canyon. Allemaal plekken die je niet mag overslaan tijdens een vakantie in Namibië.

Vergeet ook zeker niet om op safari te gaan, Namibië kent namelijk een prachtig wildlife. Tijdens zo’n safari ontmoet je o.a. olifanten, zebra’s, giraffen en leeuwen. Dat is toch te gek, oog in oog staan met deze wilde dieren. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke reiservaring.

Safari Namibië

Safari Namibië

5 x doen in Namibië:

  • Safari Namibië; sta oog in oog met wildlife.
  • Breng een bezoek aan de Sossusvlei, midden in de Namibwoestijn.
  • Maak kennis met de Himba’s, een bevolkingsgroep in Namibië.
  • Bezoek Walvisbaai; hier vind je groepen flamingo’s, zeehonden en andere mooie beesten. 
  • Ontdek Fish River Canyon, een enorm grote canyon gelegen in het zuiden van Namibië.

Welk land zou jij kiezen?

Ga jij voor Canada of Namibië? Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy