5 must sees in Oostenrijk

Wat te doen in Oostenrijk: 5 x must sees

Gepubliceerd: 03 okt 2018 | Foto: 5 must sees in Oostenrijk | (ADV)

5 must sees in Oostenrijk – Het betoverende Oostenrijk leent zich goed voor een onvergetelijke wintersport. Maar ook voor wandelaars en natuurliefhebbers is Oostenrijk een hele goede reisbestemming. Naast de vele mooie wijdse landschappen zijn er in Oostenrijk ook indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Wij hebben speciaal voor jou een top 5 met mooie plekken en bezienswaardigheden in Oostenrijk op een rijtje gezet. Reis je mee?

1 – Krimmler Wasserfälle

Dit is niet zomaar een waterval, het is namelijk de grootste waterval van Europa. In het nationale park Hohe Tauern, waar je hem kunt spotten, zie je een 380 meter hoge waterval die in drie fases naar beneden stort. Een waanzinnig gezicht en een echte must see als je in Oostenrijk bent. Je kunt trouwens ook via een panoramaweg helemaal bovenaan de waterval komen. Tof toch?

Krimmler Wasserfälle
Krimmler Wasserfälle

2- Bezoek de hoofdstad Wenen

Wenen, het klinkt misschien een beetje cliche, maar deze stad mag je echt niet missen. Wenen is bekend om zijn klassieke muziek, denk hierbij aan Mozart en Beethoven. Maar Wenen is ook natuurlijk bekend om keizerin Sissi. Dit alles is terug te zien en horen in de stad. Bezoek bijvoorbeeld Schloss Schönbrunn, een paleis met Sissi museum, MuseumQuartier, Tiergarten Schönbrunn en het Weense Staatsopera. Lees meer over Wenen.

De Gloriette in de tuinen van Schloss Schönbrunn
De Gloriëtte in de tuinen van Schloss Schönbrunn

3 – Kunsthistorisch Museum Wenen

We blijven nog even in Wenen. Voor de kunstliefhebbers mag een bezoek aan het Kunsthistorisch Museum Wenen niet ontbreken. Dit museum is zeer belangrijk voor de Europese schilderkunst. Zowel de kunst als het gebouw zelf is indrukwekkend om te bewonderen. De collectie in het museum komt voornamelijk uit de 15e tot 18e eeuw. Hierbij moet je denken aan kunstenaars zoals Pieter Bruegel, Titiaan, Canaletto en Diego Velázquez.

4 – Innsbruck Altstadt

Nog een echte must see in Oostenrijk is Altstadt in Innsbruck. Deze middeleeuwse stad staat bekend om de unieke architectuur en vele winkels. Wat deze stad helemaal bijzonder maakt is dat hij omgeven is door besneeuwde bergtoppen en ongerepte natuur. Prachtig om te zien. Bezoek in de Altstadt ook ‘het gouden dak’, een huis die gebouwd is voor de heilige Roomse keizer Maximiliaan 1. In het huis vind je duizenden koperen tegels die de schijn van zuiver goud geven.

5 – Vesting Hohensalzburg

Ook Vesting Hohensalzburg is een plek die je in Oostenrijk niet mag missen. Deze 900 jaar oude Vesting Hohensalzburg is de grootste volledig intact gebleven burcht van Europa. Je vindt er verschillende hoofd-en bijgebouwen, waarin diverse musea zijn ondergebracht. Zo is  er ook het enige marionettenmuseum van Europa te bewonderen.

Vesting Hohensalzburg
Vesting Hohensalzburg

Enthousiast geworden over Oostenrijk?

Ben jij van plan om binnenkort met de auto richting Oostenrijk te gaan? Denk dan aan de autobahnvignet, deze is namelijk op de Oostenrijkse snelwegen verplicht. Meer informatie? Kijk voor het vignet Oostenrijk op Wegenvignetten.nl.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy