5 unieke plekken in Frankrijk - Les Calanche Cliffs

5 unieke plekken in Frankrijk


25 mrt 2017 | Bestemming
Foto: 5 unieke plekken in Frankrijk - Les Calanche Cliffs

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming waar veel mensen naartoe gaan. Met de prachtige natuur, leuke dorpjes en cultuurrijke steden die het land rijk is, is er altijd wel iets te beleven. Maar het heeft nog veel meer te bieden buiten de bekende streken en de mooie natuur. Er zijn ook verschillende speciale gebieden die je gezien moet hebben als je dit land gaat bezoeken!

Varen over de Tarn

Gorges du Tarn wordt vaak omgeschreven als een van de spectaculairste natuurgebieden van Frankrijk. Het is een kloof van ongeveer 500 meter diep en bestaat uit zo’n 53 kilometer aan rivierbochten. Dit gebied is prachtig en zeker de moeite waard om een wandeling te maken. Maar tijdens een kanotocht door deze reusachtige rotspartij kijk je écht je ogen uit. En als je dat toch in Tarn bent, vergeet dan niet om de rest van de omgeving te verkennen.

Les Calanche Cliffs

Voor een van de mooiste wandelingen met adembenemende uitzichten is het de moeite waard om de Calanches van Piana te bewandelen. Het is prachtig hoe de rode rotsformaties in het heldere blauwe water te bewonderen zijn. Vanuit je vakantiehuis kun je makkelijk met de auto hierheen rijden om vervolgens met de fiets of te voet het gebied kan verkennen. Wandelroutes als ‘het muilezelpad’ of de ‘wandeling naar de burcht’ zijn dan ideaal om te bewandelen. Voornamelijk bij zonsondergang is dit prachtig. Tip: Wees er vroeg bij om de drukte voor te blijven. Een zonsopgang is natuurlijk ook erg mooi!

5 unieke plekken in Frankrijk - Les Calanche Cliffs
Les Calanche Cliffs

Gorges du Chassezac

Gorges du Chassezac is een zijrivier van het prachtige Gorges d’Ardèche dat in het zuiden van Frankrijk ligt. De enorme rotspartij van kalksteen snijdt dwars doorsnijdt het gebied waardoor er reusachtige kloven ontstaan. Vergeleken met de Ardèche, is Gorge du Chassezac een stuk kleiner, rustiger en minder toeristisch dan vele andere vakantiebestemmingen in Frankrijk. Zo kun je in alle rust een wandeling maken en de mooiste uitzichten opzoeken. Ook met een kano of kajak kun je hier heerlijk genieten.

Zoutvelden van Guerande

In het westen van Frankrijk liggen de zoutvelden van Guerande, een uniek plekje en iets wat je niet snel in Frankrijk zult verwachten. De sluisjes houden zeewater binnen en de zon doet de rest van het werk. Het grote veld waar de zoutvelden in liggen zorgt bij elkaar voor een indrukwekkend landschap waarin je hoopjes zout kunt ziet drogen. Het is ook erg leuk om het museum of de winkeltjes te bezoeken en een eigen potje zout mee te nemen.

Zoutvelden van Guerande
Zoutvelden van Guerande

Saint Agnes

Vlak bij het stadje Menton, ligt het bergdorpje Sainte-Agnès. Het Franse dorpje ligt tegen de grens van Italië aan wat zorgt voor een prachtig uitzicht die je vanaf de berg kunt bewonderen. Hier kunt je de Frans-Italiaanse grens zien, maar ook een mooi panorama over Menton en de Cap Martin. Dit mooie uitzicht heb je dus ook als je wakker wordt in je vakantiehuis! Het kasteel dat in dit prachtige dorpje te vinden is, is alleen te voet bereikbaar. Het wandelpad naar dit kasteel begint bij een kerkhof en is half verhard. Dit wandelpad biedt adembenemende uitzichten en loopt langs een mooie middeleeuwse tuin. Écht de moeite waard om een bezoekje te brengen!

Ook deze mooie plekken in Frankrijk ontdekken?

Maak een mooie roadtrip tijdens een autovakantie in Frankrijk.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *