5 x doen in het bruisende New York

Stedentrip New York

New York New York, wie kent deze wereldberoemde Amerikaanse stad niet. Wie naar New York gaat moet zich wel goed voorbereiden, het is naast een zeer grote stad, namelijk ook een stad waar ontzettend veel te doen en te ontdekken is.

Wat is leuk om te doen? Geniet van deze bruisende stad en breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Empire State Building. Óf laat de drukte van de stad even achter je en ga picknicken in het mooie Central Park. Wat mag je nou eigenlijk niet missen als je in New York bent? In deze blog delen wij wat leuke tips met je, zodat ook jij het maximale uit je New York stedentrip haalt.

Times Square 

Een plek wat je absoluut niet mag én kan missen is het wereldberoemde Times Square. Overal om je heen schreeuwende advertentieborden, straatmuzikanten die bekende tunes spelen, duizenden toeristen met selfiesticks en natuurlijk veel lampjes om je heen. Een magische plek, want een plein zoals Times Square daar is er echt maar 1 van. Wie tijd genoeg heeft en van musicals houdt, kan nog een leuke musical meepikken bij Broadway.

Times Square in New York

Times Square in New York

Rockefeller Center

Zoals de meeste mensen de Empire State Building zullen bezoeken, kan ik aanraden om naar het Rockefeller Plaza te gaan. Dit enorme gebouw kun je namelijk bezoeken om daarna met een lift naar het dak te gaan, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en je ook de Empire State Building heel goed op de foto kunt zetten.

Brooklyn Bridge

Een icoon wat je zeker niet mag missen is de Brooklyn Bridge. Deze in 1883 gebouwde hangbrug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en gaat over de East River. Een prachtige brug waar je even overheen moet lopen en een selfie mee moet maken, leuk als herinnering aan New York.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Vrijheidsbeeld

Wie in New York is, kan eigenlijk niet naar huis zonder het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) met eigen ogen te zien. Dit 46 meter hoge beeld staat symbool voor de vrijheid en is ooit gebouwd als een teken voor verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten. Voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld dien je een boot te nemen vanuit Lower Manhattan.

Fietsen door / of / vliegen over New York

Voor de echte avonturiers is er ook nog de mogelijkheid om de stad vanaf de fiets of vanuit de lucht te ontdekken. Doe een fietstour met een Nederlandse gids en ontdek alle bijzondere plekjes van New York. Of vlieg met een helikopter over deze wereldstad en ontdek het bruisende New York vanuit de lucht. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

New York is nog veel meer

Wie nog tijd over heeft en nog meer wil zien van het mooie New York kan ook een bezoek brengen aan de Saint Patricks Cathedral, een kijkje nemen bij het wereldberoemde Plaza Hotel, rondlopen bij Columbus Circle of een bezoek brengen aan de indrukkende Public Library. En er zijn nog veel meer leuke hotspots in New York. Genoeg te doen dus! Wanneer ga jij richting New York?

Dit vind je misschien ook leuk:

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?