7 tips voor de beste voorbereiding voor vakantie

Gepubliceerd: 10 jan 2017 | Foto: 7 tips voor de beste voorbereiding voor vakantie

Als je op vliegvakantie gaat, is het prettig als je je goed hebt voorbereid. Zo kom je niet voor verrassingen te staan vlak voor, tijdens of na je vlucht. In dit artikel geven we je 7 tips om goed voorbereid met het vliegtuig op vakantie te gaan. Sommige tips lijken misschien erg voor de hand liggend, toch is het altijd prettig als ook dat soort zaken nog even worden aangestipt.

Tip 1: Maak je reisdocumenten in orde 

Het eerste waar je aan moet denken is of je papieren nog wel geldig zijn. Kijk of je paspoort of ID-kaart nog niet verlopen is en regel indien nodig een nieuwe. Zorg er daarnaast voor dat je deze papieren ook daadwerkelijk meeneemt. Doe je ID-bewijs in je handbagage, tas of een andere plek die voor jou logisch is zodat je deze zeker weten bij je hebt op vakantie. Hetzelfde geldt voor je vliegtickets en je bankpas. Als deze zaken beschikbaar zijn, kom je hoe dan ook op de plek van bestemming en kun je in elk geval ook betalingen verrichten. Handig als je koffer bijvoorbeeld is zoekgeraakt op het vliegveld.

Tip 2: Zoek online naar je vliegtickets

Als je online je vliegtickets boekt, kun je vaak heel wat geld besparen. Er zijn genoeg vergelijkingssites die je voor de dag waarop je wil vertrekken alle beschikbare vliegtickets tonen met de bijbehorende prijzen. Let daarbij overigens niet alleen op de laagste kosten. Misschien is een iets duurder ticket wel beter geschikt voor jouw situatie, omdat je bijvoorbeeld geen tussenstop wilt of extra beenruimte nodig hebt.

Tip 3: Check het formaat van je handbagage

Je zou denken dat het formaat handbagage dat je mag meenemen overal even groot is, maar er zitten toch kleine verschillen tussen de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Kijk altijd even op de site van de maatschappij waar je mee vliegt hoe het daar geregeld is. Het zou toch jammer zijn als op de luchthaven blijkt dat je alsnog moet bijbetalen.

Tip 4: Regel je vervoer naar het vliegveld

Hoe je het ook wendt of keert: als je gaat vliegen zal je toch vervoer naar het vliegveld nodig hebben. Regel dat vooraf goed en zoek uit wat voor jou de beste (of goedkoopste) optie is. Je kunt je laten wegbrengen door vrienden of familie, met het openbaar vervoer reizen of met de eigen auto naar het vliegveld reizen. In dat laatste geval is het belangrijk om vooraf ook een parkeerplek te regelen. Vaak zijn parkeerplekken in de buurt van het vliegveld goedkoper dan die op de luchthaven zelf. Bijvoorbeeld bij Quick Parking Schiphol profiteer je van de lage tarieven vanaf slechts €5,- per dag als je lang op vakantie of op zakenreis gaat. Vanaf de 8e dag betaalt u per dag slechts €7,50 extra en vanaf de 16e dag profiteert u van het lage tarief van €5,- per dag extra.

Tip 5: Kleed je warm

Ook al ga je naar een land waar het heel warm is, denk aan een trui of vest voor in het vliegtuig. In het vliegtuig kan het namelijk behoorlijk fris zijn. En het is ook wel handig als je weer terugkomt in Nederland en het hier ineens 20 graden koeler is. Heb je meteen iets warms bij de hand.

Tip 6: Voorkom oorpijn

Sommige mensen krijgen tijdens het opstijgen en landen last van hun oren. Daar zijn diverse oplossingen voor te vinden. Schaf vooraf speciale oordopjes aan die je oorpijn helpen verminderen bij het stijgen en landen. Veel slikken helpt ook, dus neem bijvoorbeeld kauwgom mee zodat je daar op kunt kauwen op het moment dat de druk op je oren te hevig wordt.

Tip 7: Zorg voor vermaak in het vliegtuig

Een vliegreis kan soms behoorlijk lang duren. Het is dan prettig als je je niet hoeft te vervelen. Neem een boek, een tijdschrift, een tablet of bijvoorbeeld een puzzelboekje mee. Zo weet je zeker dat je genoeg te doen hebt tijdens de reis. Een koptelefoon is ook altijd handig zodat je (via je telefoon of je mp3-speler) muziek kunt luisteren.

Goede reisverzekering

Wat ook niet onbelangrijk is en je een stuk rust geeft tijdens je vakantie is het afsluiten van een goede reisverzekering. Zorg voor een reisverzekering die goed bij jou past en de reis die je gaat maken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende reisverzekeringen, het goed vergelijken van reisverzekeringen kan daarom zeker geen kwaad. Ga ook voor de beste en goedkoopste: reisverzekering vergelijken.

Als je deze tips in acht neemt, kun je met een gerust hart op vliegvakantie. Bepaal welke tips met name op jou van toepassing zijn en zorg dat je de bijbehorende maatregelen treft. Veel vliegplezier gewenst!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy