Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Oostenrijk: 5 x must sees

5 must sees in Oostenrijk

Wat te doen in Oostenrijk: 5 x must sees

5 must sees in Oostenrijk

Inhoudsopgave

5 must sees in Oostenrijk – Het betoverende Oostenrijk leent zich goed voor een onvergetelijke wintersport. Maar ook voor wandelaars en natuurliefhebbers is Oostenrijk een hele goede reisbestemming. Naast de vele mooie wijdse landschappen zijn er in Oostenrijk ook indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Wij hebben speciaal voor jou een top 5 met mooie plekken en bezienswaardigheden in Oostenrijk op een rijtje gezet. Reis je mee?

1 – Krimmler Wasserfälle

Dit is niet zomaar een waterval, het is namelijk de grootste waterval van Europa. In het nationale park Hohe Tauern, waar je hem kunt spotten, zie je een 380 meter hoge waterval die in drie fases naar beneden stort. Een waanzinnig gezicht en een echte must see als je in Oostenrijk bent. Je kunt trouwens ook via een panoramaweg helemaal bovenaan de waterval komen. Tof toch?

Krimmler Wasserfälle
Krimmler Wasserfälle

2- Bezoek de hoofdstad Wenen

Wenen, het klinkt misschien een beetje cliche, maar deze stad mag je echt niet missen. Wenen is bekend om zijn klassieke muziek, denk hierbij aan Mozart en Beethoven. Maar Wenen is ook natuurlijk bekend om keizerin Sissi. Dit alles is terug te zien en horen in de stad. Bezoek bijvoorbeeld Schloss Schönbrunn, een paleis met Sissi museum, MuseumQuartier, Tiergarten Schönbrunn en het Weense Staatsopera. Lees meer over Wenen.

De Gloriette in de tuinen van Schloss Schönbrunn
De Gloriëtte in de tuinen van Schloss Schönbrunn

3 – Kunsthistorisch Museum Wenen

We blijven nog even in Wenen. Voor de kunstliefhebbers mag een bezoek aan het Kunsthistorisch Museum Wenen niet ontbreken. Dit museum is zeer belangrijk voor de Europese schilderkunst. Zowel de kunst als het gebouw zelf is indrukwekkend om te bewonderen. De collectie in het museum komt voornamelijk uit de 15e tot 18e eeuw. Hierbij moet je denken aan kunstenaars zoals Pieter Bruegel, Titiaan, Canaletto en Diego Velázquez.

4 – Innsbruck Altstadt

Nog een echte must see in Oostenrijk is Altstadt in Innsbruck. Deze middeleeuwse stad staat bekend om de unieke architectuur en vele winkels. Wat deze stad helemaal bijzonder maakt is dat hij omgeven is door besneeuwde bergtoppen en ongerepte natuur. Prachtig om te zien. Bezoek in de Altstadt ook ‘het gouden dak’, een huis die gebouwd is voor de heilige Roomse keizer Maximiliaan 1. In het huis vind je duizenden koperen tegels die de schijn van zuiver goud geven.

5 – Vesting Hohensalzburg

Ook Vesting Hohensalzburg is een plek die je in Oostenrijk niet mag missen. Deze 900 jaar oude Vesting Hohensalzburg is de grootste volledig intact gebleven burcht van Europa. Je vindt er verschillende hoofd-en bijgebouwen, waarin diverse musea zijn ondergebracht. Zo is  er ook het enige marionettenmuseum van Europa te bewonderen.

Vesting Hohensalzburg
Vesting Hohensalzburg

Enthousiast geworden over Oostenrijk?

Ben jij van plan om binnenkort met de auto richting Oostenrijk te gaan? Denk dan aan de autobahnvignet, deze is namelijk op de Oostenrijkse snelwegen verplicht. Meer informatie? Kijk voor het vignet Oostenrijk op Wegenvignetten.nl.

Plan je reis door Oostenrijk
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Oostenrijk